Lente: Kolder in de kop

Hoeraaaaa - het is lente!! ๐Ÿฅฐ Heeft je konijn al de kolder in de kop? Is je voedster ineens chagrijnig of graaft ze in alles wat onder haar pootjes komt? Rent je ram aan een stuk door rondjes om je benen en probeert hij op je hand te rijden als je zijn voerbakje vult? Hebben je pluizebollen vaker ruzie dan normaal?

Grote kans dat ze de kolder in de kop hebben... als de dagen langer worden, begint namelijk ook het voortplantingsseizoen. Voedsters krijgen nesteldrang, gaan graven en worden territoriaal. Zij gaan op zoek naar de beste plek om straks een nestje te maken en dulden daarbij niemand anders in de buurt.

Terwijl rammen maar aan รฉรฉn ding kunnen denken en dat is: rijden, rijden, rijden. En dus zorgen voor zoveel mogelijk nakomelingen. Is er geen voedster in de buurt, dan leeft hij zich uit op jou, een kussen, een bal - maakt niet uit, als hij er maar op kan rijden!

Zorg er voor dat je konijnen hun lentekriebels kunnen uitleven! ๐Ÿ‡๐Ÿ˜
Geef je voedster de ruimte en de middelen om gehoor te geven aan haar hormonen. Dat wil zeggen, zorg voor voldoende nestmateriaal als stro/hooi, zorg dat ze een eigen schuilplek heeft. Is je voedster schijnzwanger en heeft ze een nest gemaakt? Wacht dan tot ze er, na een paar dagen, niet meer naar omkijkt en haal dan pas het nestje weg. Laat haar ook gewoon even lekker chagrijnig zijn! En heb geduld met je rammetje, ook als hij tijdelijk lijkt op een echte testosteronbom! ๐Ÿ˜Ž.

Kortom: geniet samen van de lente! ๐Ÿ˜Š
En wordt het je echt te gek, dan kun je altijd bij ons terecht voor wat advies.