Je kan mij adopteren

Mijn naam is Daan

Hoi, ik vind het super spannend, maar wil moet mezelf even voorstellen. Mijn naam is Daan en ik ben opzoek naar een gouden mandje!
Lief Onzeker Rustig Terughoudend Voorzichtig

Daan's paspoort

Ras Pomeriaan
Geboortejaar 2015
Geslacht Reu
Gecastreerd/Gesteriliseerd Ja
Gechipt Ja
Gevaccineerd Nee
Schofthoogte (cm) 25
Soort hond Gezelschapshond
Diernummer DOA 52082
Adoptiekosten 225,00 euro
Extra zorg
  • Dieetvoer : Nee
  • Medicatie : Nee
  • Mag trappen lopen : Ja
  • Vachtverzorging : Trimmen noodzakelijk

Denk je dat wij matchen? Leuk, laten we elkaar een keer ontmoeten!

Naar het contactformulier

Reden opname

Ik ben samen met 70 anders hondjes uit een erg vies huis weggehaald. Gelukkig mochten wij onze koffers inpakken in tijdelijk bij DOA komen wonen.

Soort baasje

Nou nou, een gedragsprobleem wil ik het niet noemen. Maaar, ik ben dus best bang. Ik heb in het eerste jaar van mijn leven niet veel geleerd en moet daarom eigenlijk alles nog leren. Lopen aan een lijn, in huis wonen en leren dat mensen leuk zijn, zijn allemaal dingen die ik nog niet zo goed ken. DOA zal mijn nieuwe baasje hier begeleiding in geven hoe we dit het beste kunnen aanpakken.

Wat ik nog meer over mezelf kan vertellen...

Met honden samenwonen : Ja

Met honden samenwonen : Ja Ik vind andere honden erg leuk. Hier heb ik ook lang samen mee gewoond, dus ik begrijp ze goed! Ik zou dus graag willen samenwonen met een andere hond. Eigenlijk is dat trouwens best wel een must! Ik spreek namelijk niet zo goed de mensentaal, maar hondentaal spreek ik beter. Door samen te wonen bij een ander hondje, kan ik een beetje steun vinden en kan ik de andere hond als voorbeeldje gebruiken.

Met katten samenwonen : Ja, mits kat honden gewend is

Met katten samenwonen : Ja, mits kat honden gewend is Katten ken ik niet. Ik vind ze best interessant! Dit is iets wat ik nog moet leren.

Met kinderen samenwonen : Alleen grotere kinderen

Met kinderen samenwonen : Alleen grotere kinderen Ik ben dus best een angsthaasje. Harde geluiden, snelle bewegingen of drukte vind ik erg eng. Kinderen vind ik ook erg eng, ik zou het liefst samen wonen met wat oudere rustige kinderen die begrijpen wat er met mij aan de hand is!

Alleen thuis blijven : Leren / opbouwen

Alleen thuis blijven : Leren / opbouwen Alleen thuis blijven vind ik moeilijk. Als ik eenmaal een band met je heb vind ik het niet zo leuk als je mij alleen laat. Dit is dus iets wat we samen moet opbouwen!

Soort woonomgeving : Rustige wijk

Soort woonomgeving : Rustige wijk Zoals ik al een beetje aangaf ben ik dus best een bange poeperd. In een drukke stad wonen is echt niks voor mij, dat vinden mijn verzorgers echt geen leven voor mij. Het liefst trek ik in bij een rustige huisje met veel groen in de buurt. Ik kan namelijk heel erg schrikken van luid verkeer.

Buiten sociaal met honden : Ja

Buiten sociaal met honden : Ja Ik ben heel sociaal naar andere honden, maar het liefst wel naar honden die ze kennen. Vreemde andere honden vindt ik soms nog wel heel erg spannend en kan ik ook wegrennen en gillen.

Gedrag aan de lijn : Nog leren

Gedrag aan de lijn : Nog leren Aan een lijntje lopen in nieuw voor mij. Dit is iets waar we echt mee moet trainen! Ik ga heel vaak zitten en moet dan even aangemoedigt worden om te lopen, met wat lekkers gaat dit wat beter.

Kan loslopen : Nee

Kan loslopen : Nee Ik wil liever niet loslopen. Als ik schrik ga ik in paniek rennen en ben ik zo weg. Daarom loop ik liever veilig aan een lijn!

Aandachtspunten

Fysieke aandachtspunten

Geen aandachtspunten bekend.

Aandachtspunten gedrag

Geen aandachtspunten bekend.

Adopteer of steun Daan

Adopteer Daan

Denk jij dat Daan en jij matchen? Maak dan een afspraak om voor een ontmoeting.

Plan een bezoek

Steun de asielhonden

Kun je geen hond adopteren, maar wil je wel de asielhonden steunen? Word dan donateur!

Ik help de honden

Deel dit dier met je vrienden