Alles over katten

Ik zoek een kat

Je bent op zoek naar een nieuw maatje, hartstikke leuk! Onze viervoeters staan te popelen om je te ontmoeten. Hier kun je zien wie ze zijn en als je wilt ook meteen een afspraak maken voor een eerste date! 

Naar het kattenoverzicht

Wist je dat...  een kat het beste aan een nieuw thuis went als je haar stukje bij beetje - kamer bij kamer - kennis laat maken met haar nieuwe domein? 

Ik heb een kat

Je kat is je alles en je hebt er veel voor over dat ze lekker in d'r vel zit. Wij kunnen je daarbij ondersteunen. Kijk maar naar ons aanbod!

SAMEN

Bij DOA steunt iedere kat mét een baasje een kat zónder baasje.

MAATWERK

Omdat ieder dier en ieder mens verschillend is, bieden we voor elk wat wils.

ERVARING

We zijn al sinds 1901 dé Amsterdamse dierenvriend.

Lekker spelen met je kat!

Wist je dat driekwart van de Amsterdamse binnenkatten zich vervelen? Soms zo erg dat ze er lusteloos en ziek van kunnen worden? Een kat die niet (voldoende) kan jagen, moet op andere manier gestimuleerd worden. Anders is verveling misschien de reden voor veel kattenkwaad; want als er niets te doen is, dan ga je gewoon in de gordijnen hangen, toch?!

Katten die regelmatig buiten komen, hebben niet te klagen over een gebrek aan prikkels: je kat ziet, hoort en ruikt steeds nieuwe dingen. Een kat die de hele dag binnen zit, heeft afleiding nodig. En jij kunt haar daarmee helpen. Speel twee keer per dag actief een paar minuten met je kat. Vind uit wat ze leuk vindt en wissel regelmatig van speeltje. Verstop er kattenkruid in een wc rolletje of zet een raam open voor nieuwe geurtjes. Zet plankjes neer zodat je kat door de kamer kan klimmen en van het uitzicht kan genieten.

Wat als jij er niet meer bent om voor je kat te zorgen?

Niemand denkt graag na over doodgaan. Toch is het wel belangrijk om stil te staan bij wat er dan met je huisdier moet gebeuren. Kan je kat bij een vriend of bij familie terecht? Nee? Dan is de regeling 'Als de baas er niet meer is' wellicht een goede optie. Daarmee verplicht DOA zich namelijk om na je overlijden voor je kat te zorgen. Je weet dan zeker dat je maatje goed terecht komt. Dat is een fijn gevoel. 

 Ik wil meer informatie

Vermist & Gevonden

Ben je je kat kwijt?

Misschien is je kat al gevonden en zit ze vol smart bij ons op je te wachten!

Ga naar de gevonden dieren

Zoektips

Deze tips helpen je je vermiste maatje zo snel mogelijk weer terug te vinden.

Naar de zoektips