Je kan mij adopteren

Mijn naam is Bobbie

Hoi ik ben Bobbie, een eigenzinnig mannetje met een eigen kijk op de wereld. Ik zoek een baasje die dat begrijpt en mij kan ondersteunen.
Afwachtend Eenkennig Lief Rustig Terughoudend

Bobbie's paspoort

Ras Kruising klein
Geboortejaar 2010
Geslacht Reu
Gecastreerd/Gesteriliseerd Ja
Gechipt Ja
Gevaccineerd Ja
Schofthoogte (cm) 20
Soort hond Gezelschapshond
Diernummer DOA 47334
Adoptiekosten 150,00 euro
Extra zorg
  • Dieetvoer : Nee
  • Medicatie : Nee
  • Mag trappen lopen : Ja
  • Vachtverzorging : Weinig

Denk je dat wij matchen? Leuk, laten we elkaar een keer ontmoeten!

Naar het contactformulier

Reden opname

In korte tijd na elkaar zijn mijn beide baasjes overleden.

Soort baasje

Ik zoek een baasje waar ik lekker veel mag wandelen, lekker in een tuintje mag struinen en die af en toe een balletje voor mij gooit. Ik vraag niet veel toch?

Wat ik nog meer over mezelf kan vertellen...

Met honden samenwonen : Ja, maar niet met iedere hond

Met honden samenwonen : Ja, maar niet met iedere hond Zoals ik zei ben ik graag op mijzelf. Ik sta hier wel met hondjes op het speelveld die mij soms even uit mijn bubbel halen.

Met katten samenwonen : Nee

Met katten samenwonen : Nee Ik vind deze wezens echt heel erg eng. Ik bevries, krijg een borstel op mijn rug en sluip dan weg. Dit gedrag zag mijn verzorger toen wij kennis gingen maken door het glas bij de kattenafdeling van DOA. Nu zaten deze katten stil mee te kijken. Wat ik zou doen als ze gaan rennen durft mijn verzorger niet te zeggen. Buiten vlieg ik namelijk achter vogels aan. Dus dan kunnen we het beter niet doen!

Met kinderen samenwonen : Alleen grotere kinderen

Met kinderen samenwonen : Alleen grotere kinderen Ik wil graag weg kunnen, dus kleine rondrennende kinderen is geen goede match met mij. Grotere kinderen die mij m'n gang laten gaan en af en toe een balletje gooien kan ik wel waarderen. Ook vind ik het spannend wanneer ik word gestoord tijdens het eten. Kleine kinderen zien deze signalen misschien niet en dat is voor beiden niet gezellig dan! Kinderen vanaf een jaar of 15 lijkt me gezellig.

Alleen thuis blijven : Leren / opbouwen

Alleen thuis blijven : Leren / opbouwen Ik ben een wat ouder mannetje die heel gelukkig in zijn bench kan slapen zodat ik helemaal word vergeten. Ik verstop mij namelijk helemaal in mijn dekens. Als we het gewoon weer even rustig aan oppakken, verwacht ik hier geen problemen mee.

Soort woonomgeving : Rustige wijk

Soort woonomgeving : Rustige wijk Zoals ik vertelde zit ik geregeld in mijn eigen bubbel. Hoe rustiger de omgeving, hoe meer contact ik maak tijdens het wandelen. Een rustige wijk kan ik daarom wel waarderen.

Buiten sociaal met honden : Ja, selectief

Buiten sociaal met honden : Ja, selectief Ik ben niet zo met andere honden bezig. Ik snuffel liever.

Gedrag aan de lijn : Nog leren

Gedrag aan de lijn : Nog leren Sommige stukken loop ik prima aan de riem, andere stukken trek ik. Het is beter om mij aan een tuigje te laten wandelen, want als ik ga trekken ga ik daarna meteen hoesten en hijgen door mijn halsbandje.

Kan loslopen : Nee

Kan loslopen : Nee Die bubbel is soms dus wat onhandig. Ik luister dan niet als je mij roept. Loslopen is daarom niet echt een goed idee voor mij.

Aandachtspunten

Fysieke aandachtspunten

Geen aandachtspunten bekend.

Aandachtspunten gedrag

Ik wil het geen probleem noemen, maar meer aandachtspunten. Ik vind tweewielers op straat erg spannend. Die zoeven zo voorbij. Ik probeer ze dan weg te jagen en wil er blaffend op af rennen. Niet leuk voor beide partijen. Daarnaast heb ik een lichte vorm van voernijd. Ik vind het spannend als je mij stoort tijdens het eten. Vooral als je aan mij zit tijdens het eten, dan grom ik en durf ik een enkele keer zelfs een hapje te nemen. Nu vinden wij bij DOA dat honden aaien tijdens het eten ook niet hoort, maar toch goed om te vermelden. Het beste is om mij even te laten eten en dan daarna weer om aandacht te vragen. Je kan wel gewoon langslopen als ik aan het eten ben.

Adopteer of steun Bobbie

Adopteer Bobbie

Denk jij dat Bobbie en jij matchen? Maak dan een afspraak om voor een ontmoeting.

Steun de asielhonden

Kun je geen hond adopteren, maar wil je wel de asielhonden steunen? Word dan donateur!

Ik help de honden

Deel dit dier met je vrienden