May

Een gelukkig forever home voor May

In april vorig jaar kwam May bij DOA binnen. Een dumpslachtoffer. Eigenlijk zou dat iets van het verleden tijd moeten zijn, maar dat is het helaas niet. De dierenambulance bracht haar nadat ze een melding kregen dat er al twee dagen een Duitse Herder zonder eigenaar losliep in het Twiske.  In alle tijd dat May bij ons was, heeft niemand zich voor haar gemeld.  

In de tussentijd werd May dikke vriendin van de verzorgers en had ze ook een hoop hondenvrienden en -vriendinnen! Toch merkte we dat er iets met May was. Ze was niet zo soepel in haar lijf en liep soms met een afwijking. Na onderzoeken werd door de dierenarts geconstateerd dat May spondylose (slijtage van de wervels en tussenwervelschijven) had in haar rug. Met medicatie en de juiste beweging gaat het gelukkig een stuk beter.  

Ook merkte we dat May waarschijnlijk een deel politietraining heeft gehad. Wellicht dat een baasje met haar wilde trainen, maar dat door haar bewegingsproblemen zij te beperkt was in haar kunnen en zij daarom is gedumpt.  

Dit alles bij elkaar zorgde er wel voor dat we écht opzoek moesten naar het perfecte baasje!  

May kreeg wel eens wat aanmeldingen, maar vaak van mensen die geen ervaring hadden met werkhonden, mensen die in een druk gebied woonde of mensen waar May trappen moest gaan lopen.  En dat kon voor May niet. Voor May plaatste we een mooie oproep op Facebook en toen kregen we een mailtje waar de harten van de verzorgers sneller van gingen kloppen! Het mailtje was van Rob. Rob is hondengeleider geweest, had nog een oudere diensthond (Boy), woont dichtbij het bos en strand, maar was eigenlijk niet persé opzoek naar een tweede hond.   

Toch hebben we een date ingepland tussen de honden en baasjes. Tot onze grote vreugde was er een klik tussen alle partijen! May mocht gaan verhuizen naar een heerlijke plek.  

Inmiddels zijn we al eventjes verder en heeft May het super naar haar zin. In het begin vond ze het best spannend en volgde ze haar nieuwe baasjes overal. Voorzichtig werd er kennis gemaakt met de katten en ook dat ging helemaal volgens plan. May, Boy en de katten zijn al een echte roedel geworden. Soms is ze nog wel eens een boefje met haar speeltjes en ballen, maar ach.  

Ze wandelen lekker veel en om de dag gaan ze naar het bos of strand. Heerlijk rennen en spelen. De match is helemaal geslaagd en iedereen in het gezin is heel blij met lieve May! En wat zijn wij blij dat na het gedumpt worden en lang wachten in ons asiel, May nu helemaal haar plekje heeft gevonden 💚