Je kan mij adopteren

Mijn naam is Cee-Lo

Hoi, ik ben Cee-Lo. Een hele knappe vent al zeg ik het zelf! Ik ben echt een allemansvriend naar mensen maar ik vind niet alle honden leuk. Ik ben een flinke jongen dus zoek een baas die stevig in z'n schoenen staat.
Aanhankelijk Druk Enthousiast Lief Vriendelijk

Cee-Lo's paspoort

Ras Kruising Am. Staffordshire
Geboortejaar 2014
Geslacht Reu
Gecastreerd/Gesteriliseerd Ja
Gechipt Ja
Gevaccineerd Ja
Schofthoogte (cm) 55
Soort hond Sportieve hond
Diernummer DOA 44106
Adoptiekosten 225,00 euro
Extra zorg
  • Dieetvoer : Nee
  • Medicatie : Nee
  • Mag trappen lopen : Nee
  • Vachtverzorging : Weinig

Denk je dat wij matchen? Leuk, laten we elkaar een keer ontmoeten!

Naar het contactformulier

Reden opname

Ik zit in de opvang omdat ik niet meer bij mijn baasje kon blijven.

Soort baasje

Ik zoek een ervaren eigenaar die snapt wie en wat ik ben. Die snapt dat ik leuke dingen samen kan doen, zonder dat ik gelijk los moet of zonder muilkorf kan lopen. Ik wil samen trainen, spelen en lekker languit op de bank liggen. Mensen met tijd en geduld om samen met mij te gaan oefenen om beter aan de lijn te lopen, te luisteren en alleen te blijven. Mensen die ook snappen dat ik waaks kan reageren op mensen die langs het huis lopen en naar binnen kijken (staren) of zomaar de tuin in komen. Wil je dat ik dat niet doe, dan zal je mij hier bij moeten helpen.

Wat ik nog meer over mezelf kan vertellen...

Met honden samenwonen : Nee

Met honden samenwonen : Nee Ik wil geen aandacht delen, ook geen andere honden op bezoek in mijn huis. Ik vind de meeste honden niet zo leuk. Hier en daar kan er wel een maatje zijn waar ik mee wil spelen, maar dat moeten we dan even voorzichtig matchen.

Met katten samenwonen : Nee

Met katten samenwonen : Nee Ik vind katten hele vreemde wezens en ik kan er op gaan jagen.

Met kinderen samenwonen : Alleen grotere kinderen

Met kinderen samenwonen : Alleen grotere kinderen Ik vind kinderen eigenlijk best spannend. Als ze druk gaan doen is het al helemaal niks voor mij. Hoe ouder hoe beter in principe. Als het kinderen zijn vanaf een jaar of 12 die mijn ras een beetje gewend zijn dan sta ik daar zeker voor open.

Alleen thuis blijven : Leren / opbouwen

Alleen thuis blijven : Leren / opbouwen Ik zal eerst moeten wennen aan jullie en aan het huis. Pas als ik gewend ben, wil ik best leren om even alleen te blijven.

Soort woonomgeving : Rustige wijk

Soort woonomgeving : Rustige wijk Liest een wijk zonder al te veel spelende kinderen of ander honden, dan kan ik mijn aandacht echt op jullie houden.

Buiten sociaal met honden : Nee

Buiten sociaal met honden : Nee Andere honden vind ik niet leuk, ik kan zonder duidelijke signalen (ik bedoel dan zonder grommen of blaffen), maar met verstarren en fixeren uitvallen naar andere honden als ze te dichtbij zijn. Hier bij DOA hebben zij mij getraind om met een muilkorf rond te lopen. Zo ben ik er van verzekerd dat in onvoorziene situaties het in ieder geval niet mijn schuld is. En dat kan dus 3 meter zijn. Je zal mij echt moeten helpen om dit niet meer te doen. DOA mensen hebben mij hier al op getraind en dat gaat best goed, maar het is en zal nooit en automatisme van mij worden.

Gedrag aan de lijn : Loopt netjes mee

Gedrag aan de lijn : Loopt netjes mee Ik trek soms wel aan de lijn, maar ik kan ook netjes meelopen, dan moet ik wel iemand aan de andere kant hebben die lekker doorloopt en niet aan het sjokken is. Samen kunnen we hier goed op oefenen.

Kan loslopen : Nee

Kan loslopen : Nee Gezien het feit dat met een muilkorf lopen al lastig kan zijn, is loslopen niet verstandig.

Aandachtspunten

Fysieke aandachtspunten

Ik heb arthrose in mijn rechter hak, dat wil zeggen slijtage van het gewricht. Er kan dan met het (permanent) geven van pijnstillers worden geprobeerd het leven zo prettig mogelijk te maken. Mijn nieuwe baas kan met mij gebruik maken van korting bij de dierenarts als het gaat om klachten van pijn of moeite met bewegen door deze arthrose. Spelen met de bal en onverwachte bewegingen zijn daarom niet aan te raden, maar ik zou een goeie zijn om te leren rennen naast de fiets! Of hardlopen. Gewoon een mooie rechte beweging.

Aandachtspunten gedrag

Ik kan niet met andere honden samen lopen of te dicht bij komen, ik mag niet los en zal altijd een muilkorf moeten dragen buiten zodat ik niet kan buiten. Maar dat vind ik niet erg. Ik heb geleerd dat dit goed is.

Adopteer of steun Cee-Lo

Adopteer Cee-Lo

Denk jij dat Cee-Lo en jij matchen? Maak dan een afspraak om voor een ontmoeting.

Steun de asielhonden

Kun je geen hond adopteren, maar wil je wel de asielhonden steunen? Word dan donateur!

Ik help de honden

Deel dit dier met je vrienden