Je kan mij adopteren

Mijn naam is Arko

Ik ben een voorzichtige knul met een aardige rugzak met minder leuke ervaringen. Ik zoek dan ook een baas die met een 'project' zo als mij aan de slag wil gaan!
Actief Lief Onzeker Terughoudend Voorzichtig Vriendelijk

Arko's paspoort

Ras Hollandse Herder Korthaar
Geboortejaar 2017
Geslacht Reu
Gecastreerd/Gesteriliseerd Nee
Gechipt Ja
Gevaccineerd Nee
Schofthoogte (cm) 60
Soort hond Sportieve hond
Diernummer DOA 49744
Adoptiekosten 225,00 euro
Extra zorg
  • Dieetvoer : Nee
  • Medicatie : Nee
  • Mag trappen lopen : Ja
  • Vachtverzorging : Weinig

Denk je dat wij matchen? Leuk, laten we elkaar een keer ontmoeten!

Naar het contactformulier

Reden opname

Ik ben uit huis geplaatst omdat mijn vorige baas mij heeft geschopt en geslagen. Uiteindelijk ben ik bij DOA terecht gekomen om een nieuw baasje te vinden!

Soort baasje

Ik zoek mensen met ervaring met Herders en angstige honden. Mensen die de tijd gaan nemen om mij te laten wennen en mij te leren kennen. Mensen die samen met mij gaan trainen, want dat vind ik erg leuk en die mij gaat helpen mijn angsten 1 voor 1 aan te pakken, maar die zich ook realiseert dat dit niet makkelijk is. Mensen die rustig zijn en die er niet makkelijk over denken. Ik kan super lief zijn, maar ik heb begeleiding nodige hulp nodig. Wat ook belangrijk is om te weten, mijn vorige baas was eigenlijk heel vaak dronken, dus de lucht van alcohol, de ongecontroleerde bewegingen van een dronken persoon en de dubbele tong geeft mij angst. Ik hoop dat jullie mij hierbij gaan helpen.

Wat ik nog meer over mezelf kan vertellen...

Met honden samenwonen : Nee

Met honden samenwonen : Nee Ik vind andere honden spannend, ik heb liever de rust en ruimte voor mijzelf en mijn nieuwe eigenaar.

Met katten samenwonen : Nee

Met katten samenwonen : Nee Ik geloof niet dat ik deze dieren ooit heb gezien, wel geroken maar niet gezien. Ik vond het erg spannend, ik had heel wat haren overeind staan. Ook liep ik steeds van de deur weg, dus dachten de mensen hier dat ik maar in een kat-vrije woning moet komen wonen.

Met kinderen samenwonen : Geen kinderen

Met kinderen samenwonen : Geen kinderen Ik vind kleine kinderen zeer spannend, ik heb hier laten zien dat ik liever niet bij ze in de buurt ben. Niet dat ik grom of blaf, maar ik loop juist weg en probeer ze echt te vermijden. Oudere kinderen lukt misschien wel, maar ik vind onverwachte bewegingen zeer spannend en pubers staan niet bekend om hun rust en kalmte. Dus denken ze dat het beter is als ik niet bij kinderen in huis kom. Mochten jou pubers de uitzondering zijn?! Dan sta ik daar zeker voor open, maar dat betekend niet dat zij mij kunnen uitlaten hoor!

Alleen thuis blijven : Leren / opbouwen

Alleen thuis blijven : Leren / opbouwen Ik moet mij eerst veilig voelen in huis en bij jullie. Dus laten we het maar de tijd nemen voor het wennen en dan langzaam opbouwen.

Soort woonomgeving : Rustige wijk

Soort woonomgeving : Rustige wijk Ik wil graag voorspelbaarheid in mijn omgeving. Het kan best zijn dat als ik eenmaal aan je gewend ben ik meer kan hebben, maar ik schrik snel van plotselinge bewegingen en drukte. Passerend verkeer gaat redelijk, wel vind ik grote vrachtwagens een beetje spannend. Ik keek toen weg en ik week een beetje weg toen ze vlak langs mij reden. Op grotere afstand kan ik ze volledig negeren.

Buiten sociaal met honden : Nee, negeert andere honden

Buiten sociaal met honden : Nee, negeert andere honden Ik wil andere honden graag negeren, nu lukt dat de ene keer beter dan de een andere keer. Ik hoef niet zo nodig neus aan neus te staan en samen spelen zie ik al helemaal niet zitten. Laat ons nu maar samen werken en lopen. Mocht je zien dat ik te druk word en het te spannend vindt, neem mij dan maar weg en leid mij maar af. Dat vind ik leuker dan de andere honden. Als een andere hond uitvalt, kan ik daarop reageren met bijvoorbeeld opspringen en blaffen, maar overwegend ben ik afstandelijk en bang. Bij prikkelstapeling (meerdere gebeurtenissen achter elkaar) kan ik sterker reageren op het geblaf van andere honden.Op straat kan ik andere honden negeren en ik kan mij echt op jullie richten, maar daar heb ik jullie hulp bij nodig. Ik wil dus niet in een losloop gebied lopen waar iedereen naar mij toekomt. Lekker afstand houden en dan gaat het goed komen.

Gedrag aan de lijn : Trekt

Gedrag aan de lijn : Trekt Ik kan stevig trekken, maar als je mij leert dat trekken niet meer werkt, kan ik ook netjes meelopen. Natuurlijk zal de omgeving hier een rol in spelen. Als het lekker rustig is zal dit makkelijker zijn dan als het super druk is.

Kan loslopen : Nee

Kan loslopen : Nee Ik heb hier laten zien dat andere honden mij soms kunnen triggeren, bij kleine honden lijkt het alsof ik ze wil vangen en grotere honden vind ik niet aardig. Dus het is beter mij alleen los te laten lopen op een omheind deel waar we samen zijn en samen werken. Ik heb nu eenmaal niet een super goed leven gehad en geleerd wat ik wel en niet mag doen.

Aandachtspunten

Fysieke aandachtspunten

Geen aandachtspunten bekend.

Aandachtspunten gedrag

Ik ben mishandeld, geschopt, geslagen en ik ben geslagen met een riem. Dus hier kan ik angstig op reageren. Ook op boze mensen kan ik reageren, ken ik je niet zo goed dan kan ik ook grommen als waarschuwing dat het eng is. Ik heb hier echt hulp bij nodig. Gelukkig kunnen ze hier ons helpen. Mijn gedrag naar andere honden zal echt aan gewerkt moeten worden, ook hier kunnen ze ons bij helpen. Ik ben namelijk super voer-gemotiveerd, dus samen komen we er wel.

Adopteer of steun Arko

Adopteer Arko

Denk jij dat Arko en jij matchen? Maak dan een afspraak om voor een ontmoeting.

Steun de asielhonden

Kun je geen hond adopteren, maar wil je wel de asielhonden steunen? Word dan donateur!

Ik help de honden

Deel dit dier met je vrienden