Je kan mij adopteren

Mijn naam is Uno

Ik ben een lieve maar voorzichtige knul met een buitenlands paspoort. Over mijn geschiedenis is niet zo veel bekend.
Aanhankelijk Lief Onzeker Terughoudend Voorzichtig Vriendelijk

Uno's paspoort

Ras Kruising middelgroot
Geboortejaar 2017
Geslacht Reu
Gecastreerd/Gesteriliseerd Nee
Gechipt Ja
Gevaccineerd Ja
Schofthoogte (cm) 40
Soort hond Gezelschapshond
Diernummer DOA 47076
Adoptiekosten 225,00 euro
Extra zorg
  • Dieetvoer : Nee
  • Medicatie : Nee
  • Mag trappen lopen : Nee
  • Vachtverzorging : Weinig

Denk je dat wij matchen? Leuk, laten we elkaar een keer ontmoeten!

Naar het contactformulier

Reden opname

Ik kwam naar Nederland met 2 andere honden in de veronderstelling dat ik door zou gaan naar een echt huis, helaas liep dat iets anders. De mensen konden ons niet meenemen naar hun eindbestemming en hebben ons bij DOA gebracht.

Soort baasje

Ik zoek een ervaren persoon die de tijd en ruimte heeft om mij te laten wennen en vervolgens samen te gaan oefenen op standaard zaken, maar ook gehoorzaamheid. Mensen die snappen dat ik eerst conditie moet opbouwen en dat ik nooit zo lang kan lopen als een hond zonder evenwichtsproblemen. Ik vind lopen erg leuk,maar niet voor uren achter elkaar. Ik wil best een paar treden omhoog, maar aangezien ik er ook af moet zie ik dat zonder goede begeleiding niet zitten. Ik val zo van de trap en dat is niet de bedoeling.

Wat ik nog meer over mezelf kan vertellen...

Met honden samenwonen : Nee

Met honden samenwonen : Nee Ik heb liever iemand voor mij zelf. Ik heb ook gemerkt dat ik niet door elke hond goed wordt herkend als hond doordat ik anders loop dan andere honden.

Met katten samenwonen : Nee

Met katten samenwonen : Nee Ik vind het vreemde wezens, ik heb ze hier gezien en ik zou er achteraan gerend zijn als er geen glas tussen mij en de kat zat.

Met kinderen samenwonen : Alleen grotere kinderen

Met kinderen samenwonen : Alleen grotere kinderen Ik vind kleine kinderen erg spannend, ik kan naar ze happen als ze druk zijn en rennen. Grotere kinderen vanaf 15 jaar kan vermoedelijk wel, maar eerst wil ik kennismaken met ze om dat te bekijken.

Alleen thuis blijven : Leren / opbouwen

Alleen thuis blijven : Leren / opbouwen Of ik dit geleerd heb weet ik niet. Ik moet hier natuurlijk wel alleen in een kennel zitten en dat lukt, maar als ik een keuze had was ik liever bij de verzorgers de hele dag. Ik wil het wel leren samen met jullie als ik eenmaal gewend ben aan huis en haard.

Soort woonomgeving : Rustige wijk

Soort woonomgeving : Rustige wijk Ik wil liever een rustige wijk, juist een drukke omgeving zorgt dat ik meer moeite heb met het verwerken van alle prikkels. Verkeer kan ik wel negeren, maar liever wel op enige afstand.

Buiten sociaal met honden : Ja, selectief

Buiten sociaal met honden : Ja, selectief Ik vind andere honden soms een beetje spannend. Ik heb wel vrienden, maar ik beweeg wat anders en andere honden kunnen dat vreemd vinden. Ook ik vind niet altijd alle andere honden leuk, dus we moeten even rustig aan kennismaken met andere honden aan de lijn als we die tegenkomen

Gedrag aan de lijn : Loopt netjes mee

Gedrag aan de lijn : Loopt netjes mee Ik kan heel netjes meelopen, maar soms trek ik en soms spring ik tegen je op. Vooral als ik veel prikkels krijg of zenuwachtig of blij ben. Straf mij nou niet, maar leer mij hoe ik wel mee kan lopen aan een lijn.

Kan loslopen : Onbekend

Kan loslopen : Onbekend Op dit moment luister ik naar niemand, dus dat lijkt mij niet handig. Ik vind het leuk, en dat is waarschijnlijk ook best goed voor mijn spieren, maar ik kan pas los als ik ook luister.

Aandachtspunten

Fysieke aandachtspunten

Ik heb problemen met lopen en met mijn evenwicht, niet zo slecht dat ik niks kan, maar het kan er wel soms een beetje vreemd uit zien. Daarnaast zijn er een aantal nekwervels niet helemaal beweegbaar, dus is het voor mij beter als ik word uitgelaten aan een tuig.

Aandachtspunten gedrag

Ik heb een rugzakje omdat ik uit het Buitenland kom, ik niet bij jonge kinderen kan en ook veel moet leren over leven in huis. Gelukkig kan DOA helpen als het even moeilijk word.

Adopteer of steun Uno

Adopteer Uno

Denk jij dat Uno en jij matchen? Maak dan een afspraak om voor een ontmoeting.

Steun de asielhonden

Kun je geen hond adopteren, maar wil je wel de asielhonden steunen? Word dan donateur!

Ik help de honden

Deel dit dier met je vrienden