Je kan mij adopteren

Mijn naam is Diesel

Ik ben een sterke kerel met een klein hartje, super lief, aanhankelijk en klaar om de wereld verder te ontdekken
Aanhankelijk Onzeker Rustig Voorzichtig Vriendelijk

Diesel's paspoort

Ras Am.Staffordshire Terrier
Geboortejaar 2018
Geslacht Reu
Gecastreerd/Gesteriliseerd Ja
Gechipt Ja
Gevaccineerd Ja
Schofthoogte (cm) 45
Soort hond Sportieve hond
Diernummer DOA 44863
Adoptiekosten 225,00 euro
Extra zorg
  • Dieetvoer : Nee
  • Medicatie : Nee
  • Mag trappen lopen : Ja
  • Vachtverzorging : Weinig

Denk je dat wij matchen? Leuk, laten we elkaar een keer ontmoeten!

Naar het contactformulier

Reden opname

Mijn baasje kon vanwege ziekte niet goed meer voor me zorgen. Omdat het beter was voor mij, heeft ze afstand gedaan en hopen we samen dat ik weer net zo'n lieve baas krijg.

Soort baasje

Als ik het mag zeggen, wil ik graag een baasje die lekker met me op stap gaat. Ik zou het ook heel fijn vinden als we samen naar de hondenschool gaan. Ik kan best nog wat training gebruiken, want wat ik heb geleerd ben ik een beetje vergeten. En graag positief trainen he, want ik ben een gevoelige jongen. Ik leer veel beter en sneller als ik beloond word. Van een harde hand word ik juist onzeker. Oh ja, en graag iemand die net zo sterk is als ik, dat is wel zo fijn, vooral nu ik nog kan trekken tijdens het wandelen.

Wat ik nog meer over mezelf kan vertellen...

Met honden samenwonen : Ja, maar niet met iedere hond

Met honden samenwonen : Ja, maar niet met iedere hond Hier bij de DOA mag ik samen met Penny en Peultje, twee knappe vrouwelijke rasgenoot op het speelveld spelen. Hoe leuk is dat! Dan kunnen we lekker samen rennen en spelen. Dat vind ik echt heel leuk. Ik kan ook wel onder de indruk zijn van andere honden hoor. Vooral als ze mij liever op afstand houden en naar me blaffen. Maar als het aan mij ligt, maak ik graag even kennis.

Met katten samenwonen : Nee

Met katten samenwonen : Nee Katten vind ik best interessant, dus als ze weglopen, wil ik er graag achteraan rennen. Daarom niet heel handig als huisgenoot zeggen ze.

Met kinderen samenwonen : Alleen grotere kinderen

Met kinderen samenwonen : Alleen grotere kinderen Van de geluiden die jonge kinderen kunnen maken, word ik iets te enthousiast. Dan kan ik ze zomaar omver lopen en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Samenwonen met kinderen vanaf een jaar of 14 lijkt me heel gezellig. Ik hou echt van mensen om me heen. Ze noemen mij ook wel een echt gezelschapsdier.

Alleen thuis blijven : Leren / opbouwen

Alleen thuis blijven : Leren / opbouwen Graag rustig opbouwen als ik bij je kom wonen. Ik ben niet echt helemaal alleen geweest, dus dat moet ik wel leren. Bij de DOA geven ze je hier tips voor hoor. Dan kan ik steeds een beetje langer alleen zijn. Want eigenlijk ben ik natuurlijk gewoon het liefst de hele tijd bij je. Mijn voorkeur gaat natuurlijk wel naar een baas die niet de hele week werkt.

Soort woonomgeving : Kan overal wonen

Soort woonomgeving : Kan overal wonen Ik ben best speels en vind het heel leuk buiten. Al die blaadjes die voorbij komen waaien zijn heel leuk om achteraan te gaan. Met verkeer heb ik geen moeite. Harde, onbekende geluiden, of een rare koffer op straat vind ik wel een beetje spannend. Daar moet ik nog aan wennen. Ik geloof ook niet dat ik veel trappen heb gelopen, maar dat kan ik wel hoor. Dat doe ik heel rustig.

Buiten sociaal met honden : Ja, selectief

Buiten sociaal met honden : Ja, selectief Ik gedraag me sociaal en rustig naar andere honden. Ik voel me een beetje onzeker als ze niet aardig tegen me zijn. Maar ik ben een gevoelige kerel, dus dat begrijp ik dan wel. Ik hou dan gewoon afstand, laat ze met rust en loop rustig door.

Gedrag aan de lijn : Nog leren

Gedrag aan de lijn : Nog leren Ik ben lekker sterk dus ik kan behoorlijk trekken aan de lijn. Eigenlijk omdat ik gewoon nog niet goed heb geleerd om netjes mee te lopen. Ik hou mijn aandacht wel op jou gericht als je tegen me praat of me wat lekkers geeft als ik mooi mee loop. Dan gaat het eigenlijk best goed. Maar daar valt nog wel wat te leren dus...

Kan loslopen : Ja, op termijn

Kan loslopen : Ja, op termijn Nu kan ik nog niet loslopen. Ik ben erg druk bezig met mijn omgeving, dus dan kan ik ook zomaar de verkeerde kant oplopen. Ik wil graag wennen aan de nieuwe situatie met mijn nieuwe eigenaar en niet te vergeten ook leren om goed te luisteren. Als dat goed gaat, dan durf ik het wel aan.

Aandachtspunten

Fysieke aandachtspunten

Er zijn geen aandachtspunten bekend.

Aandachtspunten gedrag

Er zijn geen aandachtspunten bekend.

Adopteer of steun Diesel

Adopteer Diesel

Denk jij dat Diesel en jij matchen? Maak dan een afspraak om voor een ontmoeting.

Steun de asielhonden

Kun je geen hond adopteren, maar wil je wel de asielhonden steunen? Word dan donateur!

Ik help de honden

Deel dit dier met je vrienden