Gedragstherapie voor katten

Katten zijn geweldig, lief, leuk en grappig, maar soms drijven ze je tot wanhoop. Poekie plast consequent naast de bak, Karel bijt in je kuiten als je ’s nachts naar de WC loopt en Moppie laat geen draad heel van je nieuwe bank. Wat nu? The Happy Cat kan je helpen met al je vragen rondom katten.

Waardoor ontstaat probleemgedrag?

Veel probleemgedrag bij katten ontstaat doordat de woon- of leefsituatie niet goed is aangepast aan hun behoeftes. Een kat heeft bijvoorbeeld behoefte aan krabben en klimmen, jagen/spelen, verstopplekjes en een fijn kattentoilet. Een kat kan ook niet zonder een gevoel van veiligheid, rust, regelmaat, privacy en de mogelijkheid zijn soorteigen gedrag uit te oefenen.

Als de woonomgeving niet voldoende biedt wat jouw kat nodig heeft dan ontstaan er problemen. Als je kat ongewenst gedrag vertoont kun je ervan uitgaan dat zij dat niet zomaar of ‘uit het niets’ doet. Er is altijd een reden voor.

Probleemgedrag is eigenlijk voor jou als eigenaar het teken dat je kat hulp nodig heeft. Sproeien, agressie, angst, zichzelf kaallikken, onzindelijkheid, aan de meubels krabben, ’s nachts de hele boel bij elkaar miauwen: je kat laat je weten dat er iets niet goed gaat. The Happy Cat kan je helpen te achterhalen wat er aan de hand is en je helpen het probleem aan te pakken.

De gedragsconsulent

Ik ben Marie Rademaker en ik ben de gedragsconsulent achter The Happy Cat. Ik heb jarenlange ervaring in de kattenopvang. Mijn opleiding tot gedragsconsulent heb ik gedaan bij het Kattengedragsadviesbureau, de opleiding tot gedragstherapeut ben ik nu aan het afronden. Je kunt bij mij terecht voor individueel advies en op aanvraag verzorg ik ook presentaties. 

Mijn gedragsadviezen zijn gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten over het gedrag van katten. Ik laat me dan ook meerdere keren per jaar bijscholen om de meest actuele kennis in huis te hebben. De adviezen zijn praktisch, begrijpelijk, diervriendelijk, eerlijk en altijd op maat voor jou en je kat.

Ik ben trouwens ook gediplomeerd kattentrimster.

Neem een kijkje bij mijn trimsalon

 

Deskundige aanpak

Als je kat gedragsproblemen heeft, kan dit veel stress opleveren, zowel bij jou als bij je kat. Misschien word je wel dagelijks met een probleem geconfronteerd, heb je zonder resultaat alle internet-tips en de goede raad van de buurvrouw opgevolgd,  en weet je nu echt niet meer wat je eraan kunt doen. Het beste advies dat ik je kan geven: schakel een deskundige in! Een gedragsdeskundige geeft altijd advies op maat voor jou en je kat en weet wat je wel en vooral ook niet moet doen. Hoe sneller je probleemgedrag op een gedegen manier aanpakt, hoe groter de kans dat het probleem naar tevredenheid opgelost kan worden.

Gratis telefonisch spreekuur

Ondervind je een probleem met je kat en wil je dat eens vrijblijvend aan mij voorleggen? Op dinsdag en donderdag tot en met zondag heb ik van 12.00-13.00 uur een gratis telefonisch spreekuur. We kunnen dan kort het probleem dat je ondervindt bespreken en kijken wat de beste manier is om het aan te vliegen. Je kunt me op die tijden bellen op nummer 06-47450692.

Hele simpele vragen kan ik gratis beantwoorden tijdens het telefonisch spreekuur. Soms kan ik je ook al een stukje op weg kunnen helpen bij een complexer probleem. Om het probleem echt op te kunnen lossen zal ik echter vaak meer informatie nodig hebben.Er is dan opvolging in de vorm van een telefonisch consult of consult aan huis mogelijk.

Telefonisch consult

Een telefonisch consult is een gesprek van ongeveer 30 minuten, waarbij we het gedrag van je kat kunnen bespreken en ik je telefonisch van advies voorzie. Je krijgt voorafgaand aan het gesprek van mij een vragenlijst zodat ik me goed op het gesprek kan voorbereiden. Na afloop van het consult krijg je van mij een mail waarin ik beknopt samenvat wat wij hebben besproken. Daarna kun je nog per mail vragen stellen over de gegeven adviezen.

Gedragsconsult aan huis

Bij complexere problemen en bij angst en agressie is een gedragsconsult aan huis de meest effectieve manier om het probleem goed te kunnen analyseren. Ook dan krijg je van tevoren van mij een vragenlijst zodat ik me kan voorbereiden op het bezoek. Ik kom 1 tot 2 uur bij je thuis waarbij ik het probleem uitvraag, je kat(ten) observeer en de woonomgeving in kaart breng. Daarna ontvang je van mij een behandelplan waarin alle adviezen beschreven staan. Na het consult houden we nog 2 maanden geregeld contact zodat ik je kan begeleiden bij de uitvoering van de adviezen als dat nodig is. 

 

Tarieven

Indien de adviezen goed worden opgevolgd, garandeer ik een verbetering van de situatie binnen 4 weken na het starten van de therapie.

Telefonisch spreekuur* gratis
Telefonisch consult €25,00
Gedragsconsult/uur €50,00
Behandelplan €50,00
Reiskosten (per km) €0,20

* gesprek van 5 minuten

Contact

  • Telefoon/Whatsapp: 06-47450692
  • Mail: info@thehappycat.nl
  • Telefonisch spreekuur: di, do, vrij, za, zo van 12-13 uur.
  • Telefonisch consult en consult aan huis uitsluitend op afspraak.