Je kan mij adopteren

Mijn naam is Elfie

Hoi Elf hier! Ik ben een leuke en hele lieve dame, die nu al het een en ander heeft meegemaakt in haar kleine leventje. Na een onrustige start, mocht ik een tijd lang logeren bij een pleeggezin, maar nu ben ik toch echt klaar voor een volgende stap.
Aanhankelijk Druk Enthousiast Lief Onzeker Vriendelijk

Elfie's paspoort

Ras Am.Staffordshire Terrier
Geboortejaar 2021
Geslacht Teef
Gecastreerd/Gesteriliseerd Nee
Gechipt Ja
Gevaccineerd Nee
Schofthoogte (cm) 35
Soort hond Sportieve hond
Diernummer DOA 50027
Adoptiekosten 375,00 euro
Extra zorg
  • Dieetvoer : Nee
  • Medicatie : Nee
  • Mag trappen lopen : Nee
  • Vachtverzorging : Weinig

Denk je dat wij matchen? Leuk, laten we elkaar een keer ontmoeten!

Naar het contactformulier

Reden opname

Ik ben uit huis geplaatst nadat er iets vreselijks met mij gebeurt is. Ze weten niet helemaal wat er met mij gebeurt is, maar er is uiteindelijk 1 oogje verwijderd en ik had een grote breuk in mijn schedel.

Soort baasje

Ik zoek een gezellig baasje die ervaring heeft met honden. Je moet weten wat het betekend om een hondje te adopteren met maar 1 oogje. Ik zie geen diepte en ik zie niet altijd alles aankomen. Daar heb ik begeleiding bij nodig!

Wat ik nog meer over mezelf kan vertellen...

Met honden samenwonen : Ja, maar niet met iedere hond

Met honden samenwonen : Ja, maar niet met iedere hond Grotere honden vind ik vaak wat engig. Ik kan dan ook echt in elkaar kruipen. Als ik ze eenmaal ken, dan vind ik het wel echt heel leuk. Ik logeer nu bij een grote Jack Russel. Ik wil dus het liefst bij hondjes wonen van mijn eigen formaat. Te grote en te drukke honden, lijkt me niets ivm. mijn koppie. We willen natuurlijk niet dat ik daar last van ga krijgen.

Met katten samenwonen : Ja, mits kat honden gewend is

Met katten samenwonen : Ja, mits kat honden gewend is Ik ben speeld en druk naar katten. Daarom vinden katten mij vaak wel eng. Een kat die honden gewend is en niet snel uithaalt (ivm. mijn enige oog) zou ik wel leuk vinden.

Met kinderen samenwonen : Alleen grotere kinderen

Met kinderen samenwonen : Alleen grotere kinderen Van kleine kinderen word ik erg onrustig. Ze maken gekke, hoge geluiden en maken gekke bewegingen. Ik kan dat maar moeilijk inschatten. Daarom woon ik liever bij kinderen vanaf een jaar of 10. Dat lijkt me wel erg gezellig, al kunnen ze mij waarschijnlijk niet alleen uitlaten.

Alleen thuis blijven : Leren / opbouwen

Alleen thuis blijven : Leren / opbouwen Ik ben bij mijn pleeggezin niet veel alleen thuis geweest. Daarom zullen we dat in een nieuw huisje wel opnieuw moeten opbouwen! Dit kan wanneer ik helemaal gewend ben aan mijn huis en haard.

Soort woonomgeving : Rustige wijk

Soort woonomgeving : Rustige wijk Ik wil niet midden in de stad en drukte wonen. Ik zie veel dingen gewoon niet aankomen, waardoor ik sommige situaties en dingen erg spannend kan vinden. Ziet veel dingen niet aankomen waardoor erge drukte spannend is

Buiten sociaal met honden : Ja, selectief

Buiten sociaal met honden : Ja, selectief Ik vind grote honden spannend. Dan kan ik ook echt in elkaar duiken. Als grote honden te druk zijn en ruig spelen, kan dat zeer doen aan mijn koppie.

Gedrag aan de lijn : Loopt netjes mee

Gedrag aan de lijn : Loopt netjes mee Ik loop netjes mee. Soms snuffelt mijn neus iets lekkers en dan kan ik wel even trekken, maar over het algemeen loop ik prima mee.

Kan loslopen : Nee

Kan loslopen : Nee Op een rustig en overzichtelijk stuk kan ik wel los, maar ik zie niet alles aankomen waardoor het niet altijd veilig en fijn is voor mij om los te lopen. Ik vind gezellig wandelen of hardlopen aan een lijn ook prima! Kan los op rustige stukken, ziet niet alles aankomen dus kan daardoor niet altijd los.

Aandachtspunten

Fysieke aandachtspunten

Ik mis een oog en ik heb een schedelbreuk gehad. Soms mis ik mijn tweede oog wel. Ik zie namelijk niet altijd alles en iedereen aankomen. Daarom kan ik ook wel schrikken van dingen die plotseling aan mijn 'blinde' kant zijn. Wat mijn schedel betreft, daar heb ik nu geen last van, maar er zitten nog losse stukjes schedel in mijn hoofd. We weten nu natuurlijk niet wat er in de toekomst gebeurt. Mocht ik er wel last van krijgen kan ik binnen 2 jaar een CT-scan krijgen. Deze hoeven mijn nieuwe baasjes niet te betalen. Overigens hoef ik dit echt alleen wanneer ik last krijg van pijnaanvallen of neurologische verschijnselen.

Aandachtspunten gedrag

Geen aandachtspunten bekend.

Adopteer of steun Elfie

Adopteer Elfie

Denk jij dat Elfie en jij matchen? Maak dan een afspraak om voor een ontmoeting.

Steun de asielhonden

Kun je geen hond adopteren, maar wil je wel de asielhonden steunen? Word dan donateur!

Ik help de honden

Deel dit dier met je vrienden