Trimsalon voor konijnen

Gun jij je konijn een gezonde vacht? Just Rabbits helpt je om de vacht van jouw bunny een leven lang in goede conditie te houden. Bij Just Rabbits staat het konijnenwelzijn altijd op de eerste plaats. Je kunt ervan op aan dat je konijn liefdevol en zonder onnodige stress wordt behandeld.

Als je haar maar goed zit!

De vacht beschermt de huid van je konijn tegen zon, regen, kou en scherpe doorns van struiken. Deze bescherming kan de vacht alleen bieden als deze in een goede conditie is. Bij konijnen kun je grofweg vier vachtsoorten onderscheiden: kortharig, rex, teddy en angora. Daarnaast zijn er heel veel gemengde vachtsoorten. Vooral de langharige en gemengde vachtsoorten hebben goed onderhoud nodig om problemen te voorkomen. Voorbeelden van problemen zijn (pijnlijke) vilt- en klitvorming en vachtstoornissen zoals kale plekken en aanhoudend verharen.

Wanneer naar de trimsalon?

Als er sprake is van vachtproblemen is het verstandig om een bezoekje aan de trimsalon te brengen. Maakt je konijn een drama van de vachtverzorging of heeft hij een poepkont? Ook dan is een professionele trimbeurt noodzakelijk. Je konijn is natuurlijk ook van harte welkom voor een trimbeurt als er geen vachtproblemen zijn. Bij iedere trimbeurt is nagels knippen bij de prijs inbegrepen. Bij het eerste bezoek aan de trimsalon krijg je bovendien gratis een vachtverzorgingsadvies op maat aangeboden!

We raden je aan om de vachtverzorging goed bij te houden. Plan daarom binnen 10 weken na de eerste trimbeurt een onderhouds-trimbeurt. Je konijn zal je dankbaar zijn.

Just Rabbits is de trimsalon van Ilse Beumer, gediplomeerd konijnentrimster en konijnengedragsadviseur.

Zelf de vacht van je konijn onderhouden

Wil je zelf de vacht van je konijn onderhouden? Just Rabbits helpt je op weg met een vachtverzorgingsadvies op maat. Tevens kun je een workshop volgen waarin je leert hoe je je konijn op een goede manier kunt borstelen en knippen. De workshop is op aanvraag en duurt twee uur. Voor deelname aan een workshop dient je konijn geen vachtproblemen te hebben. 

 

Korting voor gasten van het DOA-pension

Logeert je konijn in het DOA-pension? Als je een trimbeurt boekt tijdens het pensionverblijf, ontvang je 15% korting op de behandeling. 

Openingstijden

Just Rabbits is van 09.00 uur tot 17.00 uur geopend, de dagen wisselen per week. Neem telefonisch contact op met Just Rabbits of stuur een mailtje naar info@justrabbits.nl.

Op even weken* Di - Woe - Vrij
Op oneven weken* Di - Vrij - Za
Telefoon nr.: 06 44 42 60 46

Open van 09.00 - 17.00 uur

Tarieven

 Eerste trimbeurt voor konijn zonder vachtproblemen is €35,00. 

 Lees ook nog even de algemene voorwaarden van Trimsalon Just Rabbits
Trimmen vacht met klitvorming € 45
Trimmen vacht met viltvorming € 55
Trimmen volledig vervilte vacht € 65
Trimmen konijn met poepkont € 50
Onderhouds-trimbeurt* € 25
Advies vachtverzorging € 15
Workshop vachtverzorging € 60
Gezondheidscheck € 10
Nagels knippen € 5

*Het lage tarief geldt alleen indien binnen 10 weken na de vorige trimbeurt bij Just Rabbits een afspraak wordt gemaakt.

Veelgestelde vragen

Is trimmen aan huis ook mogelijk?

Trimmen vindt in principe plaats in de trimsalon. Trimmen aan huis kan plaatsvinden indien een bezoek aan de trimsalon niet mogelijk is voor de eigenaar (door bijv. handicap) of voor het konijn (door bijv. hoog stressniveau). Er worden dan wel reis- en parkeerkosten boven op het normale tarief berekend.

Moet mijn konijn gevaccineerd zijn bij een bezoek aan de trimsalon?

Het is niet verplicht je konijn voor een bezoek aan de trimsalon te laten enten. Het enten van konijnen is wel iets dat Just Rabbits adviseert.

Waar kan ik meer informatie vinden over gedragsadvies voor konijnen?

Op de pagina gedragsadvies lees je wat Just Rabbits voor je kan betekenen als je konijn probleemgedrag vertoont! 

Naar gedragsadvies