Je kan mij adopteren Ik ben een buitenbeentje

Mijn naam is Utah

Uhh.. hoi. Ik wil even wat vertellen. Ik ben een heel onzeker meneertje die als kleine pup niet echt een goede socialisatie heeft gekegen. Daarom heb ik nu een gebruiksaanwijzing met wat haakjes en oogjes, maar ben ik echt een super lief ventje!
Actief Lief Onzeker Terughoudend Voorzichtig

Utah's paspoort

Ras Kruising Collie
Geboortejaar 2020
Geslacht Reu
Gecastreerd/Gesteriliseerd Nee
Gechipt Ja
Gevaccineerd Nee
Schofthoogte (cm) 35
Soort hond Sportieve hond
Diernummer DOA 46233
Adoptiekosten 325,00 euro
Extra zorg
  • Dieetvoer : Nee
  • Medicatie : Ja
  • Mag trappen lopen : Ja
  • Vachtverzorging : Regelmatig borstelen
Buitenbeentje

Ik ben een Buitenbeentje, dat betekent dat ik extra zorg en aandacht nodig heb. DOA helpt je daarbij.

Denk je dat wij matchen? Leuk, laten we elkaar een keer ontmoeten!

Naar het contactformulier

Reden opname

Mijn oude baasje kon mij niet goed genoeg begeleiden. Daarom hebben ze de moeilijke keus gemaakt om mij af te staan. Inmiddels heb ik al heel wat nieuwe dingen geleerd en kan ik rustig aan opzoek gaan naar een nieuw huishouden.

Soort baasje

Ik zoek een baasje die veel ervaring heeft met angstige honden en een stabiele andere hond heeft. Mijn nieuwe baas moet duidelijk voor ogen hebben dat ik echt dingen ga leren op mijn eigen tijd en met kleine babystapjes vooruit zal gaan. Ik zal je niet meteen in je armen vliegen, het ijs moet eerst tussen ons breken! DOA zal je ondersteunen met de training en begeleiding. Ik zou het fijn vinden als mij nieuwe huis geen zoete inval is, want daar wordt ik erg gespannen van!

Wat ik nog meer over mezelf kan vertellen...

Met honden samenwonen : Ja

Met honden samenwonen : Ja Ik wil alleen maar bij andere mensen wonen die ook een andere hond hebben! Het moet dan ook wel een sociale, open hond zijn. Als het net zo een bangepoeperd als mij is, is de kans groot dat we er beide niet beter van worden! Het liefst wil ik wel samenwonen met een andere hond van dezelfde hoogte en een hondje met ook net zo veel energie als ik. Dit zodat we wel samen lekker kunnen gaan spelen.

Met katten samenwonen : Ja, aanleren

Met katten samenwonen : Ja, aanleren Ik zou misschien wel bij katten kunnen wonen, maar dan zou het fijn zijn als de katten ook honden gewend zijn. Ik vind ze namelijk wel heel interessant, maar ook weer een beetje spannend. Het is dus van belang dat de kat niet wegrend, want dat zou voor mij een reden zijn dat ik ook achter hem aan ga rennen. Ik heb hier nog wel begeleiding bij nodig. In mijn vorige huis hadden ze trouwens wel katten!

Met kinderen samenwonen : Geen kinderen

Met kinderen samenwonen : Geen kinderen Ik kan niet samen wonen met kinderen. Ik ben veel te bang en onzeker. Kinderen, maar ook grote kinderen zijn voor mij te druk en wiebelig. Daarnaast nemen ze vaak vriendjes en vriendinnetjes mee naar huis. Daar wordt ik nog heel ongelukkig van.

Alleen thuis blijven : Leren / opbouwen

Alleen thuis blijven : Leren / opbouwen Ik moet alles nog leren in mijn nieuwe huis. Dus ook het alleen thuisblijven. Dit zal pas kunnen als ik helemaal gewend ben aan mijn huis en haard en ik kan nog niet zo goed inschatten wanneer dat zal zijn. Ik denk dat je er vanuit moet gaan dat er best even wat tijd overheen kan gaan!

Soort woonomgeving : Rustige wijk

Soort woonomgeving : Rustige wijk Ik woon het liefst in een heel rustige omgeving. Vooral vreemde dingen en vreemde mensen vindt ik heel spannend, dus als ik ergens moet wonen waar veel mensen zijn of mensen die ik tegen kan komen op een gallerij (dat is dan dus een smalle ruimte) dat vind ik echt zo poepie spannend! En als ik dan zo bang ben, dan kan ik ook niet meer leren.

Buiten sociaal met honden : Ja, selectief

Buiten sociaal met honden : Ja, selectief Ik heb vooral een grote mond naar andere honden en dat komt omdat ik niet zo goed weet hoe ik dus echt goed moet reageren. Ik heb hier zeker nog begeleiding en training nodig! Als ik eenmaal door heb wat je bedoelt dan doe ik echt super goed mijn best voor je! Ik ben namelijk wel echt een werkpaard en wil lekker actief bezig zijn.

Gedrag aan de lijn : Trekt

Gedrag aan de lijn : Trekt Ik trek nog wel aan de lijn. Dat moet ik nog wat beter leren! Ik ga graag met mijn neus over de grond en snuffel alle lekere geurtjes op.

Kan loslopen : Nee

Kan loslopen : Nee Ik kan echt niet loslopen! Daar ben ik veel te schrikkerig voor. De kans dat ik dan ik paniek schiet en de benen neemt, is aanwezig. Een lange lijn is voor mij helemaal prima!

Aandachtspunten

Fysieke aandachtspunten

Geen aandachtspunten bekend.

Aandachtspunten gedrag

Ik ben dus een bangepoeperd. Daarvoor heb ik nog veel begeleiding en training nodig. In alles ben ik nog een beetje groen.

Adopteer of steun Utah

Adopteer Utah

Denk jij dat Utah en jij matchen? Maak dan een afspraak om voor een ontmoeting.

Steun de asielhonden

Kun je geen hond adopteren, maar wil je wel de asielhonden steunen? Word dan donateur!

Ik help de honden

Deel dit dier met je vrienden