Kinderen en konijnen

'Mag ik een konijn?' 🐰

Wat zou jij doen als je kind dit vraagt? Het is best moeilijk om nee zeggen als je zo'n lief, pluizig konijntje ziet, toch? Bovendien is een huisdier goed voor de ontwikkeling van je kind! Dus dat konijn komt er.  Maar na een paar maanden is de nieuwigheid er af - je kind kijkt er niet meer naar om. Wat nu?

Helaas komen veel konijnen op deze manier bij ons terecht. Er bestaan namelijk nogal wat misverstanden over het houden van een konijn.

Zo klopt het niet dat een konijn er genoeg aan heeft om in een hok, in de tuin of in de slaapkamer van je kind te wachten op wat eten en drinken. Konijnen zijn sociale dieren die behoefte hebben aan een maatje. Bovendien wil een konijn sprintjes kunnen trekken, binkies en bunnyflops maken, het wil graven en knagen. Dat betekent dat het veel ruimte nodig heeft.

Een ander misverstand is dat konijnen het leuk vinden om opgetild en geknuffeld te worden. Hoe aaibaar een konijn er ook uit mag zien, het is een prooidier en staat het liefste met alle vier pootjes op de grond. Sommige bunnies vinden af en toe een aai over hun bol prima, maar er zijn er zat die daar niets van moeten hebben!

Kortom: een konijn neem je niet zomaar in huis. Laat je goed voorlichten en kom vooral eens bij ons kijken. Onze medewerkers kennen de konijnen en hun karakter; ze weten wat konijnen nodig hebben. Bedenk ook goed dat konijnen maar liefst twaalf jaar oud kunnen worden en dat de zorg en verantwoordelijkheid voor een huisdier nooit alleen bij een kind kan liggen.

Kijk ook eens hier voor meer informatie: https://www.doamsterdam.nl/konijn/ik-zoek-een-konijn/

Mocht je vragen hebben over konijnen, maakt niet uit waarover, stuur dan vrijblijvend een mailtje naar onze Ilse via info@justrabbits.nl. Met de juiste kennis zijn konijnen namelijk hele leuke huisdieren, zowel voor de kinderen als voor jezelf! 🐇