Je kan mij adopteren

Mijn naam is Numa

Hoihoi! Numa is mijn naam en ik ben een hele lieve, enthousiaste, maar ook nog wel een bange labrador. Ondanks dat ik nog heel jong ben, heb ik helemaal geen leuk leven gehad, maar gelukkig komt daar nu verandering in!
Angstig Druktemaker Leergierig Lief Onzeker Vriendelijk

Numa's paspoort

Ras Labrador Retriever
Geboortejaar 2021
Geslacht Teef
Gecastreerd/Gesteriliseerd Nee
Gechipt Ja
Gevaccineerd Nee
Schofthoogte (cm) 50
Soort hond Gezelschapshond
Diernummer DOA 50264
Adoptiekosten 225,00 euro
Extra zorg
  • Dieetvoer : Ja
  • Medicatie : Ja
  • Mag trappen lopen : Nee
  • Vachtverzorging : Regelmatig borstelen

Denk je dat wij matchen? Leuk, laten we elkaar een keer ontmoeten!

Naar het contactformulier

Reden opname

Samen met een heleboel andere hondjes ben ik uit een schuur weggehaald en vervolgens toen ik een nieuw huisje mocht zoeken naar DOA gebracht, omdat er niet goed voor me gezorgd werd. Ik heb waarschijnlijk nog nooit in een huis gewoond en had weinig menselijk contact.

Soort baasje

Ik zou het heel fijn vinden om bij baasjes terecht te komen die snappen dat ik nog heel veel dingen spannend vind, omdat ik het gewoonweg niet ken en dat ik nog veel moet leren. Iemand die mij met alle liefde en geduld kan laten zien dat het leven als gezinshond eigenlijk heel leuk is. Daarbij zou hulp van een andere, stabiele hond natuurlijk geweldig zijn! Dan kan ik stiekem het goede voorbeeld afkijken bij een andere hond, die mij kan laten zien dat het allemaal best oké is. Een sociale en stabiele hond zou mij wel heel erg kunnen helpen, maar als ik hele goede baasjes heb, kunnen we het ook zonder een andere hond proberen. Het moet wel echt in een rustige omgeving zijn want een drukke buurt trek ik echt niet! En het is dus heel belangrijk dat mijn nieuwe baasjes begrijpen dat ik veel tijd nodig heb om aan alles te wennen en dat ik daar goed in begeleid wordt, met heel veel geduld en op een positieve manier.

Wat ik nog meer over mezelf kan vertellen...

Met honden samenwonen : Ja, maar niet met iedere hond

Met honden samenwonen : Ja, maar niet met iedere hond Het zou voor mij heel fijn zijn om de kunst bij een andere hond af te kunnen kijken, maar het is niet per se een must. Een sociale en stabiele hond zou mij wel heel erg kunnen helpen, maar als ik hele goede baasjes heb, kunnen we het ook zonder een andere hond proberen.

Met katten samenwonen : Nee

Met katten samenwonen : Nee Waarschijnlijk heb ik nog nooit van mijn leven een kat gezien. Katten vind ik daarom ook maar eng, als ik er één zie loop ik snel weg en ga ik hijgen en tongelen. Omdat er al zo veel dingen spannend en eng voor mij zijn, is het wel fijn als er niet ook nog katten in huis wonen, want dan moet ik dat ook nog leren!

Met kinderen samenwonen : Geen kinderen

Met kinderen samenwonen : Geen kinderen Ik heb in mijn korte leventje nog maar heel weinig menselijk contact gehad, terwijl dat juist zo belangrijk is voor mijn socialisatie. Mensen vind ik dus sowieso nog een beetje spannend, maar kinderen al helemaal! Die kunnen nog wel eens onverwachte bewegingen of geluiden maken of gaan rondrennen en dat is mij iets te spannend! Volwassen kinderen die begrijpen wat ik nodig heb, zou wel kunnen. Maar hele jonge kinderen of pubers is toch echt wat te spannend voor mij.

Alleen thuis blijven : Leren / opbouwen

Alleen thuis blijven : Leren / opbouwen In het begin kan je mij echt nog niet alleen thuislaten. Ik heb nog nooit in een huis gewoond, dus dat is al even wennen voor mij. Maar als ik eenmaal gewend ben aan mijn nieuwe huisje kunnen we het wel eens proberen en als dat nou goed gaat kunnen we het stapje voor stapje op gaan bouwen. Ik zal er dus ook aan moeten wennen om 's avonds apart te slapen.

Soort woonomgeving : Dorp of landelijk

Soort woonomgeving : Dorp of landelijk In of rondom de stad wonen is voor mij echt geen optie! Want zoals jullie gelezen hebben, vind ik nog best wel veel dingen spannend. Daarom is het heel belangrijk voor mij dat ik op een rustige plek woon, waar niet de hele dag verkeer voorbij sjeest. Een plekje waar ik helemaal tot rust kan komen en langzaam aan het dagelijkse leven van een gezinshond kan wennen. Jullie mensen raken misschien snel gewend aan bepaalde geluiden, maar voor mij kan dat nog heel eng zijn. Zeker omdat ik zo weinig ken en gewend ben, is een rustige omgeving echt een must voor mij.

Buiten sociaal met honden : Ja

Buiten sociaal met honden : Ja Ik ben een sociale hond en ik vind het reuze gezellig om met andere honden te spelen. Ik speel heel graag met vriendinnetjes op het speelveld en ik maak graag nieuwe vrienden. Andere honden dan mijn eigen soort vind ik wel een beetje spannend, zeker als ze wat groter zijn. Maar ik ben nog jong en nieuwsgierig dus wie weet wat je me allemaal nog kan leren!

Gedrag aan de lijn : Loopt netjes mee

Gedrag aan de lijn : Loopt netjes mee Ondanks dat ik nog maar sinds kort heb geleerd om naar buiten te gaan om te wandelen, kan ik al wel heel netjes meelopen! Ik trek niet aan de lijn, maar ik loop liever niet te dicht langs auto's, fietsen, brommers, vrachtwagens, eigenlijk al het verkeer vind ik heel eng! Daar loop ik het liefst voor weg. Ik kan op 5 meter afstand van verkeer lopen en 3 meter afstand van fietsers, maar eigenlijk is al dat verkeer te druk voor mij. Ik loop dus liever in een wat rustigere omgeving, zodat ik niet al te veel spannende dingen tegenkom en langzaam kan leren dat buiten lopen eigenlijk super leuk is!

Kan loslopen : Nee

Kan loslopen : Nee Je kan mij echt niet los laten lopen hoor, dat is veel te eng! Als ik ergens van schrik ga ik ervandoor en de kans dat ik je dan nog hoor en terug kom is heel klein. Bovendien is het voor mij veel fijner om aan de riem te lopen, zodat ik meer steun en begeleiding heb.

Aandachtspunten

Fysieke aandachtspunten

Omdat mijn ouders medisch niet helemaal 100% in orde zijn, hebben ze hier bij DOA voor de zekerheid röntgenfoto's gemaakt. Daarbij waren geen bijzonderheden te zien, alleen was er iets speling in mijn knieën te zien, maar dat zie je vaker bij jonge honden. Het is wel goed om in de gaten te houden in de toekomst, mochten er klachten komen.

Aandachtspunten gedrag

Zoals je kunt lezen ben ik dus voor nog best veel dingen bang maar dat komt gewoon omdat ik het allemaal nog niet ken. Ik moet nog heel veel leren en eigenlijk de wereld nog een beetje ontdekken. In hoeverre ik bang blijf voor dingen is natuurlijk niet te voorspellen, maar met de juiste begeleiding denk ik dat ik een heel eind kan komen!

Adopteer of steun Numa

Adopteer Numa

Denk jij dat Numa en jij matchen? Maak dan een afspraak om voor een ontmoeting.

Plan een bezoek

Steun de asielhonden

Kun je geen hond adopteren, maar wil je wel de asielhonden steunen? Word dan donateur!

Ik help de honden

Deel dit dier met je vrienden