Je kan mij adopteren

Mijn naam is Sammy

Hoi allemaal, ik moet me even voorstellen. En dat vind ik ontzettend spannend! Ik ben een onzeker ventje die opzoek is naar een baasje met veel geduld en vooral een ander hondje.
Eenkennig Lief Onzeker Rustig Terughoudend

Sammy's paspoort

Ras Kruising klein
Geboortejaar 2017
Geslacht Reu
Gecastreerd/Gesteriliseerd Nee
Gechipt Ja
Gevaccineerd Nee
Schofthoogte (cm) 30
Soort hond Gezelschapshond
Diernummer DOA 49835
Adoptiekosten 225,00 euro
Extra zorg
  • Dieetvoer : Ja
  • Medicatie : Nee
  • Mag trappen lopen : Ja
  • Vachtverzorging : Trimmen noodzakelijk

Denk je dat wij matchen? Leuk, laten we elkaar een keer ontmoeten!

Naar het contactformulier

Reden opname

Eerder ben ik uit huis geplaatst omdat mijn baasje niet goed voor mij en mijn huisgenoten zorgde. Gelukkig zijn we nu bij DOA gebracht om een nieuw baasje te zoeken. Mijn huisgenootjes zijn allemaal al onder de pannen, alleen ik ben er nog. Ik had even meer tijd nodig en ben een tijdje wezen logeren in een pleeggezin.

Soort baasje

Ik ben opzoek naar een hondje en een huisje. En dat daar dan nog een baasje aanvast zit vind ik prima als die rustig is en veel geduld heeft. Het liefst trek ik in bij een rustige wijk met een tuintje waar ik lekker kan rondscharrelen. Ik zoek een baasje die mij begrijpt en snapt dat je niet te veel van mij kan vragen en te veel moet verwachten. Ik zoek dus iemand die mij echt in mijn waarde kan laten. Ik zal je met subtiele kleine kenmerken laten zien, dat ik blij met jou ben als baasje.

Wat ik nog meer over mezelf kan vertellen...

Met honden samenwonen : Ja

Met honden samenwonen : Ja Ja, andere honden in huis is dus echt een echte must. Ik zoek hier heel veel steun bij en ik neem positief gedrag van hen over. Omdat ik zo dol ben op andere hondjes vinden mijn verzorgers dit een echte must! Ik wil dus echt alleen bij een ander hondje wonen!

Met katten samenwonen : Ja

Met katten samenwonen : Ja Ik heb in mijn pleeggezin ook samen gewoond met katten. Deze vond ik eigenlijk helemaal niet zo interessant! Hier kan ik prima samen mee wonen.

Met kinderen samenwonen : Geen kinderen

Met kinderen samenwonen : Geen kinderen Ik ben best een onzerkere vent en ik schrik snel. Kinderen vind ik spannend en ik probeer dan uit angst te vluchten. Mijn verzorgers vinden het dus verstandig om mij te herplaatsen in een huis waar geen kinderen aanwezig zijn.

Alleen thuis blijven : Leren / opbouwen

Alleen thuis blijven : Leren / opbouwen Ik kan goed alleen thuisblijven bij mijn pleeggezin en ben dan rustig. Als ik verhuis moet ik wel eerst opnieuw wennen aan de situatie en dit weer rustig opbouwen.

Soort woonomgeving : Rustige wijk

Soort woonomgeving : Rustige wijk Ik ben best een beetje een angsthaasje, van harde geluiden kan ik soms best schrikken. Daarom is het fijn voor mij om in een rustige wijk te wonen.

Buiten sociaal met honden : Ja

Buiten sociaal met honden : Ja Zoals ik al eerder aangaf ben ik erg dol op honden! Ik vind het super leuk om lekker met hun een rondje te lopen of bij ze in de buurt te zijn. Spel snap ik alleen niet, mijn verzorgers hopen dat ik dit met tijd misschien een beetje ga leren. Ik pak namelijk heel snel positief gedrag op van andere honden.

Gedrag aan de lijn : Loopt netjes mee

Gedrag aan de lijn : Loopt netjes mee Ik kan netjes mee wandelen. Ik ben dan ook niet de grootste en de zwaarste!

Kan loslopen : Nee

Kan loslopen : Nee Omdat ik een echt angsthaasje ben is het niet verstandig om mij los te laten lopen. Als ik schrik ben ik weg en doordat ik angstig ben voor mensen krijg je mij zeer waarschijnlijk niet meer te pakken. Het is daarom verstandiger om mij lekker aan de lijn te houden en wellicht met tijd mee te nemen aan een rollijn.

Aandachtspunten

Fysieke aandachtspunten

Ik heb dus speciale dieet voeding. Het is belangrijk dat ik deze krijg zodat ik geen blaasstenen aanmaak.

Aandachtspunten gedrag

Nou een probleem wil ik het niet noemen, maar ik ben best een angsthaasje. Mensen, harde geluiden, plotselinge bewegingen daar kan ik erg anstig van worden. Ik zal dus echt lang de tijd moeten krijgen om rustig te wennen in mijn nieuwe huisje en echt lekker knuffelen met mij op de bank vind ik niet erg fijn. Dit is dus wel iets waar rekening mee gehouden moet worden. Mijn baasje zal dus eigenlijk niets van mij moeten verwachten. Het komt allemaal vanzelf, maar wel op mijn eigen tijd en eigen manier.

Adopteer of steun Sammy

Adopteer Sammy

Denk jij dat Sammy en jij matchen? Maak dan een afspraak om voor een ontmoeting.

Steun de asielhonden

Kun je geen hond adopteren, maar wil je wel de asielhonden steunen? Word dan donateur!

Ik help de honden

Deel dit dier met je vrienden