Je kan mij adopteren

Mijn naam is Yoshi

Ik ben een jonge hond, letterlijk en figuurlijk maar moet wel even wennen aan nieuwe mensen.
Actief Lief Onzeker Terughoudend Vriendelijk

Yoshi's paspoort

Ras Kruising Jack Russel Terrier
Geboortejaar 2015
Geslacht Reu
Gecastreerd/Gesteriliseerd Nee
Gechipt Ja
Gevaccineerd Nee
Schofthoogte (cm) 20
Soort hond Jachthond
Diernummer DOA 46046
Adoptiekosten 225,00 euro
Extra zorg
  • Dieetvoer : Nee
  • Medicatie : Nee
  • Mag trappen lopen : Ja
  • Vachtverzorging : Weinig

Denk je dat wij matchen? Leuk, laten we elkaar een keer ontmoeten!

Naar het contactformulier

Reden opname

Ik ben afgestaan, mijn vorige gezin kon helaas de zorg niet meer aan.

Soort baasje

Ik zoek leuke actieve maar rustige mensen die de tijd en het geduld hebben om mij de kans te geven te wennen aan huis en haard. Ga je te snel dan maak ik wenig contact, als ik zelf een beetje tempo mag bepalen dan gaat het soepel. Maar ook mensen die mij veiligheid geven en er voor zorgen dat niemand mij zomaar willen aaien of als ik iemand aanblaf dat ik niet op mijn kop krijg maar dat ik ga leren dat het veilig is. Als je daar moeite mee hebt (ik weet het, ik ben super schattig maar niet super makkelijk) DOA mensen kunnen hierbij helpen.

Wat ik nog meer over mezelf kan vertellen...

Met honden samenwonen : Ja, maar niet met iedere hond

Met honden samenwonen : Ja, maar niet met iedere hond Het ligt echt aan de hond, liefst dan een klein rustig teefje. Ik heb hier 1 maatje gehad, maar eigenlijk gingen we beide ons eigen weg als wij op het speelveld stonden.

Met katten samenwonen : Nee

Met katten samenwonen : Nee Ik vind dit hele gekke beesten. Op straat ren ik achter ze aan en hier zag ik ze achter glas en vond dat heel spannend. Ben zelf maar weg gelopen toen een kat naar me toe kwam.

Met kinderen samenwonen : Alleen grotere kinderen

Met kinderen samenwonen : Alleen grotere kinderen Ik kom uit een huis met kleine kinderen, en ik vind dat echt te druk. Ik vind het spannend en ik loop liever voor ze weg, of ik ga blaffen. Dat deed ik bij mijn vorige baas en dat liet ik ook hier zien. Oudere kinderen die rustig zijn en mij mijn eigen tempo laten bepalen is misschien wel mogelijk.

Alleen thuis blijven : Leren / opbouwen

Alleen thuis blijven : Leren / opbouwen Ik heb geleerd bij mijn vorige baas om even alleen thuis te blijven, ik heb wel eerst de tijd nodig om te wennen aan jullie en het huis. Als ik eenmaal, na een paar weken gewend ben, wil ik het best leren samen met jullie.

Soort woonomgeving : Rustige wijk

Soort woonomgeving : Rustige wijk Ik ben gewend om vlakbij een park te wonen en dat vond ik erg prettig. De wijk was soms druk en soms rustig en dat ging ook goed, wel wil ik wat ruimte en wil niet door iedereen geaaid worden.

Buiten sociaal met honden : Ja, selectief

Buiten sociaal met honden : Ja, selectief Ik kan vriendelijk zijn naar sommige honden, maar dat ligt dan echt aan hun. Ik kan ook andere honden negeren. Ik ben niet dol op alle honden, het ligt dus ook aan hoe zij communiceren naar mij. Ik hoef niet met elke hond neus aan neus te staan.

Gedrag aan de lijn : Trekt

Gedrag aan de lijn : Trekt Ik trek meestal aan de lijn, omdat ik nu eenmaal snel loop en mijn neus achter na loop.

Kan loslopen : Onbekend

Kan loslopen : Onbekend Bij mijn vorige eigenaar liep ik veel aangelijnd omdat ik niet luister, ik ben wel terriër en die komen wanneer ze willen. Ik kan het waarschijnlijk nog wel leren, maar dat zal tijd kosten en veel training.

Aandachtspunten

Fysieke aandachtspunten

Geen aandachtspunten bekend.

Aandachtspunten gedrag

Ik vind sommige mensen op straat spannend, kan dan naar ze blaffen om ze weg te sturen. Dan klink ik best agressief. Bij de dierenarts moest ik een snoetje om, anders kon ik ze bijten. Als ik er een om heb, kan hij mij makkelijker nakijken. Hier kan ik wel wat training voor gebruiken.

Adopteer of steun Yoshi

Adopteer Yoshi

Denk jij dat Yoshi en jij matchen? Maak dan een afspraak om voor een ontmoeting.

Steun de asielhonden

Kun je geen hond adopteren, maar wil je wel de asielhonden steunen? Word dan donateur!

Ik help de honden

Deel dit dier met je vrienden