Je kan mij adopteren

Mijn naam is Boeffie

Ik ben Boeffie! Een lief klein meisje met een grote mond. Ik ben slechtziend dus ik kan geregeld mijn neus stoten. Ik kan aan slaan als ik onraad ruik en blaf eerst voordat ik ga kijken. Maar daarna ben ik eigenlijk naar alles lief.
Aanhankelijk Druktemaker Enthousiast Lief Onzeker

Boeffie's paspoort

Ras Keeshond
Geboortejaar 2019
Geslacht Teef
Gecastreerd/Gesteriliseerd Nee
Gechipt Ja
Gevaccineerd Ja
Schofthoogte (cm) 30
Soort hond Gezelschapshond
Diernummer DOA 45750
Adoptiekosten 325.00 euro
Extra zorg
  • Dieetvoer : Nee
  • Medicatie : Nee
  • Mag trappen lopen : Nee
  • Vachtverzorging : Regelmatig borstelen

Denk je dat wij matchen? Leuk, laten we elkaar een keer ontmoeten!

Naar het contactformulier

Reden opname

Ik ben afgestaan door mijn baasjes omdat een van de gezinsleden een allergie had. Daarnaast vermoeden mijn verzorgers dat het ook wat te maken kan hebben met mijn ogen, dit vergt toch wat meer aandacht.

Soort baasje

Ideaal zou zijn als ik een baasje heb die gewend is aan honden met een vergelijkbare handicap. Ook is het fijn als dan niet elke week de inboedel wordt veranderd, dan raak ik in de war. Daarnaast wil ik iemand die veel met mij gaat ondernemen en een zeker hondje van mij gaat maken. Ik heb ontzettend veel zin om allemaal leuke dingen te doen. Ik ben een keeshond en die kunnen over het algemeen veel blaffen. Ik ben er dus ook zo een, vooral als ik onraad ruik.

Wat ik nog meer over mezelf kan vertellen...

Met honden samenwonen : Ja

Met honden samenwonen : Ja Ja leuk! Kan niet anders zeggen.

Met katten samenwonen : Ja, mits kat honden gewend is

Met katten samenwonen : Ja, mits kat honden gewend is Ik maak een beetje lomp kennis, maar daarna kan ik interesse snel verliezen. Dus wanneer de katten mijn even vertellen hoe het zit, moet het goedkomen.

Met kinderen samenwonen : Alleen grotere kinderen

Met kinderen samenwonen : Alleen grotere kinderen Ik ben eigenlijk lief voor alles, echter is het wel fijn als kinderen mij snappen. Ik reageer soms heftiger dan nodig is en daar moet mijn gezin dan wel even door heen prikken.

Alleen thuis blijven : Leren / opbouwen

Alleen thuis blijven : Leren / opbouwen Ik ben eigenlijk weinig alleen geweest in mijn leventje tot nu toe. Maar ik ben nog jong, dus we gaan het netjes opbouwen. Bij mijn vorige gezin sliep ik wel netjes in de woonkamer in mijn eentje en dit was zonder problemen.

Soort woonomgeving : Rustige wijk

Soort woonomgeving : Rustige wijk Ik ben ondernemend en ga graag op pad. Maar mijn handicap kan mij dan ook in de problemen brengen. Hoe rustiger de wijk, hoe makkelijker het mij lijkt.

Buiten sociaal met honden : Ja, selectief

Buiten sociaal met honden : Ja, selectief Nou zoals ik zei, ik roep eerst voordat ik eens ga kijken. Sommige honden vinden dat geen leuke manier van begroeten en dat is wel een beetje te begrijpen. Honden waar ik al eens aan voorgesteld ben, gaat altijd prima.

Gedrag aan de lijn : Nog leren

Gedrag aan de lijn : Nog leren Ik ga een beetje van hot naar her. Soms trek ik en loop ook stukken netjes. Echte puber dus.

Kan loslopen : Nee

Kan loslopen : Nee Ik ben ondernemend en ga graag op pad. Maar mijn handicap kan mij dan ook in de problemen brengen. Loslopen lijkt mij daarom niet handig, straks loop ik onder een auto. Op het strand kunnen we bijvoorbeeld aan een lange lijn of flex lijn lopen. In de wijk en dergelijke adviseren ze een standaard vaste lijn. Wel zo makkelijk.

Aandachtspunten

Fysieke aandachtspunten

Ik ben dus slechtziend. Mijn ene oog is goed ontwikkeld en zal geen verdere problemen geven. Mijn andere oogje is wat onder ontwikkeld. De dierenarts hier bij DOA geeft aan dat dit in de toekomst misschien wel problemen kan geven en dat deze er dan misschien uit moet. Uiteraard geen probleem voor mij, mijn neus zal het zo overpakken. DOA zal deze operatie ter zijne tijd dan voor haar rekening nemen, mocht dit nodig zijn. Enkel uitgevoerd bij onze dierenarts. Kosten bij derden worden niet vergoed.

Aandachtspunten gedrag

Naast het slechtziend zijn, heb ik geen gedragsproblemen.

Adopteer of steun Boeffie

Adopteer Boeffie

Denk jij dat Boeffie en jij matchen? Maak dan een afspraak om voor een ontmoeting.

Steun de asielhonden

Kun je geen hond adopteren, maar wil je wel de asielhonden steunen? Word dan donateur!

Ik help de honden

Deel dit dier met je vrienden