Je kan mij adopteren

Mijn naam is Kiwi

Ik ben een lieve, vriendelijke en drukke heer, maar wel al een beetje op leeftijd. Ik krijg heel graag aandacht en wil samen leuke dingen doen! Goed om te weten. Ik ben een beetje slechtziend en slechthorend...
Actief Druk Enthousiast Leergierig Lief Vriendelijk

Kiwi's paspoort

Ras Engelse Cocker Spaniel
Geboortejaar 2009
Geslacht Reu
Gecastreerd/Gesteriliseerd Nee
Gechipt Ja
Gevaccineerd Nee
Schofthoogte (cm) 30
Soort hond Gezelschapshond
Diernummer DOA 39564
Adoptiekosten 150.00 euro
Extra zorg
  • Dieetvoer : Ja
  • Medicatie : Ja
  • Mag trappen lopen : Nee
  • Vachtverzorging : Trimmen noodzakelijk

Denk je dat wij matchen? Leuk, laten we elkaar een keer ontmoeten!

Naar het contactformulier

Reden opname

Ik zat met een heleboel andere honden op een plek waar we niet de juiste zorg kregen, daar ben ik weggehaald en uiteindelijk bij DOA gekomen om een nieuw huisje te vinden

Soort baasje

Ik zoek iemand die mijn begeleider wil worden omdat ik niet alles meer zie en hoor. Iemand met tijd om samen leuke dingen te doen en vooral lekker samen lopen en af en toe spelen. Mensen die mij echt heel regelmatig gaan kammen en mij naar een trimmer brengen zodat mijn vacht wordt bijgehouden. En die rekening met mijn dieet houd zodat ik niet steeds pijnlijke oren heb. Als ik drink hangen mijn oren steeds in het water, dus een speciale Cocker waterbak lijkt mij ook wel handig. Mensen die mij willen helpen in de auto, ik kan niet springen, maar met hulp misschien wel gebruik maken van een loopplank. Die rekening kunnen en willen houden met mijn handicaps zodat we nog leuke dingen kunnen doen, want ik mag wel wat ouder zijn ik wil nog niet achter de geraniums zitten de hele dag.

Wat ik nog meer over mezelf kan vertellen...

Met honden samenwonen : Ja, maar niet met iedere hond

Met honden samenwonen : Ja, maar niet met iedere hond Ik kan hier met mijn vriendje Theo in 1 hok en op het speelveld zitten, maar als ik eet dan wil ik niet door hem gestoord worden, dan wordt ik dus echt apart gezet. Ik ga geen risico lopen dat hij mijn eten wil hebben. En als ik de kans krijg zou ik zomaar zijn eten kunnen pakken en dat vindt hij ook niet goed.

Met katten samenwonen : Nee

Met katten samenwonen : Nee Katten zijn hele gekke beesten, ik heb hier op de afdeling gelopen en ze geroken, maar niks gezien, terwijl ze voor mijn neus zaten. Omdat ik ze niet kan zien, kan ik letterlijk over ze heen lopen, en dat is niet alleen niet erg aardig, zij hebben ook van die scherpe klauwen en dat is risico vol bij mijn ogen.

Met kinderen samenwonen : Alleen grotere kinderen

Met kinderen samenwonen : Alleen grotere kinderen Ik ken geen jonge kinderen, ik vind ze druk en snap ze niet. Omdat ik ook niet alles even goed meer zie en evengoed hoor is het ook beter als ik door hen met rust wordt gelaten. Oudere kinderen vanaf 13 jaar denk ik is geen probleem, die zullen vast wel snappen dat ik niet ben als alle honden en speciale hulp nodig kan hebben op sommige momenten.

Alleen thuis blijven : Leren / opbouwen

Alleen thuis blijven : Leren / opbouwen Ik ben nog nooit alleen geweest, dus liever niet. Ik wil het best leren, maar dat gaat wel enige tijd duren voor ik het kan. Ik weet niet hoe goed en snel ik het kan leren. Geef mij eerst de tijd om te wennen, en dan gaan we samen oefenen. Maar als je gaat winkelen bind mij dan niet aan het fietsenrek want dat is echt niet leuk.

Soort woonomgeving : Rustige wijk

Soort woonomgeving : Rustige wijk Ik hoef niet midden in de stad te wonen, daar is het zo druk, dan loop ik constant tegen mensen en zo op. Een wat rustigere omgeving zodat ik veel groen om mij heen heb lijkt mij veel leuker. Ook niet al te veel groot en snel verkeer zodat ik ook de tijd krijg om hier mee om te leren gaan.

Buiten sociaal met honden : Ja, selectief

Buiten sociaal met honden : Ja, selectief Omdat ik niet alles even goed meer zie en hoor, loop ik wel tegen dingen op. Niet alleen tegen een paal of zo, maar ik kan de communicatie van andere honden niet zo goed meer lezen. Ik heb wat meer hulp en tijd bij nodig. Dus niet elke hond hoef ik te ontmoeten.

Gedrag aan de lijn : Loopt netjes mee

Gedrag aan de lijn : Loopt netjes mee Ik kan heel netjes meelopen, redelijk recht, weinig slingeren tenzij ik een geur volg die heel veel slingert. Ik volg veel mijn neus.

Kan loslopen : Nee

Kan loslopen : Nee Ik ben bijna doof, kan zeer slecht zien dus als ik los buiten zou lopen zou ik echt in 7 sloten kunnen lopen. Hoe leuk het ook is om mijn eigen gang te gaan, laten we dat vooral samen of aan een lange lijn doen zodat jullie mij kunnen helpen als ik het fietspad, de weg op wil gaan of bijna in de sloot val. Als jullie een tuin hebben of een afgesloten veldje waar ik lekker kan rondstruinen zal ik hier natuurlijk wel veel plezier aan beleven. Alleen verwacht niet dat ik kom als je mij roept, dat kan ik nog niet zo goed, en ik hoor jullie niet zo goed meer.

Aandachtspunten

Fysieke aandachtspunten

Slechte ogen, minder horen en ik heb snel last van ontstoken oren als ik niet het goede voer en de goede verzorging krijg.

Aandachtspunten gedrag

Nouja, ik vind het dus heel stom als andere honden bij mijn eten in de buurt komen!

Adopteer of steun Kiwi

Adopteer Kiwi

Denk jij dat Kiwi en jij matchen? Maak dan een afspraak om voor een ontmoeting.

Steun de asielhonden

Kun je geen hond adopteren, maar wil je wel de asielhonden steunen? Word dan donateur!

Ik help de honden

Deel dit dier met je vrienden