Gedragstherapie voor katten

Katten zijn geweldig, lief, leuk en grappig, maar soms drijven ze je tot wanhoop. Poekie plast consequent naast de bak, Karel bijt in je kuiten als je ’s nachts naar de WC loopt en Moppie laat geen draad heel van je nieuwe bank. Wat nu? DOA kan je helpen met al je vragen rondom katten.

Waardoor ontstaat probleemgedrag?

Veel probleemgedrag bij katten ontstaat doordat de woon- of leefsituatie niet goed is aangepast aan hun behoeftes. Een kat heeft bijvoorbeeld behoefte aan krabben en klimmen, jagen/spelen, verstopplekjes en een fijn kattentoilet. Een kat kan ook niet zonder een gevoel van veiligheid, rust, regelmaat, privacy en de mogelijkheid zijn soorteigen gedrag uit te oefenen.

Als de woonomgeving niet voldoende biedt wat jouw kat nodig heeft dan ontstaan er problemen. Als je kat ongewenst gedrag vertoont kun je ervan uitgaan dat zij dat niet zomaar of ‘uit het niets’ doet. Er is altijd een reden voor.

Probleemgedrag is eigenlijk voor jou als eigenaar het teken dat je kat hulp nodig heeft. Sproeien, agressie, angst, zichzelf kaallikken, onzindelijkheid, aan de meubels krabben, ’s nachts de hele boel bij elkaar miauwen: je kat laat je weten dat er iets niet goed gaat. DOA kan je helpen te achterhalen wat er aan de hand is en je helpen het probleem aan te pakken.

Deskundige aanpak

Als je kat gedragsproblemen heeft, kan dit veel stress opleveren, zowel bij jou als bij je kat. Misschien word je wel dagelijks met een probleem geconfronteerd, heb je zonder resultaat alle internet-tips en de goede raad van de buurvrouw opgevolgd,  en weet je nu echt niet meer wat je eraan kunt doen. Het beste advies dat ik je kan geven: schakel een deskundige in! Een gedragsdeskundige geeft altijd advies op maat voor jou en je kat en weet wat je wel en vooral ook niet moet doen. Hoe sneller je probleemgedrag op een gedegen manier aanpakt, hoe groter de kans dat het probleem naar tevredenheid opgelost kan worden.

Tarieven

Indien de adviezen goed worden opgevolgd, garandeer ik een verbetering van de situatie binnen 4 weken na het starten van de therapie.

Telefonisch consult €35,00
Kort consult aan huis €100,00
Uitgebreid huisconsult €145,00
Reiskosten (per km) €0,30

Contact

  • Mail: info@thehappycat.nl
  • Telefonisch consult en consult aan huis uitsluitend op afspraak.