Je kan mij adopteren

Mijn naam is Joe

Ik ben Joe, een grote jongen met een zeer klein hartje. Naar mensen ben ik een beetje verlegen, maar met veel liefde en geduld ga ik mijn best voor je doen.
Actief Lief Onzeker Voorzichtig

Joe's paspoort

Ras Labrador Retriever
Geboortejaar 2017
Geslacht Reu
Gecastreerd/Gesteriliseerd Nee
Gechipt Ja
Gevaccineerd Nee
Schofthoogte (cm) 60
Soort hond Sportieve hond
Diernummer DOA 47191
Adoptiekosten 225,00 euro
Extra zorg
  • Dieetvoer : Nee
  • Medicatie : Ja
  • Mag trappen lopen : Ja
  • Vachtverzorging : Weinig

Denk je dat wij matchen? Leuk, laten we elkaar een keer ontmoeten!

Naar het contactformulier

Reden opname

Mijn vorige baas heeft afstand gedaan omdat ze de zorg niet meer aan kon.

Soort baasje

Ik zoek iemand die de tijd heeft, het geduld heeft en enige ervaring heeft met onzekere honden. Mensen die snappen dat als ik in huis ben dat ze niet gelijk iedereen moet uitnodigen of dat ik met iedereen die zij leuk vinden ook gelijk dikke vrienden ben. Ik vind het niet fijn als vreemde mensen mij meteen willen aaien. Dat is iets wat mijn nieuwe baasje ook moet weten. Ik wil leren, heel graag zelfs, maar wel in mijn tempo en samen met jullie.

Wat ik nog meer over mezelf kan vertellen...

Met honden samenwonen : Ja, maar niet met iedere hond

Met honden samenwonen : Ja, maar niet met iedere hond Ik kom uit een huis met andere honden, alleen ik heb niet veel samen gedaan met ze. We werden apart gehouden. Hier zit ik met enkele vrienden op het veld en dan kan het hard rennen en spelen zijn. Maar ik vind niet iedere hond leuk. Teefjes vind ik sneller leuk. Passeren onbekende honden mijn hok of mijn veld kan ik hard tegen ze blaffen. En dat werkt heel goed want ze gaan dan allemaal weg. Ik denk dat het belangrijk is dat ik samen met een andere hond kom te wonen. Een heel stabiele teef heeft mijn voorkeur. Dan kan zei mij het voorbeeld geven en ik opvolgen ;).

Met katten samenwonen : Nee

Met katten samenwonen : Nee Liever niet. Ik heb al zo veel aan mijn hoofd waar ik rekening mee moet houden. Ik vind die poezels ook gewoon heel spannend en als ze wegrennen weet ik nog niet of ik ook weg moet rennen of dat ik er achteraan moet.

Met kinderen samenwonen : Alleen grotere kinderen

Met kinderen samenwonen : Alleen grotere kinderen Ik ben geen kleine kinderen gewend en aan de ene kant vind ik het heeel spannend, maar aan de andere kant doe ik heel druk en lomp. Daarom kan ik beter niet bij kleinere kinderen wonen. Bij grotere kinderen zou het wel kunnen, maar als er veel vriendjes en vriendinnetjes over de vloer komen, moet ik hier wel echt goede begeleiding bij krijgen. De kinderen kunnen mij niet uitlaten! Hier ben ik te sterk voor en te onzeker. Ik heb met wandelen nog echt begeleiding nodig van mijn echte baasjes.

Alleen thuis blijven : Leren / opbouwen

Alleen thuis blijven : Leren / opbouwen Dat moet ik echt leren, maar eerst wil ik wennen aan jullie en aan het nieuwe huis. Ik heb nooit geleerd om alleen te blijven dus als we het gaan opbouwen moeten we kleine stapjes nemen.

Soort woonomgeving : Rustige wijk

Soort woonomgeving : Rustige wijk Ik vind verkeer best spannend. Hier bij DOA zie ik veel auto's en als ze op korte afstans passeren dan wil ik graag weg. Dan kan ik ook echt aan de lijn trekken. Als de afstand groter is dan vind ik de auto's minder eng. Dit is ook een reden waarom ik het liefst in een zo rustig mogelijke omgeving wil wonen.

Buiten sociaal met honden : Ja, selectief

Buiten sociaal met honden : Ja, selectief Ik heb hier laten zien dat ik andere honden negeer. Misschien als ik een leuk teefje ken, dat ik wel samen met haar wil oplopen, maar ik hoef op dit moment niet zo nodig neus aan neus te staan met een onbekende hond. Hier loop ik gewoon door als we een hond passeren en het liefst neem ik iets meer afstand. Gewoon omdat ik ze niet ken.

Gedrag aan de lijn : Loopt netjes mee

Gedrag aan de lijn : Loopt netjes mee Ik kan soms best even trekken, maar dat is dan echt omdat ik weg wil bij een auto of naar een geurtje toe wilt lopen.

Kan loslopen : Nee

Kan loslopen : Nee Op dit moment niet, maar misschien over een jaar of zo nadat ik gewend ben en samen met jullie geleerd heb hoe dat moet. Bedenk wel dat ik buiten spannend vind, dus laat mij nu maar lekker aan de lijn lopen tot ik het niet meer spannend vind. Samen vind ik altijd nog leuker dan alleen.

Aandachtspunten

Fysieke aandachtspunten

Ik moet nog wat beter op gewicht komen.

Aandachtspunten gedrag

Ik ben zeer onzeker op dit moment over het leven zelf. Ik ben de laatste tijd meer tegen gekomen dan in het eerste deel van mijn leven. Ik maak bijna elke dag nieuwe dingen mee en heb dus wel enige begeleiding en training nodig. Ook in huis, daar lag ik tenslotte aan een ketting en dat was het. Ik had geen mand of bench. Of ik op de bank wil liggen? Ik weet niet eens of ik weet wat een bank is. Dus hoop ik dat jullie samen met mij hier aan willen werken.

Adopteer of steun Joe

Adopteer Joe

Denk jij dat Joe en jij matchen? Maak dan een afspraak om voor een ontmoeting.

Steun de asielhonden

Kun je geen hond adopteren, maar wil je wel de asielhonden steunen? Word dan donateur!

Ik help de honden

Deel dit dier met je vrienden