Je kan mij adopteren Ik ben een buitenbeentje

Mijn naam is Theo

Ik ben een oude, maar zeer vriendelijke man en ben toevallig ook nog eens blind! Mijn neus doet het nog wel heel goed dus Ik speel graag spelletjes. Ook een balletje met een geluidje vind ik heel tof. Dan kan ik mooi achter het geluid aan gaan!
Aanhankelijk Enthousiast Leergierig Lief Vriendelijk

Theo's paspoort

Ras Engelse Cocker Spaniel
Geboortejaar 2008
Geslacht Reu
Gecastreerd/Gesteriliseerd Ja
Gechipt Ja
Gevaccineerd Nee
Schofthoogte (cm) 30
Soort hond Gezelschapshond
Diernummer DOA 43772
Adoptiekosten 150,00 euro
Extra zorg
  • Dieetvoer : Ja
  • Medicatie : Ja
  • Mag trappen lopen : Nee
  • Vachtverzorging : Trimmen noodzakelijk
Buitenbeentje

Ik ben een Buitenbeentje, dat betekent dat ik extra zorg en aandacht nodig heb. DOA helpt je daarbij.

Denk je dat wij matchen? Leuk, laten we elkaar een keer ontmoeten!

Naar het contactformulier

Reden opname

Ik ben samen met een groep honden bij mijn baas weggehaald wegens verwaarlozing. Ik had ook een heel vieze vacht en vieze ogen en oren. Gelukkig ben ik nu weer helemaal opgeknapt, en mag ik opzoek naar een nieuw huis.

Soort baasje

Ik zoek mensen met tijd en geduld om mij te gaan begeleiden en leren om zelfstandig door het huis te lopen, samen lekkere wandlingen maken zonder dat ik van stoepjes glij. Lekker snuffelen in het gras of op de weg dat doe ik graag. Ik wil lekker spelen met een balletje of flosje en vooral veel aandacht.

Wat ik nog meer over mezelf kan vertellen...

Met honden samenwonen : Ja, maar niet met iedere hond

Met honden samenwonen : Ja, maar niet met iedere hond Waarschijnlijk kan ik prima met een andere rustige kleine hond samen leven. Ik heb al heel lang met andere honden samen geleefd, maar ik wil wel eerst kennismaken want ook ik vind niet elke hond leuk. En als ik eet mag hij niet bij mij in de buurt komen, want ook al zie ik hem niet ik ga mijn voer verdedigen.

Met katten samenwonen : Nee

Met katten samenwonen : Nee Ik kan waarschijnlijk niet zo goed met katten omdat ik ze niet ken en ook niet kan zien weet ik niet goed hoe ik daar mee om moet gaan.

Met kinderen samenwonen : Alleen grotere kinderen

Met kinderen samenwonen : Alleen grotere kinderen Omdat ik blind ben kan ik schrikken van te jonge kinderen die plotselinge dingen doen. Ik zie niks aankomen en dan kan een aanraking opeens heel erg schrikken zijn. Als ik slaap wil ik niet door iedereen gestoord worden. Oudere kinderen die dit snappen en rustig zijn kan vermoedelijk wel. Eerst kennismaken en dan zien we hoe het gaat lukken.

Alleen thuis blijven : Leren / opbouwen

Alleen thuis blijven : Leren / opbouwen Er is een grote kans dat ik nooit echt alleen thuis ben geweest en zal ik dit ook met veel geduld nog moeten leren. Ik wil het zeker leren, maar zullen we eerst gaan wennen aan elkaar en aan het huis, ik moet ook eerst mijn weg weten te vinden zodat ik niet steeds tegen stoelen en tafels loop. En als ik gewend ben, ga ik mijn best doen!

Soort woonomgeving : Rustige wijk

Soort woonomgeving : Rustige wijk Omdat ik niks zie is midden in de stad wat druk voor mij omdat er teveel prikkels te gelijk binnen komen, en ik wil nog weleens tegen dingen oplopen. Een fiets die ergens staat daar kan ik zo tegen aan lopen. Jullie zijn mijn ogen buiten zodat ik nergens tegen aan loop.

Buiten sociaal met honden : Ja, selectief

Buiten sociaal met honden : Ja, selectief Omdat ik blind ben en dus pas laat door heb dat er een andere hond op mij afkomt, kan ik schrikken. Ik heb even de tijd nodig om aan mensen en dieren te wennen dus heb ik geen zin om een jonge hond boven op mij te laten springen.

Gedrag aan de lijn : Trekt

Gedrag aan de lijn : Trekt Ik loop snel, dus al snel trek ik aan de lijn omdat mensen niet zo snel lopen als ik. Ik kan best nog leren om wat rustiger aan te doen, maar dan heb ik wel hulp nodig. Geen ruk aan de lijn, want ik heb het nooit geleerd. Ook heb ik echt de begeleiding nodig! Willen jullie mij helpen?

Kan loslopen : Nee

Kan loslopen : Nee Omdat ik blind ben kan ik niet los lopen omdat ik dan overal tegen aanloop, in een sloot loop en dus ook zo een weg/ fietspad kan oversteken. Laten we vooral samen leuk lopen, vind ik veel leuker.

Aandachtspunten

Fysieke aandachtspunten

Ik ben blind en heb dus een fikse oorontsteking gehad. Mijn oren zijn best onder controle, maar blijven wel wat gevoelig. Om mijn gehoorgangen schoon en rustig te houden wordt ik nu twee keer per week behandeld met recicort oordruppels. Waarschijnlijk heb ik dit mijn hele leven nog nodig.

Aandachtspunten gedrag

Ik wil graag ongestoord eten zonder andere dieren om mij heen. Ik verdedig wat van mij is naar andere honden, en hoe lief ik ook ben, dan kan ik echt gaan grommen en bijten. Maar hé, jij verdedigt ook je eigen biefstuk toch?

Adopteer of steun Theo

Adopteer Theo

Denk jij dat Theo en jij matchen? Maak dan een afspraak om voor een ontmoeting.

Steun de asielhonden

Kun je geen hond adopteren, maar wil je wel de asielhonden steunen? Word dan donateur!

Ik help de honden

Deel dit dier met je vrienden