Ik heb konijnen

Je bent dol op je konijnen en je wilt zeker weten dat ze het fijn hebben.

Één konijn is geen konijn

Een konijn is een groepsdier, en een groep in je eentje gaat nu eenmaal niet. Een konijn heeft een soortgenootje nodig om gelukkig te zijn. Uit onderzoek blijkt dat konijnen depressief en ziek kunnen worden van eenzaamheid. Zelfs als je konijn veel aandacht van jou krijgt en niet ontevreden lijkt, dan zal een konijnenvriendje het verschil maken tussen een redelijk okee of een gelukkig konijnenleven. 

 Kijk hier welke konijnen bij ons rondhoppen


Konijnen zijn geen allemansvrienden en kunnen in eerste instantie nog wel eens flink vechten. Daarom is een konijnenexpert nodig om ze veilig aan elkaar te koppelen.

 Lees meer over het koppelen van konijnen

Zo zorg je voor een gelukkig konijnenstelletje

Je houdt van je konijnen en dus wil je zeker weten dat ze gelukkig zijn. Eigenlijk is dat niet eens zo moeilijk. Geef ze een kwalitatief goede brok, verschillende soorten groentes, dagelijks vers water en vooral onbeperkt vers hooi. Ruimte om te rennen en binkies te maken is belangrijk om in goede conditie te blijven. Een konijnenhok of - kooi is veel te klein: konijnen kunnen wel meer dan 40 km per uur rennen. Denk dus aan een vaste ren van minimaal 5 vierkante meter. Is hun verblijf wat kleiner, laat ze dan elke dag een paar uur los door huis of tuin rennen. Afwisselende voerspelletjes voorkomen dat je konijnen zich gaan vervelen. 

 Tips voor gelukkige konijnen

Gezonde konijnen

Neem elke dag even de tijd om te kijken hoe het met je konijnen gaat: doen ze anders dan normaal, dan zijn ze misschien ziek. Ken de belangrijkste symptomen van veel voorkomende konijnenziektes, zodat je snel actie kan ondernemen als er iets mis is. Konijnen zijn prooidieren en laten daarom niet snel zien dat ze ziek zijn. Als een konijn 24 uur niets eet, gaat hij dood. Zo overlijden veel konijnen aan een gasbuik, terwijl dit met direct ingrijpen had kunnen worden voorkomen. Wacht dus niet af, maar neem contact op met een konijnkundige dierenarts. 

 Verdiep je in de gezondheid van je konijnen

Je wilt dat je konijnen zich goed voelen

Omdat je veel over hebt voor je konijnen, ga je natuurlijk op zoek naar de beste oplossing wanneer je op vakantie of een weekendje weg gaat. Maar wist je dat je ook bij ons terecht kunt wanneer je konijnen bijvoorbeeld een trimbeurt nodig hebben. Kijk hier naar ons aanbod waar wij je allemaal mee kunnen helpen!

Vermist en gevonden

Ben je je konijn kwijt?

Misschien is je konijn al gevonden en zit ze vol smart bij ons op je te wachten!

Naar de gevonden dieren

Zoektips

Deze tips helpen je je konijn zo snel mogelijk weer terug te vinden.

Naar de zoektips