Je kan mij adopteren

Mijn naam is Lola

Ik ben een kleine meid die onzeker is naar onbekende mensen maar ook heel lief kan zijn als ik gewend ben.
Afwachtend Lief Onzeker Terughoudend Voorzichtig

Lola's paspoort

Ras Kruising klein
Geboortejaar 2013
Geslacht Teef
Gecastreerd/Gesteriliseerd Nee
Gechipt Ja
Gevaccineerd Nee
Schofthoogte (cm) 15
Soort hond Gezelschapshond
Diernummer DOA 47433
Adoptiekosten 225,00 euro
Extra zorg
  • Dieetvoer : Nee
  • Medicatie : Nee
  • Mag trappen lopen : Ja
  • Vachtverzorging : Trimmen noodzakelijk

Denk je dat wij matchen? Leuk, laten we elkaar een keer ontmoeten!

Naar het contactformulier

Reden opname

Afstand. Mijn vorige baas kon het niet meer aan dat ik niet alleen kon blijven en mijn onzekerheden.

Soort baasje

Ik zoek iemand of 2 mensen die de tijd en de rust hebben om mij te begeleiden. Geen mensen met veel inloop, maar echt mensen die snappen dat ik niet iedereen leuk vind. Ik ben bang voor onbekende mensen en heb geleerd dat "aanval is de beste verdediging" is. Ik kan blaffen als ik dingen hoor binnen en buiten, ook bij de deurbel kan ik blaffen. DOA kan jullie helpen mij hier goed in te begeleiden. Ook buiten heb ik hulp nodig om mensen te leren negeren, ik vind niet elke passant vervelend, maar ik kan met veel mensen in de omgeving wel opeens genoeg hebben en dan gaan blaffen naar mensen. En dan niet met een rukje aan de lijn. Ook hiermee kunnen DOA mensen hierbij helpen.

Wat ik nog meer over mezelf kan vertellen...

Met honden samenwonen : Nee

Met honden samenwonen : Nee Ik wil liever alleen met mensen wonen. Dan hoef ik mijn eten ook niet te verdedigen naar andere hondjes.

Met katten samenwonen : Nee

Met katten samenwonen : Nee Ik vond de katten hier erg spannend, dus beter van niet. Laat mij maar gewoon lekker met mijn nieuwe baasje wonen!

Met kinderen samenwonen : Alleen grotere kinderen

Met kinderen samenwonen : Alleen grotere kinderen Misschien als de kinderen rustig zijn en mij met rust laten en ouder zijn dan 15 jaar, wil ik eerst hier kennismaken en kijken of ik ze aardig kan vinden. Maar dat betekent niet dat ik de vriendjes ook aardig ga vinden. Ik vind het gewoon heel belangrijk dat kinderen begrijpen, dat ik niet het allermakkelijkste hondje ben, overigens moeten de baasjes dat ook begrijpen, hihihihi.

Alleen thuis blijven : Leren / opbouwen

Alleen thuis blijven : Leren / opbouwen Ik zal moeten wennen aan het nieuwe huis voor we hier mee kunnen beginnen. En als we dit gaan doen, dan doen we het rustig aan en met kleine stapjes, toch? Want volgens mijn laatste eigenaar kon ik slecht alleen zijn, maar ik ben in de laatse maanden veel verhuisd en ik heb echt tijd nodig om te settelen. Ze zeggen ook steeds bij DOA dat ik echt niet naar de eerste, de beste ga. Dat stelt mij wel gerust.

Soort woonomgeving : Rustige wijk

Soort woonomgeving : Rustige wijk Ik heb liever een rustige wijk, ik vind het passerend verkeer en veel mensen op straat toch wel spannend. En aangezien ik in het verleden ook naar passerende mensen heb geblaft omdat ze te dicht bij kwamen, willen ze dat bij DOA niet riskeren.

Buiten sociaal met honden : Nee, negeert andere honden

Buiten sociaal met honden : Nee, negeert andere honden Hier negeert ik de meeste honden. Ik heb wel meerdere kleine vriendjes op de speelvelden. Grote honden, vind ik spannender.

Gedrag aan de lijn : Loopt netjes mee

Gedrag aan de lijn : Loopt netjes mee Ik kan netjes meelopen, maar ik kan ook trekken. Hier moeten we samen op oefenen. Gelukkig ben ik dan niet zo sterk :).

Kan loslopen : Nee

Kan loslopen : Nee Ik vind mensen niet leuk en luisteren kan ik nog niet zo goed. Niet een combinatie om los te kunnen lopen. Maar leren wil ik, dus gaan we toch lekker oefenen aan een lange lijn?! Of ik echt ooit los kan lopen, dat durf ik nu nog niet te garanderen.

Aandachtspunten

Fysieke aandachtspunten

Geen aandachtspunten bekend.

Aandachtspunten gedrag

Ik vind onbekende mensen niet leuk, mensen die ik heb leren kennen kan ik echt leuk vinden maar dan moet ik wel de tijd krijgen, rust krijgen en hulp van jullie. Gelukkig staat DOA achter mij en jullie om ons beide te helpen.

Adopteer of steun Lola

Adopteer Lola

Denk jij dat Lola en jij matchen? Maak dan een afspraak om voor een ontmoeting.

Steun de asielhonden

Kun je geen hond adopteren, maar wil je wel de asielhonden steunen? Word dan donateur!

Ik help de honden

Deel dit dier met je vrienden