Je kan mij adopteren

Mijn naam is Flora

Joehoe ik ben Flora! Een leuke jonge, actieve dame die een geweldig nieuw baasje zoekt!
Aanhankelijk Actief Druk Lief Vriendelijk

Flora's paspoort

Ras Kruising Am. Staffordshire
Geboortejaar 2017
Geslacht Teef
Gecastreerd/Gesteriliseerd Nee
Gechipt Ja
Gevaccineerd Ja
Schofthoogte (cm) 50
Soort hond Sportieve hond
Diernummer DOA 46878
Adoptiekosten 225,00 euro
Extra zorg
  • Dieetvoer : Nee
  • Medicatie : Nee
  • Mag trappen lopen : Ja
  • Vachtverzorging : Weinig

Denk je dat wij matchen? Leuk, laten we elkaar een keer ontmoeten!

Naar het contactformulier

Reden opname

Mijn vorige baas zorgde niet goed genoeg voor mij. Ik was heel magertjes en had ook een paar lieve pupsels, maar die zijn veel te vroeg bij mij weg gehaald. Alle reden dus om aan de alarmbellen te rinkelen.

Soort baasje

Ik zoek een heerlijke actieve en sportieve baas die uren met mij wil gaan wandelen. Ik zoek een baas die het niet erg vindt dat ik niet los kan lopen. Voor mij is dit geen probleem, mits we lekker veel lopen en spelen. Eventueel hardlopen, kan serieus echt mijn ding gaan worden. Ik zoek een baas die het begrijpt dat ik niet met iedere hond wil spelen. Misschien vind ik wel een vriendje, maar zoals ik eerder vertelde, ik ben meer een mensenhond. Ik zoek een baas die mij heerlijk kan troetelen op mijn buik! Ik zoek een baas die lekker wil gaan trainen op de hondenschool en wellicht nog een leuke hondensport met mij wil gaan beoefenen. Ik zoek een baas die mijn maatje voor het leven wordt! Kortom ik zoek een topper van een baasje die mij een 5-sterren huis kan geven.

Wat ik nog meer over mezelf kan vertellen...

Met honden samenwonen : Ja, maar niet met iedere hond

Met honden samenwonen : Ja, maar niet met iedere hond Ik heb een tijdje bij hele lieve mensen van DOA mogen logeren en ik heb daar laten zien dat ik niet echt een honden-hond ben. Ik snuffel wel aan andere honden en puppies vindt ik heel leuk, maar als ik afgesnauwd wordt, dan laat ik het kaas niet van mijn brood eten. Als mijn potentiele nieuwe baasje een andere hond heeft, dan moet het goed klikken! Meerdere kennismakingen zijn daar denk ik wel voor nodig.

Met katten samenwonen : Nee

Met katten samenwonen : Nee Ik heb nogal een jachtinstinct. Katten, konijnen, vogels en ratten ik ga er allemaal achteraan! Dus ik kan gewoon helemaal niet bij andere huisdieren wonen!

Met kinderen samenwonen : Alleen grotere kinderen

Met kinderen samenwonen : Alleen grotere kinderen Ik ben best vriendelijk naar kinderen, maar wel groot en lomp! Dus als ik even mijn 'gekke kwartiertje' heb, dan beuk ik ze zo omver. Plus, ik ben en blijf een hond. Kleinere kinderen snappen vaak nog niet dat wij echt gevoel hebben in staart en oren. Dus als ze mij pijn doen, dan kunnen wij daarop reageren. Daarom woon ik liever bij 13+!

Alleen thuis blijven : Leren / opbouwen

Alleen thuis blijven : Leren / opbouwen Dat zal in mijn nieuwe huis opnieuw aangeleerd moeten worden. Dit kan ook pas wanneer ik helemaal gewend ben aan mijn nieuwe baas, huis, omgeving en geluiden. Ik wil er graag niet al te vroeg mee beginnen, want ik wil zorgen dat het helemaal lukt! Het heeft allemaal een beetje tijd nodig. Dan zal ik het vast kunnen. Mijn voorkeur heeft trouwens om bij een baas te wonen, die niet zoveel van huis is, zodat ik lekker alle aandacht kan krijgen! Ik ben heel aanhankelijk dus mijn aandacht eis ik wel van je op ;)

Soort woonomgeving : Rustige wijk

Soort woonomgeving : Rustige wijk Ik word een beetje onrustig en onzeker als er op straat veel verkeer en mensen zijn. Daarom heeft mijn voorkeur een rustige wijk.

Buiten sociaal met honden : Ja, selectief

Buiten sociaal met honden : Ja, selectief Over het algemeen negeer ik andere honden. Ik ben meer een 'mensenhond'. Kleine pups vind ik wel gezellig en daar wil ik ook wel mee spelen,maar volwassen honden doen mij niet zo veel. Ik snuffel soms wel, maar loop dan eigenlijk weer door. Als andere honden lelijk tegen mij doen, dan deins ik niet terug en ga ik ook heel lelijk terug doen!

Gedrag aan de lijn : Loopt netjes mee

Gedrag aan de lijn : Loopt netjes mee Ik loop eigenlijk heel netjes mee. Ik loop tot het einde van de lijn, maar trek niet echt. Ik trek alleen heel hard als ik een ander diertje zie, waar ik achter aan kan rennen.

Kan loslopen : Nee

Kan loslopen : Nee Ohnee, dat kan niet. Tenzij je van mij af wil. Ik heb namelijk nogal een jachtinstinct. Ik ga zelfs opzoek naar andere diertjes om daar op te jagen! Helemaal als het donker is. Als ik een konijn of kat zie, of zelfs vogels en ratten, dan hoor en zie ik niets meer en ga vol in de jacht-modus. Loslopen is daarom niet echt een goed idee. Lekker los in de tuin, lijkt mij wel heel fijn, want soms heb ik even een momentje dat ik mijn energie kwijt wil en dan wil ik even lekker hollen en spelen met de baas!

Aandachtspunten

Fysieke aandachtspunten

Er zijne en paar kleine puntjes die nog gedaan moeten worden. Zo moet ik nog gesteriliseerd worden, maar dat kan pas over een klein tijdje omdat ik net loops ben geweest. Dan doen ze ook meteen mijn tanden schoonmaken. Overigens hoeft mijn nieuwe baasje dat natuurlijk niet te betalen.

Aandachtspunten gedrag

Een klein aandachtspuntje is dus mijn alertheid op andere dieren! Ook boerderij dieren vind ik heel raar. Als ik koeien, ganzen of paarden achter het hek van de kinderboerderij zie, dan ga ik ze eerst aanstaren en vervolgens lelijk doen! Dit heeft nog wat training nodig.

Adopteer of steun Flora

Adopteer Flora

Denk jij dat Flora en jij matchen? Maak dan een afspraak om voor een ontmoeting.

Steun de asielhonden

Kun je geen hond adopteren, maar wil je wel de asielhonden steunen? Word dan donateur!

Ik help de honden

Deel dit dier met je vrienden