Je kan mij adopteren

Mijn naam is Fernando

Hoi Ik ben een drukke vent die nog veel training nodig heeft en ik zoek dan ook een baas die ervaring heeft met mijn ras! Iemand die duidelijk, maar positief met mij communiceert.
Actief Druk Druktemaker Enthousiast

Fernando 's paspoort

Ras Kruising Herder
Geboortejaar 2015
Geslacht Reu
Gecastreerd/Gesteriliseerd Ja
Gechipt Ja
Gevaccineerd Ja
Schofthoogte (cm) 60
Soort hond Werkhond
Diernummer DOA 48446
Adoptiekosten 225,00 euro
Extra zorg
  • Dieetvoer : Nee
  • Medicatie : Nee
  • Mag trappen lopen : Ja
  • Vachtverzorging : Weinig

Denk je dat wij matchen? Leuk, laten we elkaar een keer ontmoeten!

Naar het contactformulier

Reden opname

Ik ben simpelweg gedumpt. Ik snap ook niet waarom, want dat verdien ik echt niet. Ze hebben mij aan een bankje gebonden en zijn toen gewoon weggegaan. Gelukkig heeft iemand mij gevonden en ben ik bij DOA gebracht.

Soort baasje

Ik zoek iemand die met mij aan de slag wil. Iemand die ervaring heeft met Herders, iemand die niet bang is voor een uitdaging, iemand die consequent is en duidelijk, zonder hard te wezen, iemand die lekker met mij wil gaan trainen, iemand die naar de hondenschool wil gaan en wellicht een hondensport wil gaan beoefenen. Kortom ik zoek het perfecte plaatje!

Wat ik nog meer over mezelf kan vertellen...

Met honden samenwonen : Ja, maar niet met iedere hond

Met honden samenwonen : Ja, maar niet met iedere hond Ik weet niet zo heel goed hoe ik op andere honden moet reageren. Ik reageer vaak wisselend. Soms kan ik met andere honden wel echt speelmaatjes worden, maar dat moeten we matchen met een goede en rustige begeleiding. Mijn voorkeur zou dan wel een lief teefje zijn!

Met katten samenwonen : Ja, mits kat honden gewend is

Met katten samenwonen : Ja, mits kat honden gewend is Ik heb even in een pleeggezin gezeten en daar woonde ook een kat. Dat ging prima, maar dan is het wel fijn als er een kat in mijn nieuwe huis woont, dat ie wel aan honden gewend is en niet bang is aangeled. Ik durf niet met 100% zekerheid te zeggen dat ik de kat niet zal gaan pesten als ie een beetje bang is voor mij, hihihihi.

Met kinderen samenwonen : Alleen grotere kinderen

Met kinderen samenwonen : Alleen grotere kinderen Kijk, bij DOA kan ik weinig over mijn verleden vertellen. Ze hebben hier wel gekeken hoe ik op kinderen reageer en die vind ik erg leuk, maar ik ben zo onwijs lomp dat ik ze zo omgooi. Daarnaast kan ik kleine kindjes als spelletjes zien. Ik wil graag ook wel gewoon alle aandacht krijgen en daarom kies ik er voor om wat bij oudere kinderen te gaan wonen. Die kan ik ten eerste niet echt omgooien (tenzij ik mijn best doe ;) ) en krijg ik genoeg aandacht van de baas. Goede deal toch. Daarom dacht ik zelf aan kinderen vanaf 15 a 16 jaar.

Alleen thuis blijven : Leren / opbouwen

Alleen thuis blijven : Leren / opbouwen Hier geldt ook weer dat ik DOA niets kan vertellen over mijn verleden. Daarom zal het 'alleen thuisblijven' opnieuw geleerd moeten worden. Dit kan wanneer ik helemaal gewend ben in mijn nieuwe huis en omgeving.

Soort woonomgeving : Dorp of landelijk

Soort woonomgeving : Dorp of landelijk Ik ben niet zo gek op verkeer. Wanneer het te druk is met verkeer, dan wil ik daar nog wel eens achteraan gaan rennen. Niet echt veilig voor het verkeer, maar ook zeker niet voor mij. Daarom wil ik kiezen voor een zeer rustige omgeving.

Buiten sociaal met honden : Ja, selectief

Buiten sociaal met honden : Ja, selectief Ik ben wisselend naar honden vooral als er teveel prikkels om mij heen zijn, kan ik minder leuk reageren op andere honden. Daarom zal een kennismaking making met een andere hond altijd rustig en onder begeleiding moeten gebeuren.

Gedrag aan de lijn : Trekt

Gedrag aan de lijn : Trekt Ik trek nog erg aan de lijn. Dit moet ik echt nog beter oefenen met mijn baasje. Het is dus belangrijk dat mijn nieuwe baas wel een beetje spierballen heeft!

Kan loslopen : Nee

Kan loslopen : Nee Nu kan ik niet loslopen. Uiteraard wel op een terrein of in een lekker grote tuin waar ik niet uit kan. Buiten wandelen aan een lange lijn is voor nu ook genoeg voor mij. Wie weet kan ik het ooit wel, maar daar is nu nog niets over te zeggen! Eerst maar eens goed gaan trainen.

Aandachtspunten

Fysieke aandachtspunten

Geen aandachtspunten bekend.

Aandachtspunten gedrag

Ik heb weinig opvoeding gehad. Ik ben al een volwassen kerel, maar zie mij maar als een jonge hond. We beginnen gewoon vanaf 0!

Adopteer of steun Fernando

Adopteer Fernando

Denk jij dat Fernando en jij matchen? Maak dan een afspraak om voor een ontmoeting.

Steun de asielhonden

Kun je geen hond adopteren, maar wil je wel de asielhonden steunen? Word dan donateur!

Ik help de honden

Deel dit dier met je vrienden