Je kan mij adopteren

Mijn naam is Beer

Hallo! Mijn naam is Beer, ik ben een knappe jonge kerel die ontzettend van knuffelen houd en veel energie heeft.
Actief Druktemaker Leergierig Lief Vriendelijk

Beer's paspoort

Ras Am.Staffordshire Terrier
Geboortejaar 2019
Geslacht Reu
Gecastreerd/Gesteriliseerd Ja
Gechipt Ja
Gevaccineerd Ja
Schofthoogte (cm) 50
Soort hond Sportieve hond
Diernummer DOA 45980
Adoptiekosten 225,00 euro
Extra zorg
  • Dieetvoer : Nee
  • Medicatie : Nee
  • Mag trappen lopen : Nee
  • Vachtverzorging : Weinig

Denk je dat wij matchen? Leuk, laten we elkaar een keer ontmoeten!

Naar het contactformulier

Reden opname

Mijn baasje kon niet meer voor mij zorgen. Vandaar dat ik nu bij DOA ben.

Soort baasje

Ik zoek een zeer ervaren baas in een rustige omgeving zonder al te veel honden en jonge kinderen. Ik heb echt iemand nodig die met mij niet alleen wil wandelen maar ook wilt trainen. Natuurlijk de basis zaken, maar vooral hoe ik mij wel moet gedragen in aanwezigheid van drukte, honden, veel mensen (aangschoten mensen) en rust. Aangezien ik nare ervaringen heb gehad met dronken mensen of aangeschoten mensen, vraag ik wel of hier rekening meegehouden kan worden. Jullie worden allemaal anders als jullie alcohol op hebben en die verandering verwart mij en dan kan ik ook agressie laten zien naar jullie.

Wat ik nog meer over mezelf kan vertellen...

Met honden samenwonen : Nee

Met honden samenwonen : Nee Dat is dan weer niet aan mij besteed. Ik hou niet van andere honden en wil liever alleen zijn met de mensen die ik vertrouw en lief vindt. Ook geen honden die op visite komen, die wil ik ook niet binnen hebben.

Met katten samenwonen : Nee

Met katten samenwonen : Nee Ik vind katten vreemde wezens, als die gaan rennen, ren ik er achter aan. Ik sta dan niet voor mezelf in, mocht ik de kat te pakken krijgen. Lijkt mij dus beter van niet, de verzorgers vinden het trouwens ook geen goed idee.

Met kinderen samenwonen : Alleen grotere kinderen

Met kinderen samenwonen : Alleen grotere kinderen Kleine kinderen bewegen heel snel en plotseling, die komen ook naar mij toe en dat wil ik niet altijd. Dan gaan al mijn hersencelletjes heen en weer en weet ik niet meer wat ik moet doen en hoe ik mij moet gedragen. Geef mij maar wat grotere kinderen die weten hoe je met honden zoals ik om moet gaan en mij ook lekker met rust kunnen laten. Kinders vanaf een jaar of 15 lijkt me gezellie. Ik denk alleen niet dat ze mij uit kunnen laten.

Alleen thuis blijven : Leren / opbouwen

Alleen thuis blijven : Leren / opbouwen Het is niet bekend of ik alleen thuis kan blijven. Dit moeten we samen op gaan bouwen zodra ik gewend ben aan mijn nieuwe huisje. Ik weet nooit hoelang dat gaat duren. Ik kan je geen termijn geven. We moeten dit samen ondervinden.

Soort woonomgeving : Rustige wijk

Soort woonomgeving : Rustige wijk Het liefst een wijk waar niet al te veel honden lopen, loslopen of blaffen. Waar ik niet zodra ik buiten kom, gelijk met andere honden wordt geconfronteerd. Ik ben nu wel aan het leren om andere honden te negeren, maar dat is best nog moeilijk voor mij. Ik ben echt nog zo een vlierefluiter.

Buiten sociaal met honden : Nee

Buiten sociaal met honden : Nee Op dit moment zijn ze mij hard aan het trainen om andere honden te negeren. Opzich gaat dat al veel beter, maar het is nog geen automatisme. Het ligt er ook aan wie mij begeleidt op dat moment. Ik heb hier nog veel training en begeleiding bij nodig, maar ook onderlinge afstand tot de andere honden. Neus aan neus staan is voor mij een dikke vette No-Go.

Gedrag aan de lijn : Trekt

Gedrag aan de lijn : Trekt Op dit moment trek ik nog veel aan de lijn, ze zijn hier hard bezig om mij te leren om rustiger te lopen, maar dat vind ik nog lastig. Het gaat wel al een stuk beter hoor. Het ligt natuurlijk ook wel aan de drukte om mij heen.

Kan loslopen : Nee

Kan loslopen : Nee Ik wil liever met mijn begeleiders bezig zijn, ik heb namelijk nog een lange weg te gaan om te leren hoe ik mij buiten hoor te gedragen. Het is al veel beter, maar mijn vorige baas heeft mij niet veel goeds geleerd. Hier laat ik zien dat ik kan leren, dat rust heel belangrijk voor mij is, en dat wil ik ook samen met jullie bereiken. Daarbij wil ik niks te maken hebebn met andere honden, en ik ben hard ana het leren hoe ik mij moet gedragen. Dat gaat niet lukken als ik los een andere hond tegen kom.

Aandachtspunten

Fysieke aandachtspunten

Ik ben nog superjong en hartstikke healty. Een echte fitboy en keurig afgetraind!

Aandachtspunten gedrag

Ik hou niet van andere honden, dit komt gedeeltelijk doordat ik dit niet geleerd heb. De kans bestaat dat er ooit eens iets gebeurd is, waardoor ik andere honden nu niet meer leuk vindt. Ik weet dat alleen niet zeker. Die info heb ik niet. En als een Stafford met vage voorouders kan het ook zijn dat ik dit genetisch heb meegekregen. Ik ben nu druk in training om andere honden te negeren, en dat gaat redelijk, maar ik ben er nog niet. Veel ligt aan de ervaring van mijn nieuwe baas, maar ook aan de omgevingsdrukte en de andere hond.

Adopteer of steun Beer

Adopteer Beer

Denk jij dat Beer en jij matchen? Maak dan een afspraak om voor een ontmoeting.

Steun de asielhonden

Kun je geen hond adopteren, maar wil je wel de asielhonden steunen? Word dan donateur!

Ik help de honden

Deel dit dier met je vrienden