Kattenpension

Je gaat een tijdje weg en je kunt je kat niet meenemen. Wat doe je dan? Je gaat op zoek naar een oplossing; misschien komen je buren dagelijks even langs of gaat je kat logeren bij familie? Alles heeft zo z'n voors en tegens. Maar als je naar een echt betrouwbare oplossing zoekt, dan kom je al gauw uit bij DOA!

cat-home

Weg zonder zorgen

Je bent vrij om te gaan en staan waar je wilt en je geliefde snoezepoes beleeft ondertussen haar eigen avonturen. Onze verzorgers zijn geduldig en liefdevol kattenpersoneel. Ook de dierenarts staat zeven dagen per week klaar voor onze pluizenbollen. Alle katten krijgen in principe twee keer per dag brokjes van het merk Hills. In de loop van de middag hebben ze ook nog een 'cup a soup'-momentje met iets lekkers. Mocht jouw oogappel iets anders willen of dieetvoer nodig hebben, dan kan dat uiteraard. Geef je dan wel voldoende voer mee voor de hele duur van het verblijf? 

* Let op! Door het invullen van het onderstaand pensionformulier en door het klikken op de link (blauwe woord ''bevestigen'') in onze ontvangstmail, maakt u een definitieve boeking onder voorbehoud van beschikbaarheid. 

 

Ik wil een pensionboeking maken
Accommodatie

Gedeeld koninkrijk

Onze logees zitten in ruime kamers waar ze met andere katten los kunnen lopen en volop kunnen spelen, maar er zijn ook voldoende rustige verstopplekjes. Iedere kat heeft verder haar eigen hokje met kattenbak, mandje, krabmogelijkheid, speeltjes, eten en drinken. Als katten voor het eerst naar het pension komen, verblijven ze om te wennen altijd eerst even in hun hokje om te acclimatiseren. Daarna gaat het deurtje open en kunnen ze overdag gaan en staan waar ze willen. 's Nachts verblijven de meeste katten in hun hokje, zodat we hun eet- en kattenbakgedrag goed in de gaten kunnen houden.

Medische zorg

Steuntje in de rug

Mocht je kat medische zorg nodig hebben, dan staat onze dierenarts 7 dagen per week paraat. Heeft je kat dagelijks een pilletje of druppeltjes nodig, dan is dat geen enkel probleem. Wel brengen we daarvoor een standaardtarief van € 2 in rekening. Vermoed je dat intensievere zorg nodig is, zoals het  dagelijks uitknijpen van de urineblaas of wondverzorging, kun je beter eerst contact met ons opnemen om te overleggen wat de mogelijkheden zijn. Helaas kunnen wij geen diabetes katten opnemen.

Tarieven

Omdat het in de vakantieweken altijd heel druk is, kun je beter niet te lang wachten met het vastleggen van de pensiondagen voor je viervoeter. Prijzen zijn per kat per dag. Met jouw reservering in het pension ondersteun je de opvang van de katten zonder baasje. 

 Lees ook nog even de voorwaarden dierenpension
Verblijfstarief € 14
Quarantainetarief € 28
Hoogseizoentoeslag* € 2
Borg verblijf <7 dagen € 100
Vaccinatie € 40
Chippen € 20
Medicatie toeslag € 2

*Hoogseizoen geldt in 2023 voor de volgende periode: 1-9 jan, 24 feb t\m 6 maart, 26 april t/m 8 mei, 7 juli t/m 4 sept, 20 okt. t/m 30 okt, 22 t/m 31 dec

Belangrijk om te weten vóór jullie komen

Als je kat bij ons komt, zorg dan voor de juiste vaccinaties.  De volgende entingen zijn verplicht: 

  1. Kattenziekte; deze enting moet minstens drie weken voor de eerste pensiondag gegeven zijn en mag niet ouder zijn dan drie jaar.

  2. Niesziekte; deze enting moet minstens drie weken voor de eerste pensiondag gegeven zijn en mag niet ouder zijn dan een jaar.


Neem je het vaccinatiebewijs of een ingevuld paspoort mee? Mocht een enting in de loop van het verblijf verlopen, kunnen we uiteraard een herhalingsenting geven. Een identificatiechip is ook verplicht. Mocht je kat nog niet gechipt zijn dan kun je dat bij ons laten doen.

Mocht je kat niet goed gevaccineerd zijn of wanneer je kat niet over een geldig vaccinatiebewijs beschikt, kunnen we haar helaas alleen opnemen als er plaats is op onze quarantainekennel tegen het quarantainetarief.

Veelgestelde vragen

Mijn kat kan niet met andere katten, krijgt hij een eigen ruimte?

Je kat krijgt een eigen hokje binnen een kennel waar ook andere katten verblijven. Natuurlijk mag hij ook vrij rondlopen in de kennel. Als hij niet met andere katten kan dan zorgen we ervoor dat hij los kan lopen terwijl de andere katten in hun hokje zitten, bijvoorbeeld ’s nachts.

Kunnen mijn 2 katten samen in 1 hok?

Als ze elkaar leuk vinden dan kan dat zeker. Kunnen ze niet zo goed overweg met elkaar, dan krijgen ze ieder een eigen verblijf.

Agressieve katten lopen niet los toch? Anders krijgt mijn kat misschien een haal.

Als katten vechten met andere katten of andere katten treiteren, dan mogen deze katten alleen loslopen als de andere katten in hun hokje zitten, bijvoorbeeld ’s nachts.

Kan het transportmandje bij jullie blijven staan?

Liever niet, een mandje raakt snel kwijt. Maar als je wilt, kun je je mandje achterlaten met een naamlabel eraan; dat gebeurt wel op eigen verantwoordelijkheid.

Hoe lang moet mijn kat in een hokje?

Tijdens de eerste dag gaat je kat in een hokje. Dan kan hij wennen aan zijn nieuwe omgeving en wij kunnen controleren of hij wel eet, drinkt, poept en plast. Komt je kat vaker bij ons logeren en kennen we hem of haar al, dan hoeft dat meestal niet meer.  ’s Nachts verblijven de meeste katten in hun hokje, zodat ze rust hebben.

Mijn kat komt nooit buiten, dan hoeft hij toch geen enting/chip?

Als een dier met andere dieren wordt gehuisvest, is een enting noodzakelijk (en wettelijk verplicht). Ook een chip is belangrijk om dieren uit elkaar te kunnen houden: we werken liever niet met halsbandjes.

Vindt mijn kat het wel leuk in het pension?

De meeste katten vermaken zich prima in het pension. Veel katten hebben wel een paar dagen nodig om te wennen. Katten die echt niet dol zijn op hun soortgenoten, kunnen gestrest raken.

Mijn vraag staat er niet bij?

Misschien wordt jouw vraag beantwoord op de algemene pensionpagina.

Naar de algemene dierenpensionpagina