Alleen maar gelukkige huisdieren!

Wie zijn we?

We zijn er voor dieren mét - maar zeker ook voor dieren zonder - een baasje. Bijna dagelijks zien we hier dieren die zo ziek, beschadigd of getraumatiseerd zijn dat het behoorlijke inspanningen kost om ze een tweede kans te geven. Daar blijven we vol toewijding en vertrouwen aan werken, maar nog liever zouden we zien dat het helemaal niet zo ver komt. Het liefst zouden we namelijk willen voorkomen dat een huisdier bij ons eindigt. Een huisdier is het gelukkigst bij een fijne baas die vol liefde en respect voor hem zorgt. Hoe fijn zou dat zijn: alleen nog maar gelukkige huisdieren in heel Amsterdam?!

Bekijk de video!

Hoe dan? Door ons maximaal in te zetten voor de volgende doelstellingen:

Snellere plaatsing

We streven naar een snellere en duurzame plaatsing. Vaak duurt het veel te lang voor een hond, kat of konijn een nieuw baasje krijgt. We willen er alles aan doen om er voor te zorgen dat geen enkel dier langer dan 40 dagen in het asiel moet blijven.

Instroom omlaag

Als je droomt van een stad vol gelukkige huisdieren, betekent dat ook dat er minder dieren naar het asiel worden gebracht. Onze instroom moet dus omlaag. Om te beginnen met minimaal 10%.

Projecten

Dit zijn een aantal van onze projecten die laten zien wat we al hebben verwezenlijkt of waar we nog mee bezig zijn:  

Project: Zorg op maat

Buitenbeentjes

Sommige dieren hebben een iets zwaarder rugzakje dan anderen; omdat ze ziek of oud zijn of behept met een lastig karakter. Daardoor blijven ze veel langer bij ons in het asiel dan goed voor ze is. Anderhalf jaar geleden hebben we daarom een fonds opgericht voor buitenbeentjes oftewel dieren met een kleine of grotere handicap. 

Lees hier meer over Buitenbeentjes

Bekijk de video!
Project: Huisvesting

Vernieuwde hondenverblijven

Een tijdje geleden kregen we dankzij een gulle donatie de kans om onze hondenverblijven aan te passen. We zijn op bezoek gegaan bij onze collega's in Engeland en troffen daar alleen maar relaxte, kwispelende honden aan. We hebben hun adviezen opgevolgd en inmiddels zijn 90 van onze 180 verblijven verbouwd tot stressvrije en gezellige kamertjes. Het zijn verblijven met een binnen- en een buitengedeelte. De glazen deuren, zonnige tegels, de geluiddempende vloer, de beluchting en het daglicht zijn op zichzelf al fantastisch, maar de echte winst ligt ergens anders: als je wilt dat honden sneller geplaatst worden, moet je er voor zorgen dat hun stressniveau omlaag gaat. Dat gebeurt doordat ze voor het voeren, uitlaten, etc. alleen nog maar vanaf de buitenkant benaderd worden, waardoor het binnenverblijf juist een fijn en veilig plekje wordt om je terug te trekken. Een groot succes! Nu nog de overige 90 kennels... 

Project: Huisvesting

Kattenverblijven op maat

Door een extreem besmettelijke schimmelinfectie bij de katten waren we genoodzaakt om drastische maatregelen te nemen. Alle katten moesten 'opgehokt' en alle kennels moesten leeg. Complete kamers met krabpalen, banken en talloze mandjes en matjes moesten vernietigd worden om besmettingsgevaar zo veel mogelijk te voorkomen. Zonde om al die spullen weg te gooien, maar ook een kans om te kijken hoe het beter kan. We onderzoeken nu met deskundigen wat de beste, duurzame huisvesting is voor onze harige vrienden. En dan liefst ook nog infectie-proof!

Lees meer over