Sjefke

Sjefke is bij ons binnengekomen omdat zijn baasje is overleden. Zijn baasje heeft altijd erg zijn best gedaan om goed voor Sjefke te zorgen, maar helaas bleek dat het de laatste tijd wat te zwaar was geworden. Zijn vacht was erg geklikt en zijn oren en ogen waren erg ontstoken, hij liep wat moeilijk en zijn tanden waren erg vies. We zijn meteen met Sjefke aan de slag gegaan, maar merkte dat hij zich niet fijn voelde. Vooral het controleren bij de dierenarts vond hij niet leuk en het behandelen van zijn oren deed heel veel pijn. Helaas bleef het behandelen van zijn oren een gevecht, dus moest Sjefke regelmatig onder narcose. Natuurlijk is dit niet gezond voor een hond en op deze manier kan Sjefke geen nieuw baasje zoeken. De verzorgers zijn met Sjefke gaan trainen om hem te leren een muilkorf om te krijgen. Dit ging gelukkig voorspoedig en toen kon Sjefke op een veilige manier, goed behandeld worden.   

Inmiddels zijn we een tijd verder en voelt Sjefke zich een stuk beter. Hij krijgt speciale brokjes voor honden met een voedselallergie, maar zijn oorproblemen lijken helaas chronisch te zijn. Die Cocker spanielen zijn erg leuk met die lange oren, maar daardoor krijgen ze dus heel vaak oorproblemen. Sjefke heeft nu een echte ‘man bun’! Door zijn oren bovenop zijn koppie vast te maken met een tapeje, hopen wij dat zijn oren wat meer kunnen doorluchten, waardoor zijn gehoorgangen meer kans krijgen om gezonder te worden. Als dit werkt, zal de dierenarts een stuk van zijn mooie lange oren moeten amputeren om er voor te zorgen dat Sjefke niet de rest van zijn leven rondloopt met onwijs ontstoken oren! Op dit moment zijn we op de goede weg, maar zijn oren zullen nooit meer helemaal gezond worden. Waarschijnlijk zal Sjefke de rest van zijn leven nog een aantal dagen in de week een oorzalf moeten krijgen.  

Help mee aan nog meer makeovers

DOA heeft als enige asiel alles en iedereen in huis om honden, katten en konijnen er weer helemaal bovenop te helpen. Van dierenartsen tot verzorgers, van fysiotherapeuten tot gedragsdeskundigen.. Dat kost veel geld, wat we deels betalen uit de opbrengsten van ons pension en Doggy Day Care. Maar dat is helaas lang niet genoeg. Help jij mee aan nog meer makeovers? 

Help onze bikkels