Je kan mij adopteren

Mijn naam is Maki

Ik ben een leuke druktemaker die nog weinig geleerd heeft. Mijn nieuwe baasje zal mij nog goed moeten begeleiden!
Actief Afwachtend Druk Druktemaker Leergierig Lief Onzeker

Maki's paspoort

Ras Patterdale Terriër
Geboortejaar 2021
Geslacht Reu
Gecastreerd/Gesteriliseerd Nee
Gechipt Ja
Gevaccineerd Nee
Schofthoogte (cm) 45
Soort hond Sportieve hond
Diernummer DOA 48774
Adoptiekosten 225,00 euro
Extra zorg
  • Dieetvoer : Nee
  • Medicatie : Nee
  • Mag trappen lopen : Ja
  • Vachtverzorging : Weinig

Denk je dat wij matchen? Leuk, laten we elkaar een keer ontmoeten!

Naar het contactformulier

Reden opname

Er is afstand van mij gedaan. Ik had voor de 2de keer iets opgegeten wat niet voor consumptie was en moest toen 2x geopereerd worden. Mijn baasje kon dit financieel niet aan. Vandaar dat ik naar DOA gebracht ben.

Soort baasje

Dus jullie snappen het wel ik zoek hele speciale mensen die met mij gaat oefenen om mijn opvoeding ter hand te nemen. Maar ook mensen die met mij verder gaan als ik opgevoed ben, door bijvoorbeeld te gaan speuren, of detectie of misschien wel bepaalde jachttrainingen te gaan doen om mijn neus en kop aan het werk te houden. Natuurlijk is Behedigheid leuk hoor, maar daar word ik wel ongelofelijk opgewonden van dat ik waarschijnlijk niet snel rustig word. Met 3 wandelingen in de omgeving heb ik echt niet genoeg. Lees voor je komt maar eerst even op internet waar ik vroeger voor gebruikt werd.

Wat ik nog meer over mezelf kan vertellen...

Met honden samenwonen : Ja, maar niet met iedere hond

Met honden samenwonen : Ja, maar niet met iedere hond Ik snap de honden taal niet zo goed, ik ben erg druk en dat gaat niet altijd samen. Ik logeer nu bij een oudere hond en ook daar zijn momenten dat het niet lekker loopt. We zullen echt moeten kijken of ik een klik heb met de andere hond. Ik weet niet of ik het aankan om bij een andere hond te wonen.

Met katten samenwonen : Nee

Met katten samenwonen : Nee Ik heb ze hier gezien, die zijn echt gek en spannend. Ik had een hele hanenkam op mijn rug van kop tot staart. Ik wilde graag weg dus dat vonden ze hier erg leuk. Maar ik sluit mij dan ook een beetje af van de geleiders en daar is nog wat werk te verrichten. Bij mijn eerste baasje ging ik al blaffend achter de katten aan, en ook bij mijn pleegegzin deed ik dit, net als konijnen en dergelijke.

Met kinderen samenwonen : Alleen grotere kinderen

Met kinderen samenwonen : Alleen grotere kinderen Kleine kinderen vind ik eng en uit angst en onzekerheid kan ik van mij afsnauwen. Ik kan ook achter ze aan gaan rennen. Als kindere naar mij toekoemen wanneer ik aan het eten ben, kan ik gaan schrokken en mijn voer gaan verdedigen. Het beschermen van mijn brokken doe ik nog meer bij kinderen dan bij volwassen.

Alleen thuis blijven : Leren / opbouwen

Alleen thuis blijven : Leren / opbouwen Op dit moment kan ik dat niet, gelukkig snapt het pleegegzin dit. Ik kan bij het weggaan erg hard blaffen en piepen en druk doen. Allemaal frustratie. Dus eerst wennen aan huis, haard en aan jullie en dan langzaam op bouwen tot ik even alleen kan zijn. Gelukkig kunnen ze vanuit hier helpen. Om te voorkomen dat ik ga slopen als ik alleen ben, zal ik een bench moeten aanleren. Die vind ik nu nog niet leuk, maar met jullie hulp moet dat wel geleerd worden.

Soort woonomgeving : Rustige wijk

Soort woonomgeving : Rustige wijk Ik hoef niet zo nodig een drukke omgeving te hebben. Ik word van die drukte alleen maar druk.

Buiten sociaal met honden : Ja, selectief

Buiten sociaal met honden : Ja, selectief Ik snap andere honden niet zo, dus ik moet dat echt nog leren. Beter is het dat ik honden leer negeren dan dat ik op alles spring, klem en hen lastig ga vallen... Natuurlijk vind ik het leuk om te rachen met andere honden, maar als het te druk wordt of te lang duurt snap ik het niet meer en ga ik happen, klemmen en rijden. En bij weghalen, kan ik happen ik in de riem.

Gedrag aan de lijn : Nog leren

Gedrag aan de lijn : Nog leren Er zijn momenten dan loop ik netjes mee, en andere trek ik hard naar voren of ik wil niet mee lopen. Dus samen oefenen. Ik kan schrikken van objecten op straat, wil je mij hier bij helpen?

Kan loslopen : Onbekend

Kan loslopen : Onbekend Op dit moment niet, ik luister absoluut niet, ben erg Oostindische doof en ga mijn neus achterna en raak ik je heel snel kwijt. Eerst maar eens samen leren en oefenen dan zien we later wel of het een optie is over een jaartje of zo.

Aandachtspunten

Fysieke aandachtspunten

Ik heb nu al 2 buikoperaties gehad om vreemde voorwerpen uit mijn buik/darmen te halen. Meer operaties wil ik echt niet meer, dus er moet voorkomen worden dat ik dingen op eet die daar niet voor bedoeld zijn.

Aandachtspunten gedrag

Ik heb er meerdere waar we samen mee aan de slag moeten. Als eerste leren luisteren, dat ik geen stofzuiger ben en alles in mijn bek neem en snel opeet als je in de buurt ben, dat ik niet ga slopen als ik moe ben of alleen ben, dat ik mijn eten of mijn knaagwerk niet hoef te verdedigen dat jullie het niet gaan afpakken. Verder moet ik leren rust te vinden in huis, na wandelingen, in de auto en leren om even alleen te bijven in huis en auto. Als ik moe ben, kan ik nu nog niet gewoon gaan liggen slapen, ik heb dat echt even hulp nodig door een kluifje te krijgen zodat ik tot rust kan komen. Mijn dag moet goed verdeelt worden, niet tev eel achter elkaar en voldoende tijd om rust te krijgen. Niet alleen lichamelijk maar ook geestelijke arbeid en geestelijke rust.

Adopteer of steun Maki

Adopteer Maki

Denk jij dat Maki en jij matchen? Maak dan een afspraak om voor een ontmoeting.

Steun de asielhonden

Kun je geen hond adopteren, maar wil je wel de asielhonden steunen? Word dan donateur!

Ik help de honden

Deel dit dier met je vrienden