Je kan mij adopteren

Mijn naam is Flex

Hoi! Ik ben Flex en ik ben een lieve, maar wel wat angstige hond. Ik heb bij DOA al heel wat stappen gemaakt, maar bij mijn nieuwe baasje zal ik nog meer stappen moeten gaan maken!
Afwachtend Eenkennig Enthousiast Lief Vriendelijk

Flex's paspoort

Ras Kruising Am. Staffordshire
Geboortejaar 2014
Geslacht Reu
Gecastreerd/Gesteriliseerd Ja
Gechipt Ja
Gevaccineerd Nee
Schofthoogte (cm) 60
Soort hond Gezelschapshond
Diernummer DOA 47815
Adoptiekosten 225,00 euro
Extra zorg
  • Dieetvoer : Nee
  • Medicatie : Nee
  • Mag trappen lopen : Ja
  • Vachtverzorging : Weinig

Denk je dat wij matchen? Leuk, laten we elkaar een keer ontmoeten!

Naar het contactformulier

Reden opname

Er is afstand van mij gedaan omdat mijn baasjes uit elkaar gingen. Hierdoor hadden ze geen tijd meer voor mij.

Soort baasje

Ik zoek mensen die ervaring hebben met onzekere honden zoals ik, mensen die snappen dat ik hulp nodig heb, en dat ik moet leren om mensen te negeren en dat ik andere honden kan negeren. Op de DCD training heb ik de eerste training hiervoor gehad. Nu moet dit verder uitgebreid worden en zal er bij DOA ook met jullie geoefend gaan worden. Naast deze training heb ik in huis ook hulp van jullie nodig. Ik moet leren visite in huis te accepteren, (maar wel pas nadat ik gewend ben), en dat luisteren leuk is. Ik houd van langere wandelingen, maar ik wil ook graag trainen. Liefst waar we samen mee aan de slag kunnen gaan. Ik mag dan iets meer het uiterlijk van een stafford hebben, ik heb wel de kop inhoud van en Border Collie en wil dus samen iets doen!!!

Wat ik nog meer over mezelf kan vertellen...

Met honden samenwonen : Nee

Met honden samenwonen : Nee Honden vind ik niet zo leuk. Ze hebben me hier wel laten daten met meerdere knappe honden dames maar helaas vond ik het niet leuk. Bij mijn vorige baasje ben ik een paar keer aangevallen door een andere hond. Misschien heeft dit toch een soort van trauma veroorzaakt. .

Met katten samenwonen : Nee

Met katten samenwonen : Nee Katten vind ik spannend, dus ze vinden het beter om dit niet te doen.

Met kinderen samenwonen : Alleen grotere kinderen

Met kinderen samenwonen : Alleen grotere kinderen Omdat ik niet zo van drukte en vreemde mensen hou raadde ze aan om mij niet te plaatsen bij kleinere kinderen. Ik wil best kennismaken hier met kinderen vanaf 13 jaar. Kunnen we kijken of het gaat, maar dan moeten ze wel begrijpen dat ik geen speelgoed ben.

Alleen thuis blijven : Leren / opbouwen

Alleen thuis blijven : Leren / opbouwen Het is niet bekend of ik alleen thuis kan blijven in een nieuwe omgeving. Ik heb het wel geleerd, maar daar was ik vertrouwd. Dit moeten we samen weer gaan opbouwen wanneer ik gewend ben aan mijn nieuwe huisje.

Soort woonomgeving : Rustige wijk

Soort woonomgeving : Rustige wijk Omdat ik niet zo van onbekende mensen hou en ik niet zo goed tegen drukte kan plaatsen ze mij alleen in een rustige omgeving. Waar we niet veel mensen tegenkomen en niet veel honden.

Buiten sociaal met honden : Nee

Buiten sociaal met honden : Nee Honden vind ik niet zo leuk. Ze hebben me hier wel laten daten met meerdere knappe honden dames maar helaas vond ik het niet leuk. Bij mijn vorige baasje ben ik een paar keer aangevallen door een andere hond. Misschien heeft dit toch een soort van trauma veroorzaakt. Ik laat verschil zien tussen kleine honden en grote honden en honden die mij negeren of juist aanstaren Bij de vorige eigenaar kon ik ook blaffen naar andere honden. Hier zijn ze mij nu aan het leren dat ik honden kan negeren

Gedrag aan de lijn : Loopt netjes mee

Gedrag aan de lijn : Loopt netjes mee Ik kan best wel trekken aan de lijn, soms besef ik niet hoe sterk ik eigenlijk wel niet ben. Maar na een paar minuten gaat het al stukken beter hoor en dan laat ik zien dat ik het eigenlijk ook wel heel goed kan. En als je met mij oefent ,kan ik ook leren om niet te trekken.

Kan loslopen : Nee

Kan loslopen : Nee Vanwege mijn gedrag raden ze aan om mij niet los te laten lopen. We kunnen wel lekker naar een omheind gebied waar ik los kan, als er geen andere honden of wild aanwezig zijn.

Aandachtspunten

Fysieke aandachtspunten

Geen aandachtspunten bekend. Wel ben ik gewend om een snoetje om te krijgen bij de dierenarts als ze mij onderzoeken. Ik kan soms minder leuk reageren op een behandeling.

Aandachtspunten gedrag

Zoals jullie al konden lezen hou ik niet zo van vreemde mensen. Hier bij DOA moest ik ook eerst even wennen aan mijn verzorgers. Als ze te snel gingen kon ik in het begin nog wel happen. Nu vind ik ze helemaal leuk hoor! Ook andere honden vind ik niet leuk, ook hier mee zal je mij moeten helpen.

Adopteer of steun Flex

Adopteer Flex

Denk jij dat Flex en jij matchen? Maak dan een afspraak om voor een ontmoeting.

Steun de asielhonden

Kun je geen hond adopteren, maar wil je wel de asielhonden steunen? Word dan donateur!

Ik help de honden

Deel dit dier met je vrienden