Je kan mij adopteren

Mijn naam is Perry

Hi ik ben Perry! Een grote vent met een klein hartje. Ik ben nogal een verlegen meneertje en heb echt tijd nodig om kennis met je te maken.
Aanhankelijk Angstig Eenkennig Lief Onzeker

Perry's paspoort

Ras Cane Corso
Geboortejaar 2019
Geslacht Reu
Gecastreerd/Gesteriliseerd Nee
Gechipt Ja
Gevaccineerd Ja
Schofthoogte (cm) 70
Soort hond Waakhond
Diernummer DOA 46791
Adoptiekosten 225,00 euro
Extra zorg
  • Dieetvoer : Ja
  • Medicatie : Nee
  • Mag trappen lopen : Nee
  • Vachtverzorging : Weinig

Denk je dat wij matchen? Leuk, laten we elkaar een keer ontmoeten!

Naar het contactformulier

Reden opname

Ik ben in de opvang terecht gekomen omdat mijn baas niet meer voor mij kon zorgen. Ik woonde in een kennel in een grote loods. Ik werd wel uitgelaten, maar heb verder weinig van de wereld meegekregen. Bij DOA was ik eerst ook echt heeul erg bang. Nu zijn ze inmiddels mijn beste matties. Ik ben blij dat ik weg ben uit die loods.

Soort baasje

Ik zoek een baasje met veel ervaring en dat het liefst met mijn ras. Het zou fijn zijn als je ervaring hebt met angstige honden. Mijn baasje zal duidelijk en consequent moeten wezen, maar zeker niet met de harde hand moeten werken, want dat kan ik echt niet hebben en dat heb ik ook zeker niet nodg. Ik wil heel graag vrienden met je worden, maar dat kost tijd en veel lekkers. Mijn nieuwe baasje zal moeten begrijpen dat mijn angsten waarschijnlijk nooit helemaal weg gaan. We kunnen een heel groot deel trainen, maar daarna vooral managen. Mijn lieve verzorgers willen je van alles over mij vertellen!

Wat ik nog meer over mezelf kan vertellen...

Met honden samenwonen : Ja, maar niet met iedere hond

Met honden samenwonen : Ja, maar niet met iedere hond Ik ben groot en speel soms als een pup, een lompe combinatie dus hihi. Een stabiele hond is voor mij het beste. Reu of teef maakt mij dan niet uit. Ik kan aan sommige honden tijdens spel ook mijn tanden laten zien, een vorm van angstagressie. Ik weet dan gewoon niet zo goed wat ik moet. Beter is om ons dan vaker te laten kennismaken. Dan heb ik er later wellicht een leuk maatje bij. Met kleine hondjes willen de verzorgers mij niet plaatsen. Ze zijn bang dat ik er bovenop ga slapen of per ongeluk een keer mee ga bowlen. Oeps!

Met katten samenwonen : Nee

Met katten samenwonen : Nee Ja beetje apart. Ik keek de katten na, ik deed er niet veel mee. Maar goed, dan zat ik ook achter glas naar ze te kijken. Ik had het ook wel druk met een onbekende vrijwilliger van de kattenafdeling. Ik Kon mij niet goed concentreren. Misschien maar beter om in een huis te wonen zonder katten. Dan hoef ik daar ook niet nog eens bang voor te worden.

Met kinderen samenwonen : Geen kinderen

Met kinderen samenwonen : Geen kinderen Net als kleine hondjes, kan het zijn dat ik ook ga bowlen met kleine kindjes. Nee, even alle gekheid op een stokje. Ik ben gewoon veel te bang en onzeker voor kinderen. Daarom beter om mij te laten wonen bij volwassen mensen! Die pubers krijgen ook nog eens last van hun hormonen en dan weet ik niet meer wat ik van ze kan verwachten.

Alleen thuis blijven : Leren / opbouwen

Alleen thuis blijven : Leren / opbouwen We moeten even bij het begin weer beginnen. Ik ken weinig! Daarom zal het waarschijnlijk wel een tijdje duren voordat ik alleen thuis kan blijven. Als ik eenmaal bij je mag wonen, ben jij de enige die ik een beetje ken en daarom zal ik graag bij je willen blijven. We moeten in hele kleine stapjes het alleen thuisblijven gaan oefenen.

Soort woonomgeving : Rustige wijk

Soort woonomgeving : Rustige wijk Ik wil gewoon lekker de ruimte. Veel wandelen, veel beweging en veel tijd met mijn baas. Liever geen drukke trams, bussen en harde geluiden.

Buiten sociaal met honden : Ja

Buiten sociaal met honden : Ja Andere honden vind ik heel leuk. Ik spreek de hondentaal best goed en over het algemeen kan ik heel goed met andere honden overweg. Uiteraard moeten we eerst kennismaken. Ik speel het liefst met honden van mijn eigen kaliber omdat ik nogal groot en lomp ben. Een klein hondje kan ik dan al snel perongeluk pijn doen.

Gedrag aan de lijn : Loopt netjes mee

Gedrag aan de lijn : Loopt netjes mee Ik kan heel netjes meelopen, maaaaar ik ben wel echt sterk. Dametjes met naaldhakken zijn niet echt aan mij besteed. Doe mij maar iemand met lekkere bergschoenen. Dan sta je stevig op de grond als ik perongeluk toch even een ruk geef aan de riem.

Kan loslopen : Nee

Kan loslopen : Nee Ik ben een bangepoeperd. Dus straks zie of hoor ik iets waardoor ik de benen neem, dan ben ik weg. Daarbij vind ik vreemde mensen heel spannend. Als iemand mij dan plotseling aait, dan weet ik niet of ik perongeluk een hapje uit iemand zijn hand neem.

Aandachtspunten

Fysieke aandachtspunten

Geen aandachtspunten bekend.

Aandachtspunten gedrag

Ik ben dus heel angstig en dat kost veel tijd. Mijn baasje moet daarom samen met mijn verzorgers eerst rustig aan kennismaken. Ik zal je echt niet meteen in de armen vliegen van blijdschap en daarom mag ik ook zeker niet bij een eerste ontmoeting al geadopteerd worden.

Adopteer of steun Perry

Adopteer Perry

Denk jij dat Perry en jij matchen? Maak dan een afspraak om voor een ontmoeting.

Steun de asielhonden

Kun je geen hond adopteren, maar wil je wel de asielhonden steunen? Word dan donateur!

Ik help de honden

Deel dit dier met je vrienden