Trimsalon voor katten

Is de vacht van je kat niet helemaal zoals-ie moet zijn? Is er sprake van klitten of vilt of ziet de vacht er wat plukkerig uit? Trimsalon The Happy Cat helpt je graag de vacht van je kat in goede conditie te houden.

Als je haar maar goed zit!

Katten besteden veel tijd aan het verzorgen van hun vacht, wel zo’n twee tot vier uur per dag. Een goed verzorgde en gezonde vacht is heel belangrijk voor je dier. De vacht beschermt tegen schadelijke stoffen en UV-straling en houdt de kat op constante temperatuur, zowel ‘s zomers als ‘s winters. Er zijn diverse (half)langharige kattenrassen die hulp nodig hebben bij het onderhouden van hun vacht door de eigenaar of bij de trimsalon.

 Aan de vacht kun je veel aflezen. Een glanzende en aansluitende vacht is een gezonde vacht. Een mottige vacht kan het gevolg zijn van nierfalen of een te snel werkende schildklier. Klitten of vilt in de vacht kunnen ontstaan door obesitas, artrose en andere lichamelijke ongemakken. Vachtproblemen kunnen zelfs het gevolg zijn van een gedragsprobleem.

Wanneer naar de trimsalon?

Wanneer er klitten in de vacht komen functioneert de vacht niet meer goed. Er kan zelfs vervilting van de vacht ontstaan. Klitten en vilt in de vacht zijn pijnlijk voor de kat: bewegen wordt moeilijker doordat klitten en vilt trekken aan de huid. Onder vilt kunnen smetplekken ontstaan. Een vachtbehandeling is dan echt noodzakelijk.

(Half)langharige katten hebben eigenlijk altijd hulp nodig om de conditie van hun vacht goed te houden. Wij ondersteunen graag daarbij. Ook kortharige katten kunnen echter problemen krijgen met hun vacht. Dit kan gebeuren als ze door bijvoorbeeld pijnklachten, ouderdom of andere lichamelijke gebreken niet meer alle plekken op hun lichaam zelf kunnen poetsen. Voor het welzijn van je kat kan een bezoek aan de trimsalon ook dan verstandig zijn.

De trimsalon The Happy Cat is eigendom van Marie Rademaker, gediplomeerd kattentrimster en kattengek.

Zelf de vacht van je kat onderhouden

We adviseren je graag hoe je zelf de vacht van je kat zo goed mogelijk kunt verzorgen. Je kunt hiervoor een adviesafspraak maken. Tijdens een adviesgesprek wordt je kat niet behandeld, wel kijken we naar de vacht, bepalen we hoe deze het beste door jou verzorgd kan worden en laten je oefenen. De materialen die je nodig hebt om de vacht van je kat goed te verzorgen zijn bij ons verkrijgbaar. Bij een trimbehandeling is een adviesgesprek inbegrepen.

Werkwijze

The Happy Cat behandelt je kat en zijn vacht met liefde en geduld, zodat de vachtbehandeling zo plezierig mogelijk voor je lieveling verloopt. We werken alleen op afspraak zodat de behandeling in alle rust kan plaatsvinden. We houden gedegen rekening met pijn of andere gebreken en passen zo nodig de behandeling hierop aan.

The Happy Cat werkt volgens de niet-invasieve methode, dit betekent dat bij vilt alleen de stukken vacht die beschadigd zijn verwijderd zullen worden. De rest van de vacht wordt geborsteld en gekamd. We zullen nooit een kat kaal scheren alleen om de hoeveelheid haar in huis te verminderen.

Trimmen met een roesje

Katten die zich thuis door hun eigenaar niet laten kammen laten dit vaak wel toe bij een trimsalon. Sommige katten zijn echter ook bij trimsters geen katje om zonder handschoenen aan te pakken. Als een trimbehandeling desalniettemin noodzakelijk is kan je kat bij ons een roesje krijgen. De dierenarts van DOA dient deze dan toe. Bij DOA is zeven dagen per week een dierenarts aanwezig. 

Op deze manier kan de trimbehandeling voor je kat zonder stress plaatsvinden, al is een roesje natuurlijk nooit helemaal zonder risico. The Happy Cat kan jou als eigenaar ook ondersteunen om je kat te leren kammen te accepteren – en misschien zelfs aangenaam te vinden – zodat na verloop van tijd een roesje niet meer noodzakelijk is.

Tarieven

Een standaard vachtbehandeling bestaat uit kammen, klitten verwijderen en indien gewenst of noodzakelijk nagels knippen. Komt je kat bij DOA vandaan? Dan ontvang je 15% korting! Prijzen op aanvraag!

Lees ook even de algemene voorwaarden

Korting voor gasten van het DOA-pension en ex-asielkatten

Logeert je kat in het DOA-pension? Dan krijg je 15% korting wanneer je een trimbeurt boekt tijdens het pensionverblijf. Ook voormalige DOA-asielkatten krijgen 15% korting op een vachtbehandeling.

Reiskosten

Binnen Amsterdam reken ik geen reis-en parkeerkosten. Buiten Amsterdam reken ik  €0,30 per kilometer vanaf postcode 1067 SP, heen en terug.

Openingstijden & contact

We zijn zeven dagen per week geopend, uitsluitend op afspraak.

Ma t/m vrij 07.00 - 19.00 uur
Weekend 08.00 - 17.00 uur
Tel/Whatsapp 06-47450692
Mail info@thehappycat.nl