8 Coole Tips om je huisdier bij warm weer koel te houden

Niet alleen mensen kunnen last hebben van de warmte. Dat geldt zeker ook voor dieren. Extreme warmte kan zelfs gevaarlijk zijn. Daarom hebben we acht tips voor je, zodat ook jouw kanjer de warme dagen zo goed mogelijk doorkomt. Let op: konijnen hebben het het zwaarst met warm weer omdat zij niet kunnen zweten. Zorg daarom bij hitte extra goed voor je konijn.

Tip 1

 Laat je huisdier zich niet te veel inspannen. Dus liever geen wandelingen of spelen. Voor honden: vermijd asfalt en de meest warme momenten van de dag. Ook intensief zwemmen is af te raden.

Tip 2

Zorg voor een plekje in de schaduw. Of in ieder geval uit de zon. Probeer de ruimte zo koel mogelijk te houden, sluit gordijnen.

Tip 3

Aai met een natte hand over de buik en pootjes van je dier (als hij of zij dat prettig vindt). Gebruik hiervoor geen ijskoud water.

Tip 4

Zet extra waterbakjes neer zodat je maatje extra water kan drinken. Let op: net als bij mensen kan te veel water een watervergiftiging veroorzaken. Blijf dus niet doorlopend bijvullen.

Tip 5

Er bestaan speciale koelelementen voor dieren. Deze kunnen bij het dier of in het verblijf gelegd worden. Dit geeft 3 à 4 uur verkoeling en je huisdier kan er lekker tegenaan liggen. Je kunt ook zelf waterflessen invriezen. Doe hier wel een handdoek omheen.

Tip 6

Voor je hond: Doe leuke denkspelletjes met water. Of maak voor je hond een ijsje om mee te spelen.

Tip 7

Voor je kat: Let op met kiepramen! Katten kunnen vast komen te zitten en ernstig letsel oplopen.

Tip 8

Voor je konijn: Zorg als het kan voor een zandbakje. Konijnen vinden het heel fijn om zich in het koele zand een beetje in te graven.

 

Leuk weetje: Soms denken mensen in de hitte: mijn hond weet niet waar hij het zoeken moet, hij verplaatst zich de hele tijd. Maar een hond weet juist heel goed waar hij het zoeken moet! Als zijn plekje een beetje te veel opwarmt, zoekt hij graag een 'vers' plekje op.

Help onze honden afkoelen

Het is warm en onze hondjes hebben verkoeling nodig! Wij voorzien onze honden graag van een stukje wellness tijdens de zomerse dagen. Een zwembadje op elk speelveld is voor ons dan een must. Wij gebruiken hiervoor dan van die leuke roze en blauwe schelpjes, waar ook kinderen wel eens in spelen. Helaas zien sommige grotere honden deze badjes ook wel eens als leuk speelgoed, dus dan sneuvelt er weer een (of twee). Daarom willen wij via deze weg jullie vragen een bijdrage te doen voor schelpjes!

Dat kan via deze TIKKIE:

Steun met Tikkie