Je kan mij adopteren Ik ben een buitenbeentje

Mijn naam is Fietje

Jaaaa, spelen! Dat vind ik heerlijk en van knuffelen krijg ik nooit genoeg. Ik ben een vrolijk konijntje, die weet wat ze wil. Als ik aandacht wil, dan kom ik gewoon even aan je broekspijp hangen :-)
Aanhankelijk Lief Nieuwsgierig Ondernemend Stoer

Fietje's paspoort

Levensfase Volwassen
Geslacht Voedster
Gecastreerd/Gesteriliseerd Ja
Gechipt Ja
Gevaccineerd Nee
Diernummer DOA 49848
Adoptiekosten 60 euro
Extra zorg
  • Medicatie : Ja
  • Vachtverzorging : Weinig
Buitenbeentje

Ik ben een buitenbeentje, hetgeen betekent dat ik wat meer zorg en aandacht nodig heb. DOA ondersteunt je daarbij.

Denk je dat wij matchen? Leuk, laten we elkaar een keer ontmoeten!

Naar het contactformulier

Reden opname

Ik woonde met mijn broertjes, maar zij hadden heel veel ruzie, dus dat was niet fijn. En het was ook een beetje vies daar. Mijn baasje wilde mij dumpen. Gelukkig heeft iemand ons gered. Toen bleek ik ook nog zwanger van een van mijn broertjes.

Soort baasje

Nu mijn twee lieve kindjes op eigen benen kunnen staan, zoek ik een lief konijnenmannetje om mijn leven mee te delen. En ik zou het ook superleuk vinden als ik een gezellig baasje krijg. Ik ben namelijk dol op gezelschap: als je bij me komt zitten, ga ik meteen binkies maken. Knuffelen vind ik heerlijk, zolang ik op mijn eigen pootjes mag blijven staan. Ik ben niet zo groot, maar ik kan wel heel hoog springen. Ik lig graag in de vensterbank naar buiten te kijken. Ben jij in voor een superlief, beetje ondeugend dametje?

Wat ik nog meer over mezelf kan vertellen...

Met kinderen samenwonen : Ja, bij oudere kinderen

Met kinderen samenwonen : Ja, bij oudere kinderen

Binnen- of buitenkonijn : Binnenkonijn

Binnen- of buitenkonijn : Binnenkonijn

Aandachtspunten

Fysieke aandachtspunten

Bij dit konijn is de waarschijnlijkheids diagnose "megacolon" gesteld. Dit is een aangeboren ziekte waarbij de darm onderontwikkeld is en waarbij derhalve onvoldoende voedingstoffen kunnen worden verteerd en gebruikt in het lichaam. Het konijn kan hierdoor moeite hebben op een gezond gewicht te blijven. Toch kan het met dit probleem nog lang goed gaan als optimale voeding wordt gegeven en eventueel medicijnen die de darmwerking stimuleren (emeprid) en om de darmpassage te vergemakkelijken (laxtatract). Met overigens onverklaarbare vermagering kan worden gebruik gemaakt van de dierenarts van DOA. Bij dit konijn is een aantal keer blaaszand gezien. Dit zijn kristallen in de urine die in grote hoeveelheden voor irritatie en ontsteking kan zorgen. Met juiste voeding, zoals hoogwaardig hooi (met name timothy hooi) zagen wij deze klachten niet.

Aandachtspunten gedrag

Geen aandachtspunten bekend.

Adopteer of steun Fietje

Adopteer Fietje

Denk jij dat Fietje en jij matchen? Maak dan een afspraak om voor een ontmoeting.

Steun de dakloze konijntjes

Kun je geen konijn adopteren maar wil je ze wel helpen? Word dan donateur!

Ik help de konijnen