Je kan mij adopteren

Mijn naam is Dora

Hallootjes, ik ben een lekker jonge meid die lekker actief bezig wil zijn met mijn nieuwe baasje. Ik wil heel graag met jou mijn nieuwe leven beginnen!
Actief Druk Enthousiast Leergierig Lief

Dora's paspoort

Ras Mechelse Herder
Geboortejaar 2018
Geslacht Teef
Gecastreerd/Gesteriliseerd Nee
Gechipt Ja
Gevaccineerd Ja
Schofthoogte (cm) 50
Soort hond Sportieve hond
Diernummer DOA 45845
Adoptiekosten 225,00 euro
Extra zorg
  • Dieetvoer : Nee
  • Medicatie : Nee
  • Mag trappen lopen : Ja
  • Vachtverzorging : Regelmatig borstelen

Denk je dat wij matchen? Leuk, laten we elkaar een keer ontmoeten!

Naar het contactformulier

Reden opname

Mijn baas kon niet goed voor mij zorgen. Daarom ben ik bij DOA beland. Nu zoek ik dus een nieuwe baas, die mij een nieuw perfecte leventje kan geven.

Soort baasje

Ik heb mensen nodig die ervaring hebben met honden zoals ik, de tijd hebben om met mij aan de slag te gaan op een leuke manier. Ik ben dol op aandacht en lekkers dus we kunnen samen leuke trainingen volgen. Ik heb al 1 speurles gehad en dat vond ik leuk. Ik ben er op dit moment geen super talent in, maar ik wil hier wel mee verder. Gelukkig kunnen de DOA mensen jullie de goede kant op wijzen.

Wat ik nog meer over mezelf kan vertellen...

Met honden samenwonen : Nee

Met honden samenwonen : Nee Ik heb liever voorlopig nog geen andere honden om mij heen. Hier raak ik er aardig van over mijn toeren. Ik blaf tegen alles wat blaft en soms ben ik moeilijk bereikbaar voor de verzorgers hierdoor. Bij een test om mij beter te bekijken deed ik het wel aardig, maar niet goed genoeg om gelijk een huisvriend te krijgen. Ik heb hier nog enige training voor nodig. Want weetje, ik heb gewoon nooit geleerd hoe ik 'normaal' moet reageren op andere honden.

Met katten samenwonen : Nee

Met katten samenwonen : Nee Ik zag hier katten achter glas en wilde gelijk de deur open doen, vonden ze geen goed idee. Ik stond te stuiteren en aan de deur te krabben. Ik wilde er graag achter aan gaan rennen en dat mocht dus blijkbaar niet. Willen jullie mij helpen om ook op straat katten te gaan negeren?

Met kinderen samenwonen : Alleen grotere kinderen

Met kinderen samenwonen : Alleen grotere kinderen Van kleine kinderen raak ik erg opgewonden, ik ben dan druk, nader te snel en als ze voor mij staan weet ik eigenlijk niet meer wat ik moet doen. Nu ben ik erg lomp dus hier vinden ze het beter als ik bij oudere kinderen in huis kom te wonen die al ervaring hebebn met lomperds zoals ik.

Alleen thuis blijven : Leren / opbouwen

Alleen thuis blijven : Leren / opbouwen Ik weet niet of ik dit ooit geleerd heb, hier vind ik het zeer moeilijk. Ik heb eerst tijd nodig om aan jullie en aan het huis te wennen en als dat gebeurt is wil ik best leren om ook even alleen te blijven, maar niet te lang hoor, ik ben echt een mensen hond. Ik ga het liefst de hele dag met mijn baasje mee.

Soort woonomgeving : Rustige wijk

Soort woonomgeving : Rustige wijk Vanwege het feit dat ik op dit moment achter verkeer aan kan gaan als deze te dicht langs mij rijdt, wil ik niet op een drukke plaats wonen. Ik wil graag tijd om samen met jullie te oefenen om hier beter mee om te kunnen gaan. Hoe drukker de straat en de omgeving is waar ik woon, hoe moeilijker het wordt voor mij om ze te leren negeren.

Buiten sociaal met honden : Ja, selectief

Buiten sociaal met honden : Ja, selectief Nou het zit zo. Sinds kort heb ik bij DOA wat vriendjes en ik wil echt heel graag met ze spelen, maar soms snap ik niet wat ze bedoelen. Een rustige introductie is dus echt belangrijk. Anders ga ik alleen maar naar de andere honden blaffen en lelijk doen.

Gedrag aan de lijn : Loopt netjes mee

Gedrag aan de lijn : Loopt netjes mee Ik kan heel netjes meelopen, soms kan ik trekken als ik iets interessant zie of ruik of ik kan achter een vogel of een passerende auto aan gaan. Het is dus belangrijk dat je wel goed en stevig in schoenen staat.

Kan loslopen : Onbekend

Kan loslopen : Onbekend Op dit moment kom ik niet terug als je mij los gooit, dus laten we maar wachten tot we goed geleerd hebben samen te werken en dat ik naar jullie moet luisteren. En dan kunnen we het altijd nog verder bekijken. Het is namelijk zo, als ik een hond, fietser, auto, kat of konijn zie bestaat er een grote kans dat ik je niet meer hoor. Hiiiiihhaaaa!

Aandachtspunten

Fysieke aandachtspunten

Ik mis 1 teen aan mijn voorpoot, het heeft heel lang geduurd voor deze was herstelt. Ik zat er namelijk steeds aan. Door het volhouden van de verzorgers en de dierenarts is het nu goed genezen. Ik wandel er heel goed op en mis die teen helemaal niet!

Aandachtspunten gedrag

Ik ben niet perfect, ik moet nog een heleboel leren. Ik heb weinig opvoeding gehad dus als eerste leren luisteren, beter aan de lijn te lopen als er verkeer langs rijdt, rustiger te zijn op leuke momenten en niet te druk zijn als er andere dieren in de buurt zijn. Ik moet mij leren te beheersen en rust te vinden. Maar naast al deze mitsen en maren wil ik heel graag mijn uiterste best voor je doen! Dat zal ik met heel mijn hondenhart aan je beloven :)

Adopteer of steun Dora

Adopteer Dora

Denk jij dat Dora en jij matchen? Maak dan een afspraak om voor een ontmoeting.

Steun de asielhonden

Kun je geen hond adopteren, maar wil je wel de asielhonden steunen? Word dan donateur!

Ik help de honden

Deel dit dier met je vrienden