Je kan mij adopteren Ik ben een buitenbeentje

Mijn naam is Bennie

Hallootjes, mag ik even de aandacht?! Ik ben opzoek naar een fijne plek waar ik mijn volgende stappen kan gaan zetten. Ik heb namelijk nogal een verhaal. Wel goed om te weten. Je komt alleen in aanmerking, als je echt aan alle eisen voldoet!
Actief Afwachtend Lief Onzeker Voorzichtig

Bennie's paspoort

Ras Labrador Retriever
Geboortejaar 2019
Geslacht Reu
Gecastreerd/Gesteriliseerd Nee
Gechipt Ja
Gevaccineerd Nee
Schofthoogte (cm) 40
Soort hond Gezelschapshond
Diernummer DOA 45699
Adoptiekosten 225,00 euro
Extra zorg
  • Dieetvoer : Nee
  • Medicatie : Ja
  • Mag trappen lopen : Nee
  • Vachtverzorging : Weinig
Buitenbeentje

Ik ben een Buitenbeentje, dat betekent dat ik extra zorg en aandacht nodig heb. DOA helpt je daarbij.

Denk je dat wij matchen? Leuk, laten we elkaar een keer ontmoeten!

Naar het contactformulier

Reden opname

Ik kom uit een schuur en mijn taak was het maken van puppy's... Dat is natuurlijk wel heel kort door de bocht, maar ik bedoel er eigenlijk mee te zeggen dat dus 0.0 socialitie heb gehad. Mijn vorige baasjes hebben mij via Marktplaats overgenomen en ik ben bij hun thuisgebracht, waarschijnlijk onder verdoving. Toen ik ontwaakte was ik in een vreemde omgeving (ik was nog nooooit in een huis geweest) en bij vreemde mensen. Je kan je dus wel voorstellen dat ik niet meer durfde te bewegen. Dit resulteerde er in dat ik bijna twee weken op de bank heb gelegen en daar helemaal niet vanaf ben gekomen. Mijn oude baasjes hebben de moeilijke, maar beste beslissing genomen en mij naar DOA gebracht.

Soort baasje

Ik zoek een baasje die mij kan helpen om de volgende stap te zetten in mijn leven. Bij DOA zijn ze al ver gekomen, maar je hele leven moeten leven in een kennel is geen leven. Daarom ben ik dus opzoek naar de speld in de hooiberg. Op dit moment ben ik niet voor adoptie! Ik wil eerst als pleeghond komen logeren. De tijd is onbepaald. Dit ligt er helemaal aan hoe snel ik verbeter. Kijk je moet er niet vanuit gaan dat ik je meteen aardig vindt of contact met je maak, want dat doe ik echt niet meteen. Mijn eisenlijstje: - Andere stabiele hond(en) - Geen kinderen - Rustig huishouden, geen zoete inval - Rustige woonomgeving het liefst landelijk of in een rustig dorp - Niet teveel van mij verwachten - Mij in mijn eigen tempo de wereld gaan vertrouwen.

Wat ik nog meer over mezelf kan vertellen...

Met honden samenwonen : Ja

Met honden samenwonen : Ja De verzorgers vinden dat ik ALLEEN geplaatst kan worden in een nieuw huishouden MET ANDERE HOND(EN). Het is dan ook belangrijk dat de andere honden heel stabiel zijn en mij echt het goede voorbeeld kunnen geven. Ik heb bij DOA ook een soort hulphond gehad en ik ben zo blij dat ik haar ontmoet heb. Ze heeft mij in het begin echt heel goed geholpen. Een andere angstige of onzekere hond is voor mij helaas niet haalbaar. Wat je ook moet weten is dat ik niet gecastreerd ben. Omdat ik zo'n bangepoeperd ben, kan dit niet. Als mijn nieuwe huisgenoot een meisje is en niet geholpen is, kan de loopsheid een 'dingetje' worden!

Met katten samenwonen : Onbekend

Met katten samenwonen : Onbekend Ik heb nog geen katten gezien. Dat moeten mijn verzorgers nog uittesten.

Met kinderen samenwonen : Geen kinderen

Met kinderen samenwonen : Geen kinderen Ik kan niet bij kinderen wonen. Dit komt omdat ik het niet ken. Ik wil alleen bij grote mensen wonen die rustig zijn en die ik kan vertrouwen. Kinderen en pubers zijn mij te druk en te wiebelig!

Alleen thuis blijven : Leren / opbouwen

Alleen thuis blijven : Leren / opbouwen Nu kan ik nog niet alleen thuisblijven. Ik moet dat ook nog leren. Als de andere hond wel al eventjes alleen thuis kan blijven, dan kan ik die mooi als voorbeeld nemen, maar ik kan je niets garanderen. Alles is voor mij nieuw he, ga er maar vanuit dat ik niets kan.

Soort woonomgeving : Dorp of landelijk

Soort woonomgeving : Dorp of landelijk Ik kan alleen in een heeeeel rustige, prikkelarme omgeving wonen. Anders kan mijn koppie het niet meer aan. Dan moet ik overal op letten en wordt ik nog banger en kruip ik in mijn schulpje.

Buiten sociaal met honden : Ja

Buiten sociaal met honden : Ja Ik kan eigenlijk met iedere andere hond, maar ik speel wel druk. De hondentaal spreek ik namelijk wel heel goed, hihihihi.

Gedrag aan de lijn : Loopt netjes mee

Gedrag aan de lijn : Loopt netjes mee Ik loop netjes mee.

Kan loslopen : Nee

Kan loslopen : Nee Daar ben ik veeeeeeel te bang voor.

Aandachtspunten

Fysieke aandachtspunten

Geen aandachtspunten bekend.

Aandachtspunten gedrag

Ik ben dus bang voor de hele wereld. Een andere hond en nieuwe baas moeten mij hierbij helpen.

Adopteer of steun Bennie

Adopteer Bennie

Denk jij dat Bennie en jij matchen? Maak dan een afspraak om voor een ontmoeting.

Steun de asielhonden

Kun je geen hond adopteren, maar wil je wel de asielhonden steunen? Word dan donateur!

Ik help de honden

Deel dit dier met je vrienden