Je kan mij adopteren Ik ben een buitenbeentje

Mijn naam is Lina

Uhh halloo. Ik ben een onzekere dame die een heel stabiel huishouden zoekt, met het liefst een heel stabiele andere hond. Daar kan ik dan mooi een voorbeeld aan nemen, dan kan ik leren en oefenen om een echte huishond te worden.
Eenkennig Lief Onzeker Voorzichtig Vriendelijk

Lina 's paspoort

Ras Kruising Husky
Geboortejaar 2020
Geslacht Teef
Gecastreerd/Gesteriliseerd Nee
Gechipt Ja
Gevaccineerd Ja
Schofthoogte (cm) 50
Soort hond Gezelschapshond
Diernummer DOA 47869
Adoptiekosten 225,00 euro
Extra zorg
  • Dieetvoer : Nee
  • Medicatie : Ja
  • Mag trappen lopen : Ja
  • Vachtverzorging : Regelmatig borstelen
Buitenbeentje

Ik ben een Buitenbeentje, dat betekent dat ik extra zorg en aandacht nodig heb. DOA helpt je daarbij.

Denk je dat wij matchen? Leuk, laten we elkaar een keer ontmoeten!

Naar het contactformulier

Reden opname

Ik ben afgestaan door mijn baasjes omdat zij de zorg niet meer aan konden. Ik kom uit het buitenland (Rusland waar ik langs de weg ben gevonden) en woonde nu in Amsterdam. Dit trok ik helemaal niet! Mijn baasjes moesten mij soms zelfs op straat tillen!

Soort baasje

Ik zoek een maatje als in een andere hond een hond die sociaal is naar mensen. Ik spreek namelijk heel goed de hondentaal, maar aan de mensentaal schort het soms nog wel eens. Daarom kan een hondenmaatje mij zo veel leren. Daar hoort natuurlijk ook een baasje bij die goed weet wat mijn angst inhoud. Mijn nieuwe baasje moeten weten dat dit misschien nooit helemaal weggaat. Ik zoek een baasje die mij lekker de rust en vrijheid geeft die ik wil. En mij gaat helpen om beter met het drukke leven om te gaan zowel in huis als buiten.

Wat ik nog meer over mezelf kan vertellen...

Met honden samenwonen : Ja

Met honden samenwonen : Ja Andere honden vind ik erg leuk. Ik heb ook zeker wel steun aan ze, zij helpen mij door spannende momenten heen. Hier bij DOA sta ik met meerdere honden op het veld. Soms ook met dagopvang honden! En ze denken hier dat het beter is als ik bij een stabiele hond kom te wonen. We kunnen hier rustig kijken of we elkaar aardig vinden en hij mij kan helpen.

Met katten samenwonen : Nee

Met katten samenwonen : Nee Katten vind ik maar gekke wezens. Ik snuffel wel even aan ze op afstand maar daarna loop ik heel snel weer door. En buiten kan ik zeker achter ze aan jagen. Ik ben tenslotte wel een straathond geweest.

Met kinderen samenwonen : Alleen grotere kinderen

Met kinderen samenwonen : Alleen grotere kinderen Kinderen en drukte vind ik best wel spannend dus ik wil liever niet bij kleine kinderen wonen. Grotere kinderen kan wel, mits ze snappen wat ik nodig heb en mij gaan helpen!! Maar ik heb wel hulp nodig als hun vriendjes over de vloer komen.

Alleen thuis blijven : Leren / opbouwen

Alleen thuis blijven : Leren / opbouwen Het is niet bekend of ik alleen thuis kan blijven, ik denk dat je er vanuit moet gaan dat ik dit nog niet kan. Dit moeten we samen eens gaan proberen wanneer ik goed gewend ben aan mijn nieuwe huisje.

Soort woonomgeving : Dorp of landelijk

Soort woonomgeving : Dorp of landelijk De reden waarom ik afgestaan ben is omdat ik het echt niet trok om hier in Amsterdam over straat te lopen. Mijn eigenaar moest me zelfs tillen. Hierom word ik absoluut niet op een drukke plaatst geplaatst. Het liefst zo stil mogelijk.

Buiten sociaal met honden : Ja, selectief

Buiten sociaal met honden : Ja, selectief Andere honden vind ik erg leuk. Ik heb ook zeker wel steun aan ze, zij helpen mij door spannende momenten heen. Hier bij DOA sta ik met meerdere honden op het veld. Soms ook met dagopvang honden! Maar in het verleden heb ik ook wel tegen honden geblaft omdat het mij allemaal te veel werd.

Gedrag aan de lijn : Nog leren

Gedrag aan de lijn : Nog leren Ja dit is dus een van mijn grootste problemen. Buiten vind ik alles eng! Ik loop in eerste instantie met je mee maar wil daarna weer heel snel terug! Ik klap dicht en dan raak ik in paniek. Want als ik schrik kan ik zelfs uit mijn tuig glippen om weg te komen. Bij DOA heb ik dit nog niet hoeven doen, al vind ik ook deze omgeving soms echt te druk. Maar hulp heb ik van je nodig. Zodra het te druk wordt ga ik of steeds meer sluipen, stoppen, snuffelen en dan probeer ik je te verleiden om terug naar huis te gaan en dan ga ik trekken, maar nog steeds in een lage houding.

Kan loslopen : Nee

Kan loslopen : Nee Op dit moment raden ze echt aan om mij niet los te laten lopen. Omdat ik zo vreselijk bang ben buiten zijn ze bang dat ik ervandoor ga ipv dat ik naar jou terug kom. Misschien kunnen we het eerst eens proberen op een omheind stuk grond? Dan kan ik in ieder geval lekker los om te rennen, en leer ik naar je toe te komen. En ik jaag achter vogels en zo aan, dus beter van niet tot ik geleerd heb om dit niet meer te doen.

Aandachtspunten

Fysieke aandachtspunten

Geen aandachtspunten bekend.

Aandachtspunten gedrag

Mijn angst is mijn grootste probleem. DOA zal jullie ondersteunen hierin, maar jullie zullen moeten begrijpen dat dit niet iets is wat over kan gaan. Wel kan ik nog leren om anders te reageren samen met jullie hulp.

Adopteer of steun Lina

Adopteer Lina

Denk jij dat Lina en jij matchen? Maak dan een afspraak om voor een ontmoeting.

Steun de asielhonden

Kun je geen hond adopteren, maar wil je wel de asielhonden steunen? Word dan donateur!

Ik help de honden

Deel dit dier met je vrienden