Konijnenhotel

Je wilt of je moet een tijdje weg en je kunt je konijnen niet meenemen. Wat doe je dan? Je gaat op zoek naar een oplossing: je buren komen langs om ze te verzorgen, iemand komt op je huis en je konijnen passen of je konijnen gaan uit logeren bij familie. Of je zoekt online naar een organisatie met ervaren verzorgers die bij je thuis komen. Lukt dat niet, dan kun je ook bij DOA terecht. Wij hebben alles in huis om je konijnen goed te verzorgen tijdens jouw vakantie.

Weg zonder zorgen

Je bent vrij om te gaan en staan waar je wilt, terwijl je geliefde bunnies ondertussen loungen in het konijnenhotel. Onze verzorgers zijn konijnengekken die zorgen dat jouw maatjes niks tekortkomen. En onze dierenarts staat als dat nodig is iedere dag voor die kleine pluizebolletjes klaar.

* Let op! Door het invullen van het onderstaand pensionformulier, maakt u een definitieve boeking onder voorbehoud van beschikbaarheid. 

 Ik wil een pensioenboeking maken


Tijdens hun verblijf zijn je konijnen ook van harte welkom bij trimsalon. Dan weet je zeker dat ze tiptop verzorgd weer thuis komen! 

 Trimsalon voor konijnen

 

Chow time

Konijnen krijgen bij ons onbeperkt hooi, 2x daags Selective brokjes (premium konijnenvoer) en verse groente als tussendoortje. Als je konijnen graag werken voor hun eten, dan krijgen ze bovendien voerpuzzels. Bovendien kun je bij de reservering aangeven als bunnies niet alles kunnen eten. 

 

Accommodatie

Eigen koninkrijk

Je konijnen krijgen een eigen ren. Geef van tevoren aan of het binnen- of buitenkonijnen zijn, zodat de juiste ren voor ze is ingericht. In de ren staat een schuilhuisje en uiteraard is er altijd water, hooi en zijn er speeltjes beschikbaar. En er is wat ruimte om hun binkies te maken. Het is wel krapper dan thuis: we hebben niet de ruimte om konijnen het absolute minimum van 5 vierkante meter te geven. Maar gelukkig is het tijdelijk. Heb je een konijn alleen? Overweeg dan om de vakantie te gebruiken om een maatje te vinden, dat daarna met jullie mee naar huis gaat. Zo krijgt jouw schatje na deze koppelvakantie een nóg beter leven. Want één konijn is geen konijn!

 Ik wil meer weten over koppelvakanties

Extra zorg

Hebben jouw konijnen extra zorg nodig in de vorm van medicatie of iets anders? Neem dan even contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Stuur een mailtje aan katten@doamsterdam.nl.

Belangrijk vóór jullie komen 

Vergeet niet dat je konijnen goed gevaccineerd moeten zijn. Deze entingen moeten minimaal 1 week van tevoren zijn verstrekt en niet ouder zijn dan 1 jaar: 

  1. Myxomatose
  2. RHD
  3. RHD-2


Neem je het vaccinatiebewijs of een ingevuld paspoort mee? Zonder kunnen we je dier helaas niet onderbrengen. Mocht een enting in de loop van het verblijf verlopen, kunnen we uiteraard wel een herhalingsenting geven.

Als je konijnen niet over de juiste vaccinatie beschikken of als je geen geldig vaccinatiebewijs hebt, dan kunnen we ze alleen opnemen als er plaats is in onze quarantaine-afdeling (quarantaine-tarief). 

Om het verblijf voor de konijnen zo fijn mogelijk te laten verlopen, hebben wij het liefst dat ze zijn gecastreerd of gesteriliseerd. 

Als je konijnen drager zijn van de konijnenziekte E.C. dan adviseren we je om 4 dagen voor aankomst te starten met een preventieve kuur (lage dosis Panacur). 

 

Boeken konijnenhotel

Reserveren kan heel gemakkelijk online. Omdat we in de vakantieweken altijd volgeboekt zijn, kun je beter niet te lang wachten met het vastleggen van de pensiondagen voor je konijnen. Prijzen zijn per konijn per dag. Neem contact op met de konijnentrimsalon als je ook een knipafspraak wilt. 

 Pensionvoorwaarden
Verblijfstarief € 7,50
Quarantaineverblijf € 8
Hoogseizoentoeslag* € 2
Vaccinatie € 55
Trimmen 15% korting
Voerverrijking Gratis
Medicatietoeslag € 2

*Hoogseizoen 2021: 1 januari t/m 4 januari, 19 februari t/m 1 maart, 26 april t/m 10 mei, 9 juli t/m 30 augustus, 15 oktober t/m 25 oktober, 24 december t/m 10 januari 2022