Missie 538

DOA onderdeel van kerstactie van Radio 538!

Radio 538 komt van 17 tot en met 24 december 2021 met een tweede editie van 'Missie 538' in actie voor maar liefst twaalf goede doelen.

De radiozender gelooft erin dat we met elkaar een groot verschil kunnen en moeten maken en probeert daarom in de week voor kerst zoveel mogelijk missies voor verschillende goede doelen te volbrengen.En 1 van die 12 goede doelen is DOA! Voor DOA wordt het geld voor een kraamkamer voor kittens ingezameld. De dj’s van 538 schakelen hiervoor de hulp in van luisteraars en bekende vrienden van het station die samen met hen alles op alles gaan zetten om alle specifieke missies in één week te voltooien.

‘Missie 538’ is van 17 tot en met 24 december live te volgen op Radio 538, TV 538, via de gratis 538-app, 538.nl/missie en de social kanalen.

Een kraamkamer voor gedumpte kittens

Ieder jaar is het van juni t/m oktober babyseizoen bij DOA. Door verschillende omstandigheden worden veel zwangere katten en kittens gedumpt. Gelukkig komen zij bij DOA terecht en krijgen zij bij ons alle zorg die zij nodig hebben. Met veel ervaring, kennis en passie zorgen wij dat deze kittens het kunnen overleven en zo gezellige huisgenootjes worden.  

De zorg voor kittens is urgenter dan ooit. Tijdens corona zijn 400.000 extra huisdieren aangeschaft. Veel mensen die tijdens corona een huisdier hebben aangeschaft, waren onvoldoende voorbereid of zien nu om andere reden af van hun huisdier. Kittens gedumpt op straat, konijnen in een doosje bij de vuilnis, we hebben dat nooit zo veel meegemaakt als dit jaar.  

Kittens zijn natuurlijk super kwetsbaar. Al helemaal op straat. En nog veel erger: als zij zonder moeder gevonden worden. Al die kittens hebben extra zorg nodig. Daarvoor hebben wij medische specialisten, medicatie, deskundige dierverzorgers, liefdevolle pleeggezinnen. Maar het kan nog veel beter: wij hebben moderne apparatuur en hulpmiddelen nodig om gedumpte kittens beter op te kunnen vangen en een grotere kans op overleven te geven! Help jij ook? 

Hoe werkt het?

Luisteraars kunnen meestrijden door te doneren, in ruil voor muziek, maar ook door een eigen actie te starten en de opbrengst daarvan te doneren. Daarnaast start de radiozender een veiling waar onder andere bekende vrienden van het station unieke producten en ervaringen aanbieden waar luisteraars op kunnen bieden. Er komt een aangepaste programmering vanuit de radiostudio van 538, de dj’s dagen zichzelf en gasten uit in challenges, er zijn aangrijpende reportages te horen en dj’s gaan het land in op zoek naar bijzondere verhalen.  

Help jij ook? Ga naar 538.nl/missie en steun dierenasiel DOA!

Meer weten? Bekijk hier de website van 538