Je kan mij adopteren

Mijn naam is Hera

Halloo! Ik ben een drukke jonge meid die graag rust heeft in mijn directe omgeving. Daarnaast wil ik graag leuke dingen doen met mijn baasje! Een rondje park is voor mij niet genoeg ;)
Aanhankelijk Druk Enthousiast Lief Voorzichtig

Hera's paspoort

Ras Tsjechoslowaakse Wolfshond
Geboortejaar 2017
Geslacht Teef
Gecastreerd/Gesteriliseerd Ja
Gechipt Ja
Gevaccineerd Nee
Schofthoogte (cm) 50
Soort hond Sportieve hond
Diernummer DOA 45885
Adoptiekosten 225,00 euro
Extra zorg
  • Dieetvoer : Nee
  • Medicatie : Nee
  • Mag trappen lopen : Ja
  • Vachtverzorging : Regelmatig borstelen

Denk je dat wij matchen? Leuk, laten we elkaar een keer ontmoeten!

Naar het contactformulier

Reden opname

Mijn baas heeft afstand gedaan omdat ze mij niet kon bieden wat ik nodig had. Daarom wil ik het nu meteen goed doen en dus echt duidelijk maken dat ik heel veel energie heb en veel aandacht kost. Daarentegen geef ik heel veel liefde terug!

Soort baasje

Ik zoek mensen die ervaring met Duitse herders hebben, maar niet van de zware en harde hand zijn. Als iemand ervaring heeft met een Tsjech kan die mij soms te veel vinden omdat ik zo hoog in de opwinding kan raken. Maar wel mensen die de tijd hebben, de ruimte hebben, het geduld hebben om mij verder op te voeden, en te begeleiden om een meer stabiele meid te worden. Mensen die met mij gaan trainen en die mij gaan leren rust te nemen. Maar ook mensen die mij beschermen tegen onbekende mensen die iets van mij willen, ik ben dan toch te veel Tsjech, daar hou ik niet zo van. Mensen die mij gaan begeleiden en leren hoe ik mij hoor te gedragen in huis bij externe geluiden en bij binnenkomst visite (en weggaan en als ze rustig zitten). De Interne GT vind dat ik een hele grote puber ben die niet geleerd heeft hoe het hoort en door mijn huidige grote veel te hard is met puppygedrag. En dat mag niet verder door ontwikkelen.

Wat ik nog meer over mezelf kan vertellen...

Met honden samenwonen : Ja, maar niet met iedere hond

Met honden samenwonen : Ja, maar niet met iedere hond Ik vind niet iedere hond leuk en niet iedere hond kan mijn drukke gedrag accepteren. Hier heb ik een reu als vriendje op het veld. Deze is rustig en laconiek en dan word ik ook rustig van. Ik wil liever niet bij kleine honden of teven wonen. Als ik ga samenwonen met een reu, dan moeten we wel een echte klik hebben. Een soort van love at first sight!

Met katten samenwonen : Nee

Met katten samenwonen : Nee Op katten jaag ik. Vind ik een heel leuk spelletje hoor, maar voor de kat een stuk minder plezierig, daarnaast krijg ik flink op m'n kop als ik hem gevangen heb. Vandaar dat ik beter niet bij katten kan gaan wonen.

Met kinderen samenwonen : Alleen grotere kinderen

Met kinderen samenwonen : Alleen grotere kinderen Ik vind jonge kinderen druk en spannend. Liever woon ik met grote kinderen vanaf 18 jaar samen. Tenminste als zij niet te druk en onvoorspelbaar zijn. Anders trek ik dat niet, dat wordt dan zo druk in mijn koppie!

Alleen thuis blijven : Leren / opbouwen

Alleen thuis blijven : Leren / opbouwen Ik vind het niet zo leuk om alleen te zijn. De eerste tijd zal je daar echt rekening mee moeten houden. Ik heb tijd nodig om te wennen en al ik eenmaal gewend ben, wil ik het best leren. Maar wel stap voor stap. Anders zet ik mijn keel op om je terug te roepen. Ook kan ik reageren op geluiden van buiten. gelukkig kan DOA helpen om mij dit te leren.

Soort woonomgeving : Dorp of landelijk

Soort woonomgeving : Dorp of landelijk Ik woon het liefst lekker rustig met ruimte om mij heen. Niet te veel andere honden of drukke spelende kinderen om mijn huis heen. Ik ben dan veel rustiger en relaxter.

Buiten sociaal met honden : Nee

Buiten sociaal met honden : Nee Buiten wil ik niks met andere honden t emaken hebben, ik kan dan erg blaffen en als ik opeens naar voren schiet ben ik erg sterk. Als er veel blaffende honden om mij heen zijn, dan moet ik daar zo op letten en dan weet ik soms even niet meer hoe ik mij moet gedragen. Dan kan ik soms ook heel lelijk naar de andere honden doen.

Gedrag aan de lijn : Loopt netjes mee

Gedrag aan de lijn : Loopt netjes mee Ik kan netjes meelopen, mijn vorige baas liep met een Anti-trektuig, maar ik kan ook gewoon met een halsbang lopen. Zolang ik maar een beetje kan ontspannen in de omgeving.

Kan loslopen : Nee

Kan loslopen : Nee Op dit moment kan ik niet los, tenzij het in een afgesloten ruimte is waar geen andere honden of mensen komen. Misschien kan ik het leren als ik geleerd heb hoe ik mij beter moet gedragen en hoe ik moet luisteren. Als ik een sterke band heb met mijn nieuwe baas kan dat ook alleen maar in onze voordeel werken. Maar hou mij eerst maar lekker aan de lijn.

Aandachtspunten

Fysieke aandachtspunten

Geen aandachtspunten bekend.

Aandachtspunten gedrag

Ik vind andere honden niet altijd even leuk en kan buiten naar ze uitvallen, ik kan slecht alleen zijn (dit moet ik nog leren), ik ben onzeker en ik weet mij niet altijd te gedragen. Ik heb hier goede begeleiding bij nodig. Maar daarnaast ben ik super slim en heel leergierig! De wil is er dus zeker wel hoor!

Adopteer of steun Hera

Adopteer Hera

Denk jij dat Hera en jij matchen? Maak dan een afspraak om voor een ontmoeting.

Steun de asielhonden

Kun je geen hond adopteren, maar wil je wel de asielhonden steunen? Word dan donateur!

Ik help de honden

Deel dit dier met je vrienden