Gedragstherapie voor konijnen

Je bent gek op je konijn, maar soms laat die pluizebol gedrag zien waar je niet zo blij van wordt. Wat nu? Of je hebt al een superleuk konijn, je zoekt een maatje en je vraagt je af hoe koppelen werkt? In al die gevallen, en ook als je alleen maar overweegt om een konijn aan te schaffen, kun je contact opnemen met Just Rabbits.

Gedragsadvies voor konijnen

Wil je graag konijnen maar weet je eigenlijk niet zo goed waar je aan begint? Wil je graag weten waar je op moet letten bij het kopen van een konijn? Wordt het een herplaatser of een babykonijn uit de dierenwinkel? Al deze vragen en meer kun je mij tijdens een telefonisch adviesgesprek stellen. Dan begin je in ieder geval goed voorbereid aan je nieuwe huisdier.

De gedragsadviseur

Ik ben Ilse Beumer en de gedragsadviseur achter Just Rabbits. Ik heb jarenlange ervaring in de konijnenopvang. Mijn opleiding tot gedragsadviseur heb ik gedaan bij Tinley Academie. Je kunt bij mij terecht voor individueel advies en mocht je daar behoefte aan hebben, kan ik op aanvraag ook presentaties op maat verzorgen.

Ik ben trouwens ook gediplomeerd konijnentrimster.

Neem een kijkje bij mijn trimsalon

 

Advies bij gedragsproblemen

Konijnen zijn lief, leuk en schattig, maar ze kunnen je met hun gedrag ook tot wanhoop drijven: soms wordt je tot bloedens toe gebeten, wil je konijn niet opgetild worden, zijn al je kabels doorgeknaagd of wil je konijn maar niet zindelijk worden. Als je geen idee hebt wat je aan lastig gedrag kunt doen is mijn beste advies: schakel een deskundige in! Vaak zijn problemen makkelijker op te lossen dan je denkt. Ik kan je praktische adviezen geven waarmee je direct aan de slag kunt. Vaak kom je met een telefonisch adviesgesprek al een heel eind. Mocht dat niet voldoende zijn, kan ik ook een consult bij jou thuis geven.

Koppelen

Konijnen zijn groepsdieren en leven daarom niet graag alleen. Zoek dus vooral een maatje voor je konijn. Alleen kun je konijnen die elkaar niet kennen niet ‘zomaar’ bij elkaar zetten, dat eindigt vaak in een hoop heibel. Wil je graag advies op maat bij het koppelen? Dan is een telefonisch adviesgesprek heel verstandig.

Ben je al aan het koppelen geslagen en lukt het niet zo goed? Of aarzel je of je het wel goed doet? Ook dan kun je contact met mij opnemen. Soms is telefonisch advies al voldoende en soms heb je vervolgens nog een persoonlijk consult nodig; dat bekijken we dan samen. 

Workshops

Just Rabbits biedt geregeld seminars en workshops aan in samenwerking met het Konijnen Adviesbureau NH:

Workshop basiskennis konijnen houden 
Als je wilt dat je konijnen gezond en gelukkig oud worden, dan is deze workshop echt iets voor jou. Je leert waar je op moet letten bij de aanschaf van een konijn en uit welke rassen je kunt kiezen.

Een belangrijk onderdeel van deze workshop is voeding. Want ... een gezond konijn begint met gezonde voeding!

Workshop konijnengedrag 
Konijnen kunnen niet zeggen wat ze willen of voelen, maar ze laten het wel zien met hun gedrag. Om goed aan de behoeftes van je konijn te kunnen voldoen, leer je in deze workshop hoe je een konijn kunt 'lezen'.

Workshop basiskennis anatomie, fysiologie en pathologie: 
Hoe zie ik aan een konijn dat het ziek is? Wat zijn de meest voorkomende ziekteverschijnselen? We bespreken o.a. tand- en kiesproblemen, ontstekingen en abcessen en mogelijke behandelingen door een dierenarts.

Workshop eerste hulp aan konijnen: 
Tijdens deze workshop leren we hoe je eerste hulp kunt verlenen als er nood aan de man is. Een schema helpt je om, na letsel of plotselinge ziekte, op een verantwoorde manier te handelen. We oefenen ook hoe je een verband aanlegt en dwangvoer geeft.

Meer informatie over workshops

Tarieven

  • Telefonisch consult: 15 euro per 30 minuten
  • Huisbezoek: 35 euro per 60 minuten
  • Reiskosten: 25 cent /km vanaf postcode 1067 SP.

Eventuele parkeerkosten worden doorberekend.

Contact

Wil je een afspraak maken? Neem telefonisch contact op met mij via 06 4442 6046 of stuur een mailtje naar info@justrabbits.nl.