Je kan mij adopteren

Mijn naam is Ylva

Hoi allemaal, ik zal mezelf even voorstellen! Mijn naam is Ylva ik ben opzoek naar mijn forever home! Ik kijk een beetje de kat uit de boom en heb even de tijd nodig om je beste vriend te worden.
Aanhankelijk Actief Afwachtend Lief Onzeker Voorzichtig

Ylva's paspoort

Ras Am.Staffordshire Terrier
Geboortejaar 2021
Geslacht Teef
Gecastreerd/Gesteriliseerd Nee
Gechipt Ja
Gevaccineerd Nee
Schofthoogte (cm) 40
Soort hond Gezelschapshond
Diernummer DOA 50946
Adoptiekosten 225,00 euro
Extra zorg
  • Dieetvoer : Nee
  • Medicatie : Nee
  • Mag trappen lopen : Nee
  • Vachtverzorging : Weinig

Denk je dat wij matchen? Leuk, laten we elkaar een keer ontmoeten!

Naar het contactformulier

Reden opname

Ik ben dus al best veel verhuisd in mijn korte leven. Ik ben als kleine pup weggehaald in een huis waar er helemaal niet goed gezorgd werd voor mij. Dat was zo stom! Ik ben uiteindelijk naar een andere opvang gebracht en vanaf daar vertokken naar DOA. Bij DOA kwamen ze erachter dat ik geopereerd moest worden aan mijn poot en mijn oog. Toen ben ik gelukkig naar een pleeggezin vertrokken waar ik mocht herstellen! Nu is het dan eindelijk tijd om mijn koffers in te pakken en te vertrekken naar een huisje waar ik mag blijven.

Soort baasje

Ik zoek iemand met engelen geduld. Iemand die mij de tijd geeft om te wennen, ervaring heeft met angstige honden en een rustig huishouden heeft. Als ik de tijd krijg om een band met je op te bouwen zal ik echt alles voor je doen en ben ik je aller beste vriendje.

Wat ik nog meer over mezelf kan vertellen...

Met honden samenwonen : Ja

Met honden samenwonen : Ja Ik vind andere honden heel erg leuk! Dus als we een leuke klik hebben zouden dit zeker kunnen.

Met katten samenwonen : Ja, mits kat honden gewend is

Met katten samenwonen : Ja, mits kat honden gewend is Katten vind ik erg interessant. Op straat kom ik ze vaak tegen en wil ik graag snuffelen. Ik moet hier wel een beetje in begeleid zodat ik niet te veel met de kat ga spelen als deze dat niet leuk vind.

Met kinderen samenwonen : Alleen grotere kinderen

Met kinderen samenwonen : Alleen grotere kinderen Ik vind de meeste mensen eigenlijk al een beetje eng en kinderen al helemaal! Ik wil heel graag in een rustig huisje wonen met wat oudere kinderen. Kinderen die begrijpen dat ik een slechte start heb gehad en die ook begrijpen dat ik kan schrikken met maar 1 oogje.

Alleen thuis blijven : Ja

Alleen thuis blijven : Ja Alleen thuisblijven kan ik bij mijn pleeggezin erg goed! Maaar als ik bij mijn nieuwe huisje ga wonen moet ik eerst opnieuw wennen. Daarom zullen we dat zoetjes aan moeten gaan opbouwen wanneer ik helemaal aan mijn huis en haard gewend ben.

Soort woonomgeving : Rustige wijk

Soort woonomgeving : Rustige wijk Ik ben nogal een bangebroekje van mijzelf. Daarom wil ik in een hele rustige omgeving wonen. Midden in het centrum of daar vlak omheen is niets voor mij. Daarnaast mag ik geen trappen lopen met mijn gekke pootjes. Ik zoek dan dus ook een huis zonder trap of een beneden verdieping. Als mijn nieuwe baas een eengezinswoning heeft, kan ik natuurlijk gewoon beneden blijven!

Buiten sociaal met honden : Ja

Buiten sociaal met honden : Ja Ik ben heel sociaal naar andere honden. Ik vind het heel gezellig om met andere honden te spelen en te rouwdouwen.

Gedrag aan de lijn : Loopt netjes mee

Gedrag aan de lijn : Loopt netjes mee Ik kan super netjes meelopen. Maaar, als ik een leuke hond zie waar ik mee wil spelen kan ik lekker hard er heen trekken.

Kan loslopen : Nee

Kan loslopen : Nee Ik ben dus best een bange poeperd. Dus ik loop liever aan een lange lijn. Als ik ergens van schrik ga ik in paniek rennen.

Aandachtspunten

Fysieke aandachtspunten

Zoals je al kan zien mis ik een oog! Ik had 2 hele mooie ogen, maar helaas kwamen ze er bij DOA achter dat er een tumor in mijn oog aan het groeien was. Dus nu ga ik door het leven met 1 oog! Af en toe schrik ik wel hoor als ik iets niet zie aankomen of als er zomaar iemand naast me staat. Maar het gaat elke dag beter. Nou, los van mijn ogen had ik dus ook nog een ander probleem in mijn elleboog.. Ik had namelijk last van ED (elleboog dysplasie) Ik ben hier aan geopereerd en helemaal aan hersteld.

Aandachtspunten gedrag

Geen aandachtspunten bekend.

Adopteer of steun Ylva

Adopteer Ylva

Denk jij dat Ylva en jij matchen? Maak dan een afspraak om voor een ontmoeting.

Plan een bezoek

Steun de asielhonden

Kun je geen hond adopteren, maar wil je wel de asielhonden steunen? Word dan donateur!

Ik help de honden

Deel dit dier met je vrienden