Je kan mij adopteren Ik ben een buitenbeentje

Mijn naam is Fernando

Hoi Ik ben een drukke vent die nog veel training nodig heeft en ik zoek dan ook een baas die ervaring heeft met mijn ras! Iemand die duidelijk, maar positief met mij communiceert.
Actief Druk Druktemaker Enthousiast

Fernando 's paspoort

Ras Kruising Herder
Geboortejaar 2015
Geslacht Reu
Gecastreerd/Gesteriliseerd Ja
Gechipt Ja
Gevaccineerd Nee
Schofthoogte (cm) 55
Soort hond Sportieve hond
Diernummer DOA 48446
Adoptiekosten 225,00 euro
Extra zorg
  • Dieetvoer : Nee
  • Medicatie : Nee
  • Mag trappen lopen : Ja
  • Vachtverzorging : Weinig
Buitenbeentje

Ik ben een Buitenbeentje, dat betekent dat ik extra zorg en aandacht nodig heb. DOA helpt je daarbij.

Denk je dat wij matchen? Leuk, laten we elkaar een keer ontmoeten!

Naar het contactformulier

Reden opname

Ik ben simpelweg gedumpt. Ik snap ook niet waarom, want dat verdien ik echt niet. Ze hebben mij aan een bankje gebonden en zijn toen gewoon weggegaan. Gelukkig heeft iemand mij gevonden en ben ik bij DOA gebracht.

Soort baasje

Ik zoek iemand die met mij aan de slag wil. Iemand die ervaring heeft met Herders, iemand die niet bang is voor een uitdaging, iemand die consequent is en duidelijk, zonder hard te wezen, iemand die lekker met mij wil gaan trainen, iemand die naar de hondenschool wil gaan en wellicht een hondensport wil gaan beoefenen. Kortom ik zoek het perfecte plaatje!

Wat ik nog meer over mezelf kan vertellen...

Met honden samenwonen : Nee

Met honden samenwonen : Nee Ik heb energie voor 100, maar dat is niet altijd in goede zin. Ik heb ook tijd nodig om te relaxen. Als er een andere hond bij mij woont, dan ben ik constant alert. Ik wil graag samenwonen met een baas waar ik alle aandacht krijg. Dat verdien ik ook. Die wil ik dan niet delen met een andere hond.

Met katten samenwonen : Ja, mits kat honden gewend is

Met katten samenwonen : Ja, mits kat honden gewend is Ik heb even in een pleeggezin gezeten en daar woonde ook een kat. Dat ging prima, maar dan is het wel fijn als er een kat in mijn nieuwe huis woont, dat ie wel aan honden gewend is en niet bang is aangelegd. Ik durf niet met 100% zekerheid te zeggen dat ik de kat niet zal gaan pesten als ie een beetje bang is voor mij, hihihihi.

Met kinderen samenwonen : Alleen grotere kinderen

Met kinderen samenwonen : Alleen grotere kinderen Kijk, bij DOA kan ik weinig over mijn verleden vertellen. Ze hebben hier wel gekeken hoe ik op kinderen reageer en die vind ik erg leuk, maar ik ben zo onwijs lomp dat ik ze zo omgooi. Daarnaast kan ik kleine kindjes als spelletjes zien. Ik wil graag ook wel gewoon alle aandacht krijgen en daarom kies ik er voor om wat bij oudere kinderen te gaan wonen. Die kan ik ten eerste niet echt omgooien (tenzij ik mijn best doe ;) ) en krijg ik genoeg aandacht van de baas. Goede deal toch. Daarom dacht ik zelf aan kinderen vanaf 15 a 16 jaar. Ik weet alleen niet of ze mij ook kunnen uitlaten! Ik ben best aardig sterk namelijk.

Alleen thuis blijven : Leren / opbouwen

Alleen thuis blijven : Leren / opbouwen Hier geldt ook weer dat ik DOA niets kan vertellen over mijn verleden. Daarom zal het 'alleen thuisblijven' opnieuw geleerd moeten worden. Dit kan wanneer ik helemaal gewend ben in mijn nieuwe huis en omgeving. We zullen dit stapje voor stapje moeten gaan oefenen.

Soort woonomgeving : Rustige wijk

Soort woonomgeving : Rustige wijk Ik ben niet zo gek op verkeer. Wanneer het te druk is met verkeer, dan wil ik daar nog wel eens achteraan gaan rennen. Niet echt veilig voor het verkeer, maar ook zeker niet voor mij. Daarom wil ik kiezen voor een rustige omgeving. Overigens gaat mijn voorkeur ook niet uit naar een appartement of bovenwoning. Het liefst woon ik lekker een op een grote boerderij ofzo. Dat is misschien best een hoge eis (al vind ik dat ik best mag dromen, toch?) als een boerderij niet gaat lukken wil ik minimaal een huis met lekkere tuin. Dan wel met een hoge schutting, zodat ik er niet overheen kan jumpen.

Buiten sociaal met honden : Ja, selectief

Buiten sociaal met honden : Ja, selectief Ik weet niet zo heel goed hoe ik op andere honden moet reageren. Ik reageer vaak wisselend. Soms kan ik met andere honden wel echt speelmaatjes worden, maar dat moeten we matchen met een goede en rustige begeleiding. Mijn voorkeur zou dan wel een lief teefje zijn! Op dit moment speel ik bij DOA met Moppie! Dan kunnen we lekker samen racen. Moppie zoekt ook nog een nieuw baasje.

Gedrag aan de lijn : Trekt

Gedrag aan de lijn : Trekt Ik trek nog erg aan de lijn. Dit moet ik echt nog beter oefenen met mijn baasje. Het is dus belangrijk dat mijn nieuwe baas wel een beetje spierballen heeft!

Kan loslopen : Nee

Kan loslopen : Nee Nu kan ik niet loslopen. Uiteraard wel op een terrein of in een lekker grote tuin waar ik niet uit kan. Buiten wandelen aan een lange lijn is voor nu ook genoeg voor mij. Wie weet kan ik het ooit wel, maar daar is nu nog niets over te zeggen! Eerst maar eens goed gaan trainen.

Aandachtspunten

Fysieke aandachtspunten

Geen aandachtspunten bekend.

Aandachtspunten gedrag

Ik heb weinig opvoeding gehad. Ik ben al een volwassen kerel, maar zie mij maar als een jonge hond. We beginnen gewoon vanaf 0!

Adopteer of steun Fernando

Adopteer Fernando

Denk jij dat Fernando en jij matchen? Maak dan een afspraak om voor een ontmoeting.

Plan een bezoek

Steun de asielhonden

Kun je geen hond adopteren, maar wil je wel de asielhonden steunen? Word dan donateur!

Ik help de honden

Deel dit dier met je vrienden