Je kan mij adopteren

Mijn naam is Dimitri

Ik ben een blij ei en helemaal klaar om de wereld te ontdekken. Ik heb niet veel meegemaakt, ik ben natuurlijk nog jong, maar vooral omdat ik niet vaak buiten de muren van mijn huis ben geweest. Er valt van alles te beleven en ik heb er zin in!
Aanhankelijk Actief Enthousiast Leergierig Lief

Dimitri's paspoort

Ras Kruising middelgroot
Geboortejaar 2019
Geslacht Reu
Gecastreerd/Gesteriliseerd Nee
Gechipt Ja
Gevaccineerd Ja
Schofthoogte (cm) 50
Soort hond Sportieve hond
Diernummer DOA 44736
Adoptiekosten 225,00 euro
Extra zorg
  • Dieetvoer : Nee
  • Medicatie : Nee
  • Mag trappen lopen : Ja
  • Vachtverzorging : Weinig

Denk je dat wij matchen? Leuk, laten we elkaar een keer ontmoeten!

Naar het contactformulier

Reden opname

Er is afstand van mij gedaan, omdat er niet goed meer voor me gezorgd kon worden. Het werd namelijk een beetje overvol in huis met honden en katten. Dus ik snap het wel hoor, want ik hou wel van gezelligheid, maar dit was wel een beetje too much..

Soort baasje

Hou je vast, hier komt mijn wensenlijstje! Ik wil graag een baas die energie in mij wil steken en activiteiten met me wil ondernemen. Ik ben jong, energiek en ik heb een fantastische neus. Dus ik zou graag naar de hondenschool willen en daarnaast lijkt speuren me ook fantastisch. Daarnaast wordt een stuk begeleiding op prijs gesteld, zodat ik kan wennen aan de wereld om me heen en leer begrijpen wat er van me wordt verwacht. Bankzitten en knuffelen is top, maar daarnaast heb ik zeker ook mentale en fysieke uitdaging nodig. Wie o wie is mijn match..

Wat ik nog meer over mezelf kan vertellen...

Met honden samenwonen : Ja, maar niet met iedere hond

Met honden samenwonen : Ja, maar niet met iedere hond Tja, als je met 11 andere honden hebt samengewoond zoals ik, dan moet dat wel lukken toch. Mijn vorige baas vond me een betere match met teefjes, dan komen mijn mannelijke kwaliteiten beter uit en kon ik een beetje stoer doen. Ik woonde ook met mijn zussen en broers samen en kon mijn broers ook wel afblaffen als ze mijn kluif wilden hebben of in mijn mand wilden duiken. Er zijn grenzen natuurlijk aan broederliefde. Het is wel belangrijk dat de andere hond mij ook leuk vindt, want ik kan nogal aanwezig zijn. Ook als ze mij niet zo zien zitten, dan ga ik er toch gewoon naartoe. Dus ik hou dan niet altijd rekening met de ander, gewoon uit enthousiasme en ik weet ook niet beter van huis uit. Hier sta ik gezellig samen met mijn vriendin Chica op het speelveld en ook met reuen trouwens, dat vind ik superrrrr.

Met katten samenwonen : Nee

Met katten samenwonen : Nee Je zult het niet geloven, maar ik heb dus ook met meerdere katten in huis gewoond. En dat terwijl ik toch echt wel wat jagersbloed in me heb. Mijn vorige baas zei wel dat de katten soms ook wel een beetje moe van me werden. Vooral als ze al wat ouder waren, want dan vonden ze het niet zo leuk als ik te druk deed of achter ze aan rende. Hier bij de DOA wil ik ook erg graag naar ze toe. Kortom, ik denk niet dat katten op mij zitten te wachten.

Met kinderen samenwonen : Alleen grotere kinderen

Met kinderen samenwonen : Alleen grotere kinderen Kinderen ben ik niet gewend, dus ik kan het best wel een beetje spannend vinden. Maar het ontzettend knappe van mij, is dat ik wel rustig blijf en gewoon ga zitten. Ik ben echt zwaar onder de indruk van mezelf. Ze denken wel dat het voor mij makkelijker zou zijn, als ik eventueel bij kinderen zou gaan wonen, dat ze 8+ zijn. Want dan kunnen ze al rekening met me houden.

Alleen thuis blijven : Leren / opbouwen

Alleen thuis blijven : Leren / opbouwen Ik moet wel eerlijk zeggen dat ik daar wel een beetje tegenop zie. Ik ben dus echt nog nooit helemaal alleen geweest, uitzonderlijk he. Dus ik weet helemaal niet hoe dat is, maar het lijkt me niet echt gezellig. Ik snap best dat ik dat wel moet leren in mijn nieuwe leven, dus ik sta open voor training. Bij de DOA kunnen ze je vertellen hoe je dat aan moet pakken. Iets met opbouwen in tijd en afstand. En geduld, want daar gaat wel wat tijd inzitten. Ik ben niet geschikt om uren alleen te zijn, dus dat is wel iets om rekening mee te houden.

Soort woonomgeving : Rustige wijk

Soort woonomgeving : Rustige wijk Een rustige omgeving lijkt me heerlijk. Je kunt je wel voorstellen dat ik overal aan moet wennen, omdat ik niet vaak buiten ben geweest. Dus hoe rustiger hoe makkelijker toch. Oversteken bijvoorbeeld vind ik nog wel spannend, al dat drukke verkeer! We hadden wel een tuin trouwens bij mijn vorige bazen, daar kon ik lekker graven en mocht ik ook mijn behoefte doen toen we niet meer uitgingen. En spelen met mijn huisgenoten natuurlijk. Een tuin zou ik wel heel fijn vinden, daar kan ik mijn energie ook een beetje kwijt.

Buiten sociaal met honden : Ja

Buiten sociaal met honden : Ja Ik ben misschien wel een beetje te sociaal, klinkt raar he! Maar ik ga graag naar iedere hond toe die ik tegenkom. Ook als ze me duidelijk proberen te maken dat ze me liever zien gaan dan komen. Dus ik moet wel leren om me aan de hondentaal te houden. En daar kan ik wel wat hulp bij gebruiken.

Gedrag aan de lijn : Nog leren

Gedrag aan de lijn : Nog leren Ik trek niet heel erg hoor, maar ik heb natuurlijk ook niet kunnen leren om buiten mooi aan de lijn mee te lopen. Ik verheug me erop om dat te leren.

Kan loslopen : Onbekend

Kan loslopen : Onbekend Ik moet echt eerst leren luisteren naar mijn nieuwe baasje. En zolang ik het nog spannend kan vinden buiten, is het sowieso beter als ik lekker aan de lijn mee kan lopen. Dan kunnen we ondertussen trainen. Het zou wel echt tof zijn, als ik uiteindelijk los kan lopen, lekker rennen, daar hou ik van. Het is gewoon even afwachten hoe ik me verder ontwikkel.

Aandachtspunten

Fysieke aandachtspunten

Er zijn geen aandachtspunten bekend.

Aandachtspunten gedrag

Ik heb geen problemen, maar wel een paar aandachtspuntjes. Ik moet weer zindelijkheidstraining krijgen, want je raadt het al, als je niet naar buiten gaat, moet je het toch ergens doen toch? We hebben het wel geleerd hoor, maar omdat we de laatste maanden niet meer uit gingen, ben ik het gewoon helemaal vergeten.

Adopteer of steun Dimitri

Adopteer Dimitri

Denk jij dat Dimitri en jij matchen? Maak dan een afspraak om voor een ontmoeting.

Steun de asielhonden

Kun je geen hond adopteren, maar wil je wel de asielhonden steunen? Word dan donateur!

Ik help de honden

Deel dit dier met je vrienden