Alles over konijnen

Ik zoek een konijn

Je bent op zoek naar een nieuw konijnenmaatje, hartstikke leuk! Onze bunnies staan te popelen om je te ontmoeten. Je kunt hen hier allemaal bekijken en als je wilt ook meteen een afspraak maken voor een eerste date.  Door corona kunnen wij helaas minder afspraken inplannen voor adoptie. Dit betekent dat de wachttijd om langs te kunnen komen langer is dan normaal. Houd er ook rekening mee dat er op dit moment maar 2 personen uit één gezin mag komen. Wij doen ons best om binnen de richtlijnen en beperkingen die er zijn, u te helpen aan een nieuw maatje. Wilt u een afspraak maken? Mail dan naar katten@doamsterdam.nl

Naar het konijnenoverzicht

Ik heb een konijn

Je bent dol op je konijn en je wilt zeker weten dat je vriendje het naar zijn zin heeft. Daarom ben je op zoek naar de beste verzorging voor je dier. Kijk hier op welke manieren we je allemaal kunnen helpen!

SAMEN

Ieder konijn mét een baasje steunt een konijn zónder baasje.

MAATWERK

Omdat ieder dier en ieder mens verschillend is, bieden we voor elk wat wils.

ERVARING

We zijn al sinds 1901 dé Amsterdamse dierenvriend.

Handig om te weten...

Een speelkameraadje voor je konijn!

Sociale interactie met soortgenoten is voor konijnen een must. Het zijn namelijk groepsdieren; ze hebben een maatje nodig om voor elkaar te zorgen, elkaar te wassen en elkaar een gevoel van veiligheid te geven. Menselijk contact of een kat of cavia kunnen wel voor wat afleiding zorgen, maar vervangen geen soortgenoot. Mocht je je afvragen hoe je aan een geschikt vriendje voor je konijn komt: maak een afspraak met onze professionals om hem of haar te 'koppelen'. We hebben genoeg maatjes om uit te kiezen!

Wie zorgt er voor mijn konijn als ik er niet meer ben? 

Niemand denkt graag na over doodgaan. Toch is het wel belangrijk om er bij stil te staan wat er dan met je huisdier moet gebeuren. Kan je konijn bij een vriend of bij familie terecht? Nee? Dan is onze regeling 'Als de baas er niet meer is' misschien een goede optie?

Als je de regeling 'Als de baas er niet meer is' invult, verplicht DOA zich om zich na je overlijden voor je konijn te zorgen. Je weet dan zeker dat hij goed terecht komt. Dat is een fijn gevoel. 

 Ik wil meer informatie

 

Vermist & Gevonden

Ben je je konijn kwijt?

Misschien is je konijn al gevonden en zit hij vol smart bij ons op je te wachten!

Naa de gevonden dieren

Zoektips

Deze tips helpen je je konijn zo snel mogelijk weer terug te vinden.

Naar de zoektips