Maak kennis met vrijwilliger en kattentrimster Marie

Marie is al 22 jaar vrijwilliger bij DOA! “Ik ben al lang fan van DOA. Ik ben vlak bij de Polderweg (de voormalige locatie van DOA tot 2007) geboren. Mijn oma was dol op katten en we liepen regelmatig samen langs de kattenhokken (toen kon dat nog). Toen ik op mijn 12e voor het eerst zakgeld kreeg werd ik lid van DOA. In 2000 zag ik een oproep voor vrijwilligers. Ik werkte als boekhouder maar ben me steeds meer in gaan zetten voor de dieren van DOA.” 

Marie heeft allerlei vrijwilligerswerk gedaan voor DOA. Ze ging bij mensen op bezoek die een dier hadden geadopteerd, zat in het bestuur, was hondenuitlater, schrobde de kattenkennels en stond bij de balie mensen te woord (dat doet ze trouwens nog steeds!). Vier jaar geleden is Marie begonnen met katten trimmen. Daar kwamen later konijnen bij. 

Wat vindt Marie het leukst aan trimmen? “Ieder dier is anders en ik vind het altijd wel een uitdaging als het lukt om een ‘moeilijke’ kat te trimmen zonder een roesje te geven. Dat is uiteindelijk fijner voor het dier. Ik hoop dat mensen inzien dat klitten echt zeer doen, dat iedere beweging pijnlijk kan zijn. Ik ben blij dat mensen steeds meer doorhebben dat het belangrijk is om je dier goed bij te houden. Niet alleen om er mooier uit te zien, maar ook om zich beter te voelen. Het fantastische aan mijn werk is dat dieren met mijn hulp letterlijk lekkerder in hun vel gaan zitten.” 

Maak kennis met vrijwilliger en paraveterinair Cassy

Cassy (24) is acht jaar geleden bij DOA begonnen als stagiaire tijdens haar opleiding dierenverzorging. Sindsdien is zij op verschillende plekken bij DOA betrokken geweest. Op dit moment werkt zij als vrijwilliger bij de hondenkennel en dierenartspraktijk. Ook springt zij zo nu en dan betaald bij in de dierenartspraktijk, als paraveterinair (dierenartsassistent). Vrijwillig of betaald, Cassy is vaak bij DOA. ‘Ik help met operaties, het nakijken van dieren en het verstrekken van medicatie. Eigenlijk bij alles wat komt kijken bij de dierenartspraktijk. Wat ik zo interessant vind aan werken op deze plek, is dat je van alles voorbij ziet komen: van kleine kwalen tot zeldzame aandoeningen, geen dag is hetzelfde. Dat ik een rol speel bij het helpen en behandelen van dieren, geeft mij veel voldoening.’  

Daarnaast is Cassy bezig met het afronden van haar opleiding en werkt zij op zaterdag in een dierenwinkel. Ook heeft zij haar eigen hond Koda, een kruising Malamute -husky (haar eerste pleeghond van DOA!) van 6 jaar oud, die ze overal mee naartoe neemt. Cassy heeft regelmatig honden waar zij pleegouder van is. Vooral flessenpupjes, puppies die verstoten zijn, zonder moeder zijn of niet genoeg voeding binnenkrijgen. ‘Dieren zijn echt mijn ding. Dan kan ik helemaal mezelf zijn en kost het me geen moeite.’ 

Help mee aan nog meer makeovers

DOA heeft als enige asiel alles en iedereen in huis om honden, katten en konijnen er weer helemaal bovenop te helpen. Van dierenartsen tot verzorgers, van fysiotherapeuten tot gedragsdeskundigen.. Dat kost veel geld, wat we deels betalen uit de opbrengsten van ons pension en Doggy Day Care. Maar dat is helaas lang niet genoeg. Help jij mee aan nog meer makeovers? 

Help onze bikkels