Je kan mij adopteren Ik ben een buitenbeentje

Mijn naam is Chick (met Wynx)

Ik ben een lieve meid met een zacht karakter. Ik hou van aandacht en als je bij me komt zitten, geef ik je graag wat likjes om te laten merken dat ik je lief vind.
Aanhankelijk Lief Nieuwsgierig Ondernemend

Chick (met Wynx)'s paspoort

Levensfase Volwassen
Geslacht Voedster
Gecastreerd/Gesteriliseerd Ja
Gechipt Ja
Gevaccineerd Ja
Diernummer DOA 43116
Adoptiekosten 60 euro
Extra zorg
  • Medicatie : Ja
  • Vachtverzorging : Weinig
Buitenbeentje

Ik ben een buitenbeentje, hetgeen betekent dat ik wat meer zorg en aandacht nodig heb. DOA ondersteunt je daarbij.

Denk je dat wij matchen? Leuk, laten we elkaar een keer ontmoeten!

Naar het contactformulier

Reden opname

Mijn baasje kreeg het opeens heel druk en had geen tijd meer voor ons. Toen we bij DOA waren, bleek dat mijn maatje en ik veel buikpijn hadden. Gelukkig krijgen we bij DOA medicijnen waardoor we ons een stuk beter voelen.

Soort baasje

Nieuwsgierig als ik ben, kom ik graag even snuffelen als er iets nieuws te ontdekken valt. Bijvoorbeeld een grote doos vol met verfrommelde kranten waar ook wat kruidenhooi of iets anders lekkers in is verstopt. Dan gaan Wynx en ik helemaal uit ons dak! We zijn allebei best makkelijke konijntjes en voelen ons topfit zolang we onze medicijnen krijgen. Ik zou heel graag een lief baasje vinden, die bij me komt zitten in de ren en uitgebreid over mijn kopje aait. En ruimte, Wynx en ik willen ook graag ruimte om te kunnen rondrennen en fit te blijven. Als dank laten we je graag zien welke mooie sprongen en binkies wij allemaal kunnen maken!

Wat ik nog meer over mezelf kan vertellen...

Met kinderen samenwonen : Ja

Met kinderen samenwonen : Ja

Binnen- of buitenkonijn : Kan zowel binnen als buiten

Binnen- of buitenkonijn : Kan zowel binnen als buiten

Aandachtspunten

Fysieke aandachtspunten

Bij dit konijntje werd op basis van symptomen megacolon vermoed, een pijnlijke darmziekte waardoor hij ovale keutels krijgt. Door dagelijkse medicatie heeft het konijn geen pijn en normale darmwerking met mooie ronde keutels. Konijnen met deze ziekte worden ook wel Charly-konijnen genoemd. Ze kunnen met medicatie een goed leven hebben. Dit konijn heeft in het verleden ook symptomen van E. Cuniculi gehad. Het overgrote deel van de konijnen is drager van de parasiet die deze ziekte veroorzaakt. De parasiet kan zich vermeerderen als de weerstand van het konijn is verlaagd, bijvoorbeeld door stress of door een andere ziekte. Symptomen van een EC-uitbraak zijn veel drinken en plassen of zelfs verlammingsverschijnselen. In sommige gevallen kunnen de verlammingsverschijnselen ernstig en hardnekkig worden en niet meer op behandeling reageren. Met genoemde verschijnselen kan bij de dierenarts van DOA gebruik worden gemaakt van korting.

Aandachtspunten gedrag

Geen aandachtspunten bekend.

Adopteer of steun Chick (met Wynx)

Adopteer Chick (met Wynx)

Denk jij dat Chick (met Wynx) en jij matchen? Maak dan een afspraak om voor een ontmoeting.

Steun de dakloze konijntjes

Kun je geen konijn adopteren maar wil je ze wel helpen? Word dan donateur!

Ik help de konijnen