Je kan mij adopteren

Mijn naam is Stormi

Psst hoi, Stormi hier. Je zag me niet he, klopt want ik ben een beetje verlegen en kijk eerst graag de kat uit de boom. Dit verlegen meisje mag na een rot verleden eindelijk opzoek naar haar gouden mandje vol met liefde!
Afwachtend Lief Onzeker Voorzichtig Vriendelijk

Stormi's paspoort

Ras Labrador Retriever
Geboortejaar 2019
Geslacht Teef
Gecastreerd/Gesteriliseerd Nee
Gechipt Ja
Gevaccineerd Nee
Schofthoogte (cm) 50
Soort hond Gezelschapshond
Diernummer DOA 50265
Adoptiekosten 225,00 euro
Extra zorg
  • Dieetvoer : Ja
  • Medicatie : Ja
  • Mag trappen lopen : Nee
  • Vachtverzorging : Regelmatig borstelen

Denk je dat wij matchen? Leuk, laten we elkaar een keer ontmoeten!

Naar het contactformulier

Reden opname

Samen met een grote groep honden zijn wij uit huis geplaatst of nouja, uit onze schuur weggehaald. Ik heb waarschijnlijk nog nooit in een huis gewoond en had weinig menselijk contact.

Soort baasje

Ik zoek een baasje die mijn rust, ruimte, regelmaat en een heleboel liefde kan geven. Een baasje die weet wat een angstige hond inhoudt en die al een andere stabiele hond heeft! Mijn nieuwe baasje moet zich beseffen dat de stappen die ik maak, langzaam kunnen gaan en dat ik echt tijd nodig heb om mij te kunnen ontwikkelen. Mijn baasje moet consequent zijn, zonder hard te zijn, want dat kan ik echt niet hebben. Bij mij moet alles op een positieve manier gebeuren. Ik kom uit een rottige situatie en van heel ver! Ik ben al een heel stuk verder, maar ik ben er nog lang niet. Daar heb ik echt nog wat meer tijd voor nodig.

Wat ik nog meer over mezelf kan vertellen...

Met honden samenwonen : Ja, maar niet met iedere hond

Met honden samenwonen : Ja, maar niet met iedere hond Ik hang erg aan andere honden. Daarom zou is het ook een must dat ik kom te wonen bij een andere hond! Maar natuurlijk niet zomaar een hond. Ik zoek een soort hulphond, maar dan voor mij. Een goeie stabiele hond die mij kan helpen om te leren dat ik niet altijd bang en onzeker hoef te wezen! De andere hond kan mij in spannende situaties steun bieden. Ik kan dan een beetje speiken en afkijken om te leren hoe het moet. Ik spreek namelijk veel beter hondentaal, dan mensentaal.

Met katten samenwonen : Nee

Met katten samenwonen : Nee Katten vind ik heel raar en ook een beetje eng, ik snuffel snel even en loop daarna snel weer door. Aangezien ik al een bangerikje ben, is het voor mij beter als er geen kat in huis woont, dan hoef ik daar in iedergeval niet bang voor te wezen.

Met kinderen samenwonen : Geen kinderen

Met kinderen samenwonen : Geen kinderen Kinderen zijn voor mij echt te druk en te spannend! Dus alleen volwassen kinderen zou oke zijn voor mij. Echt jong volwassenen die niet meer zo wisselend zijn in hormonen enzo, anders raak ik zo in de war! Als iemand mij contstant wisselende signalen geeft, dan raak ik in de war en kan mijn vertrouwen in jou stagneren. Dat zou jammer zijn voor de band die wij moeten gaan opbouwen.

Alleen thuis blijven : Leren / opbouwen

Alleen thuis blijven : Leren / opbouwen Ik heb nog nooit in een huis gewoond dus dit moeten we samen uit gaan zoeken. Als ik eenmaal gewend ben aan mijn nieuwe huisje kunnen we het eens proberen, als dat nou goed gaat kunnen we het stapjes voor stapje op gaan bouwen.

Soort woonomgeving : Dorp of landelijk

Soort woonomgeving : Dorp of landelijk Zoals ik al vertelde ben ik buiten best een bangepoeperd en hou ik niet van drukte en verkeer en als ik in huis ben, wil ik lekker kunnen chillen. In of rondom de stad is voor mij echt een NO-GO! Daarom wil ik lekker in een heel rustige omgeving wonen. Kijk, jij kan denken ''bij mij is het best rustig'', maar jij ziet en hoort waarschijnlijk al veel geluiden niet meer. Als er een bus of vrachtwagen langsdenderd, dan kan ik al schrikken. Of bijvoorbeeld wanneer je in de buurt van een school woont, dat zijn dingen die ik echt niet ken en stress van kan krijgen.

Buiten sociaal met honden : Ja

Buiten sociaal met honden : Ja Als we andere honden tegenkomen ga ik op afstand stilstaan en heel erg snuffelen, als we dichterbij komen wil ik graag even kennismaken. Hier bij DOA speel ik met meerdere honden op het speelveld. Ik hang erg aan andere honden hierom zou ik het ook fijn vinden om bij een andere hond te wonen. Een goeie stabiele hond die mij kan helpen om te laten zien in bepaalde situaties dat je niet bang hoeft te zijn en die mij steun bied.

Gedrag aan de lijn : Loopt netjes mee

Gedrag aan de lijn : Loopt netjes mee Buiten wandelen kan ik best goed, ik trek niet aan de lijn, alleen merk je wel aan me dat ik alles spannend vind hoor! Verkeer dat voorbij sjeest, mensen die voorbij lopen, vreemde honden... Als ik iets spannend vind dan ga ik expres ergens heel erg snuffelen, soort afleidingsmanoeuvre hihi. Maar daaraan kan je dus wel zien dat ik het spannend vind. Als je mijn naam noemt dan loop ik weer met je mee. Als we andere honden tegenkomen ga ik op afstand stilstaan en heel erg snuffelen, als we dichterbij komen wil ik graag even kennismaken. Ohja ik loop graag aan de linkerkant. Ik denk dat ik dat ooit een keertje geleerd heb.

Kan loslopen : Nee

Kan loslopen : Nee Vanwege mijn bange gedrag kan ik echt niet loslopen. Ik hoef maar even te schrikken en ik neem de benen, dan hoor ik je waarschijnlijk ook niet meer, door mijn blinde paniek. Nu moet ik ook zeggen dat ik het veel prettiger vind om aan een lijntje mee te lopen, dan kan je mij veel beter steun en begeleiding geven.

Aandachtspunten

Fysieke aandachtspunten

Er zit wat speling in mijn heupen, knieen en ellebogen. Om te onderzoeken of ik hier last van heb, hebben ze een zogenoemde 'pijnstillertest' gedaan. Ik liet hier geen verandering door zien, dus we kunnen er vanuit gaan dat ik er geen last van heb. Ik weet natuurlijk nooit wat er in de toekomst gaat gebeuren, maar bijvoorbeeld een huis met veel trappen is voor mij dus niet fijn. We kunnen beter voorkomen dan genezen.

Aandachtspunten gedrag

Aandachtspunt... Ik moet eigenlijk gewoon alles nog leren wat een voor een ''normale huishond'' normaal is. Ik heb gewoon veel tijd en begeleiding nodig.

Adopteer of steun Stormi

Adopteer Stormi

Denk jij dat Stormi en jij matchen? Maak dan een afspraak om voor een ontmoeting.

Plan een bezoek

Steun de asielhonden

Kun je geen hond adopteren, maar wil je wel de asielhonden steunen? Word dan donateur!

Ik help de honden

Deel dit dier met je vrienden