Je kan mij adopteren

Mijn naam is Ana

Hai! Mijn naam is Ana. Op het moment heb ik de tijd van mijn leven! Ik geniet van alle knuffels en het spelen met mijn vrienden. Ook kan ik lekker ondeugend zijn :)
Actief Eenkennig Lief Vriendelijk

Ana's paspoort

Ras Anatolische Herder
Geboortejaar 2019
Geslacht Teef
Gecastreerd/Gesteriliseerd Nee
Gechipt Ja
Gevaccineerd Ja
Schofthoogte (cm) 75
Soort hond Terreinhond
Diernummer DOA 49258
Adoptiekosten 225,00 euro
Extra zorg
  • Dieetvoer : Ja
  • Medicatie : Nee
  • Mag trappen lopen : Ja
  • Vachtverzorging : Regelmatig borstelen

Denk je dat wij matchen? Leuk, laten we elkaar een keer ontmoeten!

Naar het contactformulier

Reden opname

Ik ben samen met een aantal andere terrein honden uit huis geplaatst en uiteindelijk bij DOA terect gekomen om een nieuw gaaf terrein te vinden, wat ik mag beschermen.

Soort baasje

Nou heb natuurlijk al heel veel verteld. Maar ik ben op zoek naar een huis met een groot terrein of erf. Hier voel ik me het beste op mijn gemak. Dan kan ik lekker mijn eigen ding doen. Zou het ook fijn vinden als mijn nieuwe eigenaren het niet erg vinden als ik waaks ben. Want mijn doel is wel om mijn nieuwe huisje te beschermen. Ga ook graag lekker mijn eigen gang. En dat kan natuurlijk het beste op een mooi erf :) Verder ben ik niet heel kieskeurig hoor!! Maaaaaar wil natuurlijk ook alle aandacht en knuffels krijgen. Want ben ook echt een kroelkip.

Wat ik nog meer over mezelf kan vertellen...

Met honden samenwonen : Ja, maar niet met iedere hond

Met honden samenwonen : Ja, maar niet met iedere hond Hier sta ik met mijn beste vriendjes elke dag gezellig op het speelveld. We vermaken ons prima met zijn drietjes. Maar dit is natuurlijk wel anders dan echt samen wonen. Zolang er natuurlijk wel een klik is en genoeg ruimte. Dat heb ik wel nodig. We zullen dit gewoon moeten proberen bij DOA.

Met katten samenwonen : Nee

Met katten samenwonen : Nee Nee dankje!!! Ik vertrouw ze niet. Gekke diertjes met die lange staarten die alleen maar heen en weer zwiepen. Als ik ze zie dan wil ik achter ze aan rennen. Wat ik doe als ze opeens blijven staan weten ze hier niet. Weet ik zelf ook nog niet echt. Maar het lijkt me heel verstandig voor mij en de kat om daar niet achter te hoeven komen.

Met kinderen samenwonen : Alleen grotere kinderen

Met kinderen samenwonen : Alleen grotere kinderen Kleine mensjes zie ik meer als leuk speelgoed. Ze zijn zo leuk pocket voormaat! Kun je leuk mee stoeien enzo. Begrijp vanuit mijn verzorgers dat dat niet helemaal de bedoeling is. Ik bedoel het niet kwaad ofzo hoor. Wil gewoon lekker met ze spelen. Maar snap wel dat het niet zo heel leuk is voor de kleine mensjes als ik tegen ze aan spring. Hierdoor is het misschien beter dat ik niet bij kleine kinderen geplaatst wordt. Vanaf 18 zou wel kunnen. Gaat er vooral om de de kinderen wat sterker in hun schoenen staan.

Alleen thuis blijven : Leren / opbouwen

Alleen thuis blijven : Leren / opbouwen Ze weten hier nog niet wat ik gewend was. Maar omdat ik hier nu al een tijdje zit is het wel verstandig om dit langzaam weer op te bouwen en aan te leren. We kunnen gewoon beter vanaf nul beginnen. Anders komen we er misschien als ik ietsperongeluk heb gesloopt. Of wel in huis heb geplast of gepoept.

Soort woonomgeving : Dorp of landelijk

Soort woonomgeving : Dorp of landelijk Voor mij is het heel belangrijk dat er genoeg ruimte is. Ze merken dat ik waarschijnlijk veel meer buiten heb gewoond dan binnen. Hierdoor zou een stuk erf of een terrein wel echt super fijn zijn. En niet ergens waar er super veel mensen langs ons erf moet lopen. Dan moet ik natuurlijk iedereen wegjagen. Niet zo leuk denk ik voor de voorbijgangers en mij. Continu blaffen en opletten.

Buiten sociaal met honden : Ja, selectief

Buiten sociaal met honden : Ja, selectief Hier heb ik twee vriendjes. Ik wil wel heel graag kennismaken met andere honden. Maar kan dan op het laatst ook beslissen dat ik opeens er toch geen zin in heb. Ben dan natuurlijk heel groot en sterk. Dus als ik dan een beetje boos wordt dan moet je wel even goed in je schoenen staan om mij te houden.

Gedrag aan de lijn : Trekt

Gedrag aan de lijn : Trekt Dit is echt iets wat ik nog moet leren. Begrijp zelf nog niet helemaal hoe je aan zo'n lijntje moet lopen. Tis ook zo kort. Moet overal naar toe en alles bekijken dus daar moet ik dan naar toe rennen. Ik hou dan niet echt rekening met degene die de lijn vast houdt :)

Kan loslopen : Nee

Kan loslopen : Nee Voor nu kan dit echt niet. Ik ga echt alle kanten op en heb nog niet geleerd om terug te komen. Mocht dit wel de wens zijn van mijn nieuwe eigenaren. Dan is het wel heel verstandig om dit samen te gaan trainen. Sowieso is het wel handig om samen een paar trainingen te doen. Gewoon zodat de basis erin zit. Mocht ik bijvoorbeeld op een terrein geplaatst worden dan lijkt het me ook heel handig dat als je me nodig heb en je roept me dat ik ook kom.

Aandachtspunten

Fysieke aandachtspunten

Geen aandachtspunten bekend.

Aandachtspunten gedrag

Geen aandachtspunten bekend.

Adopteer of steun Ana

Adopteer Ana

Denk jij dat Ana en jij matchen? Maak dan een afspraak om voor een ontmoeting.

Steun de asielhonden

Kun je geen hond adopteren, maar wil je wel de asielhonden steunen? Word dan donateur!

Ik help de honden

Deel dit dier met je vrienden