Je kan mij adopteren

Mijn naam is Danny

Een ruwe bolster, blanke pit is op mij van toepassing. Ik zie er stoer uit en kan ook heel stoer doen, door lekker hard te blaffen enzo. Eigenlijk ben ik dan een beetje bang, niet verder vertellen hoor. Maar ik heb een klein hartje van goud.
Aanhankelijk Angstig Leergierig Lief Onzeker Terughoudend

Danny's paspoort

Ras Kruising groot
Geboortejaar 2001
Geslacht Reu
Gecastreerd/Gesteriliseerd Nee
Gechipt Ja
Gevaccineerd Ja
Schofthoogte (cm) 55
Soort hond Sportieve hond
Diernummer DOA 40374
Adoptiekosten 165 euro
Extra zorg
  • Dieetvoer : Nee
  • Medicatie : Nee
  • Mag trappen lopen : Ja
  • Vachtverzorging : Regelmatig borstelen

Denk je dat wij matchen? Leuk, laten we elkaar een keer ontmoeten!

Naar het contactformulier

Reden opname

Ze hebben me in Amsterdam gevonden. Ik lag in een portiek van een woning hartstikke bang te zijn. Gelukkig hebben de lieve mensen van de dierenambulance zich over mij ontfermd en me hier naartoe gebracht.

Soort baasje

Ik ben op zoek naar een rots in de branding, die samen met mij wil trainen om aan mijn zelfvertrouwen te werken. Ik zou dolgraag weer onbezorgd en blij in het leven willen staan en het zou fantastisch zijn als ik samen met jou aan de slag kan gaan. Dus ben jij iemand die geduldig is en me kan begeleiden bij alle aspecten die bij het leven horen en die me steun wil geven? Dan wil ik heel graag je maatje worden, door dik en dun en mijn mand zo snel mogelijk bij jou in huis zetten.

Wat ik nog meer over mezelf kan vertellen...

Met honden samenwonen : Ja, maar niet met iedere hond

Met honden samenwonen : Ja, maar niet met iedere hond Het draait allemaal om de combinatie toch? Ik ben meer een vrouwen-man dan een mannen-man, dus doe mij maar liever samen met een dame. Hier mag ik ook op het speelveld met dames, hartstikke leuk gewoon, dan gedraag ik me ook heel charmant. Ik kan niet alle heren waarderen, dus daar kan ik verschillend op reageren.

Met katten samenwonen : Onbekend

Met katten samenwonen : Onbekend We weten niet of ik aan katten gewend ben. Hier mocht ik naar katten kijken die achter glas zaten en dat deed me eigenlijk niets. Ik had geen idee wat ik ermee aanmoest en verloor al snel mijn interesse. Misschien kan ik eens langskomen met een verzorger als mijn potentiele nieuwe baas katten heeft.

Met kinderen samenwonen : Alleen grotere kinderen

Met kinderen samenwonen : Alleen grotere kinderen Nadat je een beetje hebt gelezen hoe spannend ik alles kan vinden, snap je vast wel dat kinderen wel een uitdaging voor me zijn. Dus plaats mij maar niet bij jonge kinderen, dat is veel te spannend voor mij. Graag minimaal 17-jarigen, die je uit kunt leggen hoe ze met me om moeten gaan en die snappen dat ze rekening met me moeten houden, zodat ik niet bang wordt.

Alleen thuis blijven : Leren / opbouwen

Alleen thuis blijven : Leren / opbouwen Hier is wel werk aan de winkel. Ik moet me eerst op mijn gemak gaan voelen in mijn nieuwe omgeving en ook met mijn nieuwe baas natuurlijk. En dan moet het stapsgewijs opgebouwd worden, zodat het niet te snel gaat. Zoals ik al zei, ben ik nogal bang uitgevallen en we willen natuurlijk niet dat ik schrik als ik alleen ben, waardoor ik dat heel eng ga vinden. Hier kunnen ze je helpen om dit goed aan te pakken.

Soort woonomgeving : Rustige wijk

Soort woonomgeving : Rustige wijk Het zou mij enorm helpen als ik in een rustige omgeving kan wonen, zodat ik niet de hele dag hoef te schrikken van alles wat er om me heen gebeurt. Natuurlijk ga ik wel wennen als ik geluiden of dingen ga herkennen en wordt beloond als ik de moeite neem om rustig op onderzoek uit te gaan. Maar nu vind ik verkeer of rare dingen die je nou eenmaal tegenkomt op straat, nog hartstikke spannend. Daardoor kan ik soms ook niet ontspannen en vergeet ik gewoon ook om te plassen. Dan wil ik alleen maar weer snel terug.

Buiten sociaal met honden : Ja, selectief

Buiten sociaal met honden : Ja, selectief Ik kan best onzeker zijn en stress krijgen, dus dan loop ik liever door en kan ik andere honden prima negeren. Dat doe ik ook als ze naar me blaffen en mij niet zien zitten. Maar rustige, vriendelijke honden kan ik wel waarderen en dan laat ik me van mijn best kant zien. Het zou wel fijn zijn als ik hierin wordt begeleid, want dan kan ik zeker nog wat leren. Ook dat heeft gewoon met zelfvertrouwen en positieve ervaringen te maken.

Gedrag aan de lijn : Nog leren

Gedrag aan de lijn : Nog leren Ik kan heel mooi meelopen, maar ik kan soms ook trekken. En dat komt dan eigenlijk omdat ik te snel door wil lopen als ik het te spannend vind op straat. Dus het is een mooie oefening voor me als we daarmee aan de slag gaan. Dan kan ik ook focussen op mooi meelopen en niet op al die enge dingen om me heen.

Kan loslopen : Nee

Kan loslopen : Nee Nu kan ik nog niet loslopen omdat ik het op straat echt veel te spannend vind. Ik ben immers alleen en trillend in een portiek gevonden. Dus lekker aan de lijn, voelt voor mij veel veiliger, kan je me ook niet zo makkelijk verliezen. Ik ben wel een hond die graag ook fysiek zijn energie kwijt wil, dus op termijn loslopen is wel mijn doel. Het is nu nog niet te zeggen wanneer dit precies zou kunnen.

Aandachtspunten

Fysieke aandachtspunten

Ze hebben allemaal foto's genomen van mijn achterkant, rug, heupen en knieen, omdat mijn achterpoten naar buiten gedraaid staan. Maar dat ziet er allemaal prima uit. En nog even over mijn gecoupeerde oren, als je mij adopteert dan krijg je natuurlijk een bevestiging mee dat jij dit niet hebt gedaan of laten doen.

Aandachtspunten gedrag

Ik ben geen allemansvriend die spontaan met alles en iedereen kennis wil maken. Alles op mijn tijd graag, niet dwingen, maar met beleid, daar kunnen ze je hier ook tips voor geven. Dat hoeft dan dus ook geen probleem te zijn, maar wel een punt om rekening mee te houden

Adopteer of steun Danny

Adopteer Danny

Denk jij dat Danny en jij matchen? Maak dan een afspraak om voor een ontmoeting.

Steun de asielhonden

Kun je geen hond adopteren, maar wil je wel de asielhonden steunen? Word dan donateur!

Ik help de honden

Deel dit dier met je vrienden